Sugarpie honeybunch, you know that I love you...

När jag letat bilder till listan så har jag hittat massa bilder på Mika som jag tänkte dela med mig av också. Han är ju så söt!!


Bild 9, någon i min släkt


Hello

Hej på er, hur mår ni? Jag mår toppen. Igår verkade det som jag höll på att bli förkyld så jag började kurera mig direkt och det känns som det har funkat för idag är jag inte snorig eller trött.

Nu har ett av mina favoritprogram börjat på tv igen, amerikanska biggest looser. Jag fäljer det slaviskt och så är det bra motivation också. Om dom orkar som har så många kilos övervikt så ska fan jag också orka, det finns inte så många bra argument kvar då längre. Dock känner jag väl inte att jag behöver ta i så jag spyr, där går min gräns...Idag blev det iaf 5 km på P18 i strålande solsken och bra musik i lurarna. Jag måste säga att jag gillar RunKeeper appen på Iphonen väldigt mycket, speciellt när man kan lägga ut det på facebook och skryta lite ^^ men sammtidigt bli peppad av att se hur långt andra har gått, då måste jag tävla lite =) Jobbar ännu på att komma om Emelie men hon har ju hund så hon har lite bonus där faktiskt. Jag behöver en hund. Jag har ju köpt en sele till Zorro men jag tror inte att powerwalk är riktigt hans grej...

Här är iaf top 3 på min spellista som jag lyssnar på när jag är ute och traskar.


Galaxee - Lullaby


The Beatles - Here comes the Sun


Shaun Baker feat Maloy - Hey Hi Hello

Bild 8, en person jag saknar.

Mariell, den fisen pluggar foto i Santa Barbra det här året. Innan dess var hon i Forsa och pluggade och nu ska hon kanske iväg nästa år igen.


Bild 7, en bild jag aldrig lagt upp.

Den här gillar jag!


I am Zorro!

Tänkte pressentera Zorro lite mer för er som inte har haft lyckan att träffa honom.

Ålder: ca. 9 månader.
Kön: Numera är han en det.
Ras: Bondkatt, född i en ladugård i Mästerby.
Favoritmat: Dyrt, gärna lyxigt förpackat i enportions konservburkar.
Favoritgodis: Catsticks från ÖB, russin, rökt kalkon och det mesta som går att komma åt som står på bordet...
Favoritsyselsättning: Bestämma och övervaka all aktivitet i lägenheten.
Favoritleksak: Nagelfilar, hårsnoddar, snören, prassliga saker som går att krypa in i och den lilla rosa ängeln som sitter på sänggaveln.

 

 


Bild 6, En bild på mig och en vän jag inte varit med på länge.

JOHANNA!!!


Bild 5, en gamal bild på mig.

Jag säger bara: När tänker mitt hår bestämma sig för att se ut så där igen?!


Bild 4, från en konstig tid i mitt liv.

Anledningen till att den här har dröjt är att jag har haft svårt att definiera vad "konstig" är. Men här kommer iaf två bilder som jag tror kan passa in rätt bra. Den ena är från en fest hos en klasskompis kusin under gymnasietiden och den andra är från första kvällen som Mika tog med mig ner i Åhlensgaraget.



Gekås bloggen

Tänkte bara tipsa om en blogg som jag kollar dagligen nämligen Gekås bloggen. Där visar dom bilder på vad som finns i varuhuset just nu och läsare kan även skicka in bilder på sina fynd. Just nu längtar jag bar till om ca en månad för då kommer jag att få ha Ullareds premiär!!



Klicka på bilden för att komma till bloggen.

Suderbys

Det trevliga vädret och den trevliga känslan från helgen håller i sig och i dag har jag spenderat nästan hela dagen i stallet. Jag håller alltså till på Suderbys gård och ridskola i Sjonhem och sköter om ett PRE (Pura Raza Espanola) sto på 14 år som heter Hanais. Ägarinnan är i Spanien vid sin andra häst nu fram till den 22:a april så det är därför jag får ta hand om henne. I dag när jag kom dit var det en väldigt lerig häst som stod i hagen så efter ridpasset så fick det bli ett vårbad i spolspiltan. När vi var klara var jag minst lika blöt som henne och vit päls hade jag också överallt. Då tog vi en promenad i solen så hon fick torka lite och jisses vilken pigg häst det blev då, vi gick fram och tillbaka i allén och hon sprang typ i volter runt mig, tillslut fick jag gå baklänges och typ vifta med händerna hela tiden för att hon inte skulle springa över mig. Hon är lite ouppfostrad så. Men på lördag så skall jag och Carro rida ut så vi får se om hon är lika trippig då eller om hon kan hålla sig på marken. Jag föredrar ju det sistnämnda... Tillbaka i stallet så blev jag inbjuden på fika ^^ det var smarrigt, Gerd hade gjort mjuk pepparkaka efter Maria Montazamis recept. Jag gillar inte mjuk pepparkaka annars men den här var god. Kan har varit för att jag var så glad för att jag också fick följa med in =) Efter fikat var klockan redan fyra så det var dags att åka hem. Klockan fem infann vi oss på gymmet på naprapatcenter och nu sitter jag i soffan. Har avnjutit en sallad från Ica Maxi men jag är fortfarande lite hungrig. Har ju bara ätit frukost och två bitar av kakan innan. Och fem timmar i stallet plus ridning och sen 2 timmars träning kräver nog lite mer mat ändå. Får se vad jag kan hitta. Sen får det bli duschen, kände på gymmet när jag började svettas att hästlukten blev extra stark.

I morgon är det bara stallet inplanerat men vad fasen skall jag göra då som tar lång tid så jag kan få fika igen =) hihi. Jag trivs så himla bra där och alla är så snälla. Funderar på att försöka hänga kvar där när Hanais flyttar hem igen. Ska bara komma på hur...


Recept!

Jag är så himla nöjd med maten ikväll, det vart ju samma som i går men jag fick fylla på potatissalladen lite och steka mer kyckling men gud så gott det blev. Kycklingen blev perfekt!! Tänkte dela med mig av mitt underbara recept på min nya paradrätt. Har dock inga direkta mått eller så utan jag kör efter smak. Men ni behöver iaf:

Potatis av fast sort.
Äpple, jag gillar lite syrligare sort i mat.
Rödlök.
Soltorkad tomat, godaste och billigaste enligt mig är Garant's färdig strimlade som dom har på Willys.
Fetaost, fast jag använde apetinas "medelhavsinspirerade" ost och Mika märkte inget ^^ Den är halva priset och minst lika god, annars gillar jag Zetas.

Kycklingfilé
Glaze, jag använde Santa Marias smokey honey som jag toppade med lite soja och det vart perfekt.

Skala och koka potatisen. Undertiden potatisen kokar så kan du:
Skala äpplena och skära i bitar.
Skära löken i båtform.
Tärna fetaosten.
Blanda ihop allt inklusive de soltorkade tomaterna gärna med lite av oljan som dem ligger i också.

Sen får ni välja om ni vill göra spett eller bara skära filéerna på längden. Lägg dom i glazen så dom får mysa sig lite där. Sätt på ugnen på ca 150 grader och om ni jobbar i samma tempo som jag så kan man nu göra en liten vitlöksås med creme fraiche, pressad vitlök och lite SoP.

Sen bör det vara dags att ta av potatisen, häll av vattnet och fyll på med kallt vatten.
Sen steker ni kycklingen, jag hade i lite honung i stekpannan också så det behövs ganska mycket stekflott för honungen har en tendens att bränna väldigt lätt så kör inte på full fräs på plattan. Stek kycklingen tills den har en fin färg men fortfarande är mjuk när ni trycker på den, kanske ca 4-5 minuter, beror ju lite på tjockleken på bitarna. Då Lägger vi den i en ugnsform och kör in i ugnen, häll på resten av glazen, typ det som blivit kvar i formen där det fick ligga och mysa.

Tärna potatisen i lagom stora bitar och blanda med resten av ingredienserna till salladen och sedan är den klar!
Och för mig så var kycklingen färdig då med.

Ät och njut, det gjorde jag. Gillar man dijonsenap så kan man klicka lite över potatissalladen. Mums!


Bild 3, någon i min familj.

Låt mig pressentera min bästa syster (har ju bara en) Julia.


Bild 2, en bild på mig själv.

Den här var svår, det finns ju några stycken att välja bland och skall den vara ny eller gamal...
Men jag har ändå bestämmt mig för den här som Mariell har tagit. Jag gillar ljuset från andra sidan av muren och så gillar jag att det faktiskt är ringmuren jag sitter i. Den som så många åker hit för att se och som är ett signum för Gotland. Lite stolt blir jag faktiskt =)


Here comes the sun little darling *

Vilken underbar helg jag har haft! Underbart väder! I lördags invigde jag och Mika våren genom att äta årets första glass på Glass Magasinet. Mums va gott det var, vi satt i solen i lä och det var riktigt skönt. Sen åkte vi till Ica Maxi och gjorde värsta kapet. Vi köpte varsit par skor i converse-modell för 99:- styck Fanns hur många modeller som helst så behöver ni skor så åk dit, fanns även massa fina ballerinaskor.

Snygga va! Jag fastnade lite för ett par militärgröna med platta nitar på vid hälen oxå men eftersom jag är inne i en rosa period nu så fick det ju bli dem rosa. Jag blir bara mer och mer kär i dem för varje gång jag tittar på dem =)


Nu har vi precis avnjutit en underbar middag lagad av mig. När jag var ute och gick förut så gick jag förbi en trädgård där dom hade tänt grillen i det fina vädret och det luktade sååå himla gott så då blev jag sugen på lite grill och sommarinspirerad mat. Så det blev kyckling med BBQ och honungs glaze, en variant på fransk potatissallad med rödlök, äpple, feta och dijonvinägrett och så en vitlökssås till det. Smarr smarr. Det tyckte Andy oxå som stannade kvar och åt. Riktigt lyckat, och det finns kvar så vi kan äta det imorgon med.

I morgon kommer det även komma tre bilder till listan, jag har inte haft tid i helgen helt enkelt, bara njutit i fulla drag. Men i morgon ska jag upp och jobba mellan 06.00 och 09.00 sen har jag hela dagen på mig att fixa det.

Nu ska jag ta och lägga mig i sängen och kolla på nästa veckas avsnitt av ponnyakuten, det är mitt favoritprogram!

Natti natt.

Bild 1, någon jag umgås mycket med.


The One. Mika. Det är ju honom jag umgås mest med, det kanske har sina anledningar då vi bor ihop. Och det gör vi ju för att vi gillar att umgås med varandra =)  Annars har jag ingen kompis som jag umgås extra mycket med just nu, jag tycker jag umgås med alla mina kompisar lite då och då. Omväxling förnöjer.

Här är hela listan.

1a bilden: Någon du umgås väldigt mycket med.
2a bilden: En bild på dig själv.
3e bilden: En bild på någon i din familj.
4e bilden: En bild på en konstig tid i ditt liv.
5e bilden: En gammal bild på dig själv.
6e bilden: En bild på dig och en vän du inte varit med på länge.
7e bilden: En bild som du aldrig lagt upp.
8e bilden: En person som du saknar.
9e bilden: Någon i din släkt.
10e bilden: Någon du tycker är väldigt snäll.
11e bilden: En person du kan berätta allt för.
12e bilden: En bild på din vardag
13e bilden: Du och någon klasskompis.
14e bilden: En bild som påminner dig om gamla tider.
15e bilden: En person som du vill vara med.
16e bilden: En bild på dig själv.
17e bilden: En ovanlig bild.
18e bilden: En bild på din fritid.
19e bilden: En person som är snygg.
20e bilden: En bild på dina närmaste.
21e bilden: En person som alltid ställer upp för dig.
22e bilden: En bild på en tid du saknar.
23e bilden: En bild från i somras.
24e bilden: En bild som gör dig glad.
25e bilden: En person som alltid gör dig glad.
26e bilden: Någon/några som du alltid har roligt med.
27e bilden: En bild som du alltid skrattar åt.
28e bilden: En tokig bild.
29e bilden: Den nyaste bilden på dig själv.
30e bilden: Någon du aldrig kommer släppa taget om.

 

Nu ska jag leta bild till första punkten =)

 


Fredag!

Idag är det fredag! varje gång jag säger idag är det och så veckodagen så tänker jag på julkalendern ~När karusellerna Sover~. Anledningen är att kaninen alltid uppredade saker hon sa och i ett avsnitt så säger Jack; Idag är det lördag, eller i dag är det lördag, idag är det lördag, idag är det lördag, som kaninen skulle ha sagt. Så när jag säger idag är det "veckodag" så tänker jag den repliken i huvudet. 

Anyway, vad händer i kväll då? Inte så mycket verkar det som. Vi ska äta pyttipanna och stekt ägg. Katten ska få blötmat och sen vet jag inte så mycket mer. JO, jag ska starta med 30-dagars listan. Det blir en fotolista med en bild varje dag. Lägger upp mer info sen. Så har jag läst att man skall göra, skriva att saker kommer upp senare för då kommer besökarna tillbaka...funkar det på er ^^

Nä, dags att dra igång stekpannan. Har varit vaken sen 05.15 så jag känner att lite mat behövs nu.

See ya later then =)

Ridsporten...

Japp, jag älskar hästar och att rida och att bara vara i stallet, skulle kunna gå och pyssla i stallet hur länge som helst, det är så fridfullt. Det står ju att jag ska skriva om saker jag gillar här, men då kan det ju vara så att i dem sakerna jag gillar så finns det saker som jag inte gillar, fattar ni? Och här kommer det:

Jag är så (ursäkta språket) förbannat trött på den rivalitet och smutskastning som finns inom ridsporten. Det är så uppdelat efter vilken inriktning man valt och den som inte gör som man själv gör den gör fel!! Och så är det bara. Många har iaf det synsättet. Men jag håller på det Tobbe Larsson sa när jag var och såg hans clinic. Det är samma djur vi håller på med, det är hästar och vi rider dem. Måste det vara så mycket svårare. Och hittills så verkar det ju funka för alla så då måste det finnas nått gott i det vi gör, oavsett om man är hoppryttare eller rider western. Jag tror att man kan lära sig något bra och användbart av alla, det gäller bara att vara öppensinnad och nyfiken och ställa frågor, varför gör du så och inte så, hur tänker du när du gör det här, vad använder du för hjälper o.s.v. kan jag använda det i mitt sätt att rida fast jag rider med långa/korta tyglar t.ex. Man måste våga tro på varandra och att vi gör gott. Med den inställningen och lite sunt förnuft tror jag allt skulle bli mycket bättre. Frågvisheten tycker jag är mycket viktig för det finns så många som bara gör som dom blir tillsagda och funderar inte mer över det. Jag tycker man skall ställa sig själv frågan, varför? T.ex Nosgrimma, mycket omdiskuterat, används inom dressyr och hoppning men inte i western och akademiskt. Dom sistnämnda anser att det är fusk och den är bara till för att snöra ihop hästens mun så den inte ska kunna gapa eller ta bettet. Dom förstnämnda har den inte till något speciellt vad jag anser, visst finns det säkert dom som använder den som spännrem runt munnen men annars är det mest dekoration och så håller den tränset på plats lite mer. Jag spänner aldrig åt nosgrimman så den trycker emot någonstans utan det går lätt att få in två fingrar PÅ nosryggen under nosgrimman. Det fick jag lära mig bland det första när jag var typ 7 år och började på ridskola. Men från början är ju nosgrimman en kvarleva från den ridande arméns tid då den användes just som grimma för att man inte ville binda upp hästarna i bettet. Smart tycker jag, tråkigt att några missbrukat den så att den fått ta så mycket skit. Jag bryr mig inte om man vill använda nosgrimma eller inte men jag tycker det är snyggt till ett engelskt träns men westernträns med nosgrimma skulle se väldigt konstigt ut. Dock vet jag att den extra lilla remmen som går framför nosgrimman och bettet (vet inte vad den heter) den är bara fusk. Men det är en sådan sak som kommer från okunskap och lite lathet från oss människor. Det sägs att den ska få bettet att ligga mer still i munnen på hästen, vilket den väl nog gör eftersom hästen inte kan öppna munnen. Men ändå en typisk lathetsgrej för att någon fick problem med en gapande häst och kände inte för att lösa problemet från grunden utan kom på en egen lösning. Det är vi bra på, därför är det igen viktigt med frågvishet. Och vet man inte bättre så är det himla lätt att härma det man ser för att man tror att det är rätt. Det finns hur många saker som helst som det bråkas om mellan lägren så jag skulle kunna skriva hur långt som helst om det men jag tror iaf att jag fått fram min åsikt.

Sen är jag trött på alla förutfattade meningar också, typ: westernryttare är våldsamma, dressyrryttare är snobbar som inte vågar rida ut, hoppryttare bryr sig inte om hästarna, NH människor är folk som fått problem med att rida sina hästar så dom började med NH istället för dom blev rädda...vad tror ni själva, är det sant, är alla så?






Så, nu tror jag dom värsta aggressionerna har släppt och nu ser jag fram emot att åka till stallet igen i morgon =)

Tjoho!!


Ja nu ni, nu är det verkligen dags igen. Nu har jag varit peppad att blogga ett tag men jag har hållit på att fixa med designen fram och tillbaka och fram och tillbaka hur många gånger som helst. Men nu är jag nöjd för tillfället  =) Det måste ju vara nytt och snyggt när det är nypremiär. Och nu är det verkligen det, inga kansken eller jag tror. Nu är det jag SKA och jag VILL blogga =)

Vad gillar nu utseendet då? Jag är inne i en rosa period så jag tyckte det passade. Har inte riktigt vågat vara rosa förut, kanske för att det är så flickigt och kan bli väldigt puttenuttigt. Men nu skiter jag i det. Rosa är fint!! alla får gilla rosa!

Jag funderar på att hoppa på någon sådan där lista där man skriver om olika saker i 30 dagar. Intressant för den som läser tycker jag plus att man får en liten utmaning när man ska skriva också, samtidigt som man vet vad man ska skriva om. Ska bara hitta en lista med bra ämnen som jag gillar.


Men ja, hjärtligt välkomna (och välkomna tillbaka) skall ni vara, hoppas ni ser fram emot det här lika mycket som jag =)

NU KÖR VI!!

RSS 2.0