Tidigaste inlägget i in historia =)

Sitter och äter frukost nu, allt är nästan inpackat i bilen. Snart åker vi!! Tjo ho!! Om 12 timmar sitter vi på båten=)
Om någon som läser vill ha något från IKEA eller Biltema så hör av er, så länge det inte är stort, men en nyckelring kan vi nog få med=)



Nu vet jag vem som köpt Jusses familjs hus. Mari och Henke heter dem. Mari är ett år äldre än mig och kompis med min Maria. Henke är hennes pojkvän och han känner Mika. Vad litet gotland kan vara ibland. Men det är ändå fel att någon annan skall bo där, det hade vart bättre om det var någon jag inte visste vem det var.


Jaja, åter till frukosten.


Mot ön i söder=)

Yes, förstahands information för dem som läser min blogg. I morgon kommer vi hem! Skulle egentligen åkt hem den femte men vi tog ett enhälligt beslut i förmiddags att nu skiter vi i det här och åker hem istället! Sagt och gjort. Så i dag har vi packat och städat. Jag tillbringaden iofs förmiddagen i solen på terassen men sen har det vart full fart. Och även fast vi har skickat hem saker med min familj när dom var här och nu har vi en en takbox också men ändå är det smockfullt i bilen. Kan va pga resväskorna vi shoppade på dollar store=) Men nu har jag iaf en fin egen resväska som jag kan använda om jag alternativt skall åka med Jill till kreta nu i slutet av maj. Det hade ju inte vart helt fel. En sista minuten från visby och det gör ju saken ännu bättre. Vi ska kolla på det i kommande vecka iaf, skulle ju va underbart att komma iväg en vecka till solen. I vårat yrke får man ju ha semseter före eller efter sommaren för under sommaren så jobbar man ju hela tiden. För att ta hand om alla som inte jobbar...


Gliss Asia Straight

I går i Hudik hittade Mika gliss nya shampo asia straight och tyckte jag skulle testa. Det har jag gjort nu. Falsk marknadsföring mina vänner. Mindre frissigt blev det men att påstå att man skulle få rakt hår i 48 timmar det är lögn!


Guess what? Update!

Jaaa, jag kommer inte ihåg vad jag skrev sist. Men nu har iaf Elin och M2 varit här. Det vart skidåkning hela veckan, sjukt mör i låren blev jag iaf. Och är ännu lite sliten i dom. M2 åkte i fredags morse och Elin är nu i Hudik hos Mariell. Vi åkte dit igår och sov över till idag. Hennes klass har foto-utställning så i dag var vi på den och sen sprang vi en runda i lite affärer. Och just det, i går spenderade vi nästan två timmar på Dollar Store=) Det bästa av allt var att Mika handlade för mest pengar=) på andra plats kom Elin och sist jag.


Gissa vad det spö-regnar här nu. Bara vräker ner och det låter jätte mycket! I går hos mariell satt vi ute på balkongen nästan hela kvällen, och det var inte kallt alls. Otroligt skönt! Jag hoppas det är fint väder i morgon för då kan jag sitta och glassa på verandan hela dagen och bli brun! Fast med det här regnet som är just nu så verkar det inte så lovande. Men då får det bli solariet istället.




En bild på mig och Elin på skotern=)


Jag på Funäsberget.


Elin kollar underlaget.

Rosa

jag har snöat in lite på färgen rosa den senaste tiden (läs två dagarna). Det kanske märks för jag försöker klämma in lite rosa här och var, men jag vågar inte ta för mycket. men iaf, nu är det både ljust och rosa. vart lite för beigt annars kom jag på.



I morgon kommer Elin och M2 hit. Det skall bli kuligt. dom skall bo i vårat rum i källaren. Enligt dumma Jan och Ann-Christine får dom inte bo här alls för det medför extra slitage på huset. Men dom kommer inte veta att dom bor här. Dock skall Jan eller båda komma och hämta Lisa någon dag men om vi är här då så drar vi bara den vita och säger att dom bor hos Gustav och Sara i byn. Smart va. Sen skulle det va trevligt och lägga lite undertryck på "för dom fick ju inte bo hääär!!" Så om ni undrar så är jag ännu sur på henne. Ante funderade på att bryta benet så han får befinna sig på sjukan i Östersund och slippa vara här när dom kommer. Det jobbiga är bara att vi inte vet vilken dag dom kommer. Men det får väl bli en otrevlig överraskning. Skönt skall det bli när dom tar med sig Lisa härifrån iaf. Snacka om sjukt bortskämmd vovve. Hon är ju söt och så, men oj så bortskämmd. Och skäller i tid och otid gör hon med.

Nepp, nu skall jag fortsätta titta på min favorit kanal, Disney Channel =) Kommer sakna den när vi kommer hem...


Btw, i kväll var tredje kvällen i rad vi grillade=)  

Vårrenovering

Ja, vad tycker ni? Ser det okej ut? Jag tyckte det vart lite trevligare när det blidde lite ljusare här.

Nät-shopping!!

Jag firade att jag fick jobbet i stenkyrka med att nät-shoppa lite i går kväll. Har ju ordnad ekonomi inför sommaren så det tyckte jag att jag kunde unna mig.

Haléns vart det iaf och det här beställde jag:




Inte så mycket men ändå, skorna blev dom svarta, jeans fägat kändes inte så snyggt och sen fans dem i rosa också men jag beställde ju klänningen i rosa så skorna skulle blivit för mycket rosa på samma gång. Klänningen är btw en 10 i en klänning. Man kan knyta den på 10 olika sätt. Värsta bra ju, tänkte att den kunde va bra att ta med sig till utlandet. Tex Thailand om vi nu kommer dit i höst.

Ännu en update

Ja, eftersom jag är så slö på att uppdatera så får jag ju köra i hop allt i ett inlägg.
Vad har då hänt?

Jo, största händelsen är väl att vi inte jobbar för Fam krusell på Skarvruet längre. Jag sa ju att påskafton inte skulle blir någon bra dag. Det visade sig efter ett tag att Ulla är en sann pappskalle som inte kan erkänna att hon kan ha fel och ta konstruktiv kritik. Hon tyckte att hon skulle skära ost-paj på ett skärbräde där hon just skurit lax och personen som skulle äta ostpajen var vegitarian och åt inte fisk. Men hon tyckte väl att det dör han väl inte av. Då försökte Mika förklara för henne att hon har ett ansvar när hon jobbar i köket men då blev det tydligen för mycket för henne för då bad hon Mika ta av sig kläderna och gå hem för han gjorde ändå inget klokt, det var bara hon som gjorde saker i det köket hela tiden. Jag stannade en liten stund till så att desserten kom ut sen drog jag med. Gissa om hon blev sur. Då skulle hon än en gång förklara för mig hur Mika tänkte och hur han var. Som att jag skulle ta hennes parti efter hon behandlat Mika som skit hela vintern. Det slöt med att vi stod och skrek på varandra i köket och det var verkligen ord och inga visor. Vid ett tillfälle stod hon typ två centimeter från mig och hytte med fingret. Tänk all den aggression jag känt mot henne hela vintern och den kom ut på sådär en fem minuter. Sen sprang jag hem och satte mig i sluttningen vid huset och storbölade en stund. Sen dess har vi inte hört något från dem. Vi var på kalas dagen efter, En kille som jobbar på deras skola fyllde 30 så självklart var dom också där. Dom hälsade inte på oss och stämningen kändes allmänt konstig så vi var där i kanske en kvart sen åkte vi hem igen.

Så nu jobbar vi bara på Malmbäckstugan när det behövs annars har vi semester. Helt okej faktiskt. Jobbar på en solbränna innan vi skall hem så jag har inget emot att sitta och slappa i solen och tänka på att jag inte behöver gå till jobbet. Och på tal om jobb så ringde Natalie från Stenkyrka Mejeri i går och sa att jag fått jobbet där. Toppen, nu är jag och Mika arbetskamrater igen=) Vi jobbar väldigt bra tillsammans och Natalie som är ena ägaren är sommelier så jag skall passa på att lära mig allt om vin av henne i sommar.

The D day imorgon.

Jag ser inte fram emot i morgon. Påskafton. Min familj åker hem, vi skall jobba på Malmbäckstugan och sen skall vi ha stor påskbuffé på jobbet...huuu. Helst av allt skulle jag bara vilja sitta och sola och inte behöva lyfta ett finger. typ koka lite ägg på kvällen och äta nått gott. Men nepp. Slite och släp som vissa skulle uttrycka sig. Malbäcksstugan är väl ok, där är det inte så mycket som kan gå fel men min stora fasa är påskbuffén. Det är fullt och Ulla kommer va i upplösningstillstånd hela dagen anar jag. Själva buffé grejen är väl inte så svår, hade hon bara coolat ner lite och sett att det funkar mycket bättre när man gör en sak i taget istället för att göra allt över allt sammtidigt. Men jag ser verkligen inte fram emot all disk. Jag är så less på all dukning och diskning och dammsugning av matsal och allt. Det skall bli så skönt på måndag, då har vi bara 5 gäster på hotellet. Det är nästan så jag tror att vi kan få va lediga då. det hade ju vart helt okej. Och slippa allt städande efter alla som är här nu. Alla rum är upptagna och stugorna med. Det är mycket städning efteråt och bäddning. Betald ledighet tack! Jag måste ju hamstra pengar inför våran Ullared tripp.

Waow! Jag tror jag just lekte naprapat på min handled. Jag får ju ont i den ibland, jag tror inte det är av överansträngning för det kan komma när som. Men iaf, jag fick ont i den förut i kväll och nu satt jag och läste igenom det jag skrivit och så satt jag och tryckte lite på den och så tryckte jag från båda sidorna på handleden och då lät det typ knirr, knak, polpp och sen kändes det som att något flyttade sig i hanleden och nu gör det inte ont längre. coolt va. Det kändes nästan som när jag var på naprapat-center och låg med sådana där ström-plattor på ryggen, dom typ skickar ström i musklerna så dom börjar jobba och bli varma. jag hade gjort det några gånger innan och det kittlar mest och surrar lite men den här gången så började det spänna jätte mycket i axeln, nästan så jag undrade om nått var fel men sen plötsligt så liksom rörde sig muskeln utan att jag gjorde något, det kändes som att den först kröp ihop och sen sträckte ut. Och sen var det jätte skönt i axeln. Men känslan av att axeln och skuldran rörde sig utan att jag gjorde nått var lite skum.

Nepp, nu skall jag försöka dra med mig mika ner i sängen och sova så vi orkar med dagen i morgon. Jag känner noll motivation när jag tänker på den. Men ändå lyckas jag vara trevlig och skämta massa med gästerna, om dom bara visste hur fejkat det kan va ibland men vi spelade mycket teater på låg och mellan stadiet så jag har en bra grund som skådespelerska.

Nighty night.

I dag skiner solet!

Strålande sol och blå himmel. Familjen är redan i tänndalen och åker skidor. Jag skall bara få i mig lite te och macka sen skall jag pysa dit jag med. Mika fick sticka iväg till Malmbäckstugan och våffla, som vanligt. Det är lite tråkigt faktiskt. Men men.

I kväll är det tisdag och då är det vilt-buffé som vanligt. Hoppas julia vill hjälpa mig i dag med, det går mycket effektivare när man är två ju=) Men sen skall familjen iaf käka på hotellet ikväll. ne, nu skall jag skynda mig så jag kommer i väg, i går fastnade jag framför camp rock på disney chennel=) men då var inte vädret så bra heller.

Hela familjen skall upp på fjället.

Så där ja, nu är familjen på plats i den lilla stugan och jag har på leverans på bullar och kakor. Det var faktiskt julia som hade bakat. Jag fick ett påskägg av henne också.

Nu har iaf Jonas vart här med landroven och dragit loss pappas bil som han satte fast i snön i går efter att dom kommit=) hehe. och strax skall vi upp på fjället. Till Malmbäckstugan med omnejd typ.


see ya

Bara en månad kvar...

Om en månad får vi åka hem, eller vi har bestämt att vi åker hem då. Pratade med Jill nyss och hon kom ju hem från Jukkas Järvi i förrgår efter en säsong där. Lätt avundsjuk på henne som är hemma igen och hon har gjort precis samma sak som jag kommer göra när jag kommer hem. Göra stan!! Tre par skor hade hon köpt i dag, jag längtar!! Tänk att få slippa kängor och jag vill så gärna ha ett par pumps, gärna med en sådan där fin rosett bakpå. Och köpa nya sommarkläder...och så måste jag köpa nya jobb-skor. Mika övertalade ju mig i början på sommaren som var att jag skulle köpa ett par ordentliga skor att jobba i. Och det gjorde jag, ett bar reebook walking skor med typ dmx gel eller vad det heter. det var dom killen på intersport rekommenderade för mig när jag berättade att jag jobbade som servitris. 700 kronor fattigare men ett par skor rikare som enligt Mika skulle hålla några år, det är därför man skall köpa bra märkes skor och lägga lite pengar på dem för det har man igen i det långa loppet. Jo tjenna, då var nog mina skor ett måndags exemplar, jag har haft dom en sommar och så har jag haft dom nu här uppe och för typ en månad sedan så upptäckte jag att sulorna är trasiga. Mönstret i dem har typ lossnat på vissa ställen så jag snubblar till ibland eller fastnar i heltäckningsmattan i matsalen. En dag fastnade en bit av sulan i en av listerna runt den kaklade golv delen i matsalen också. Mina förra jobbskor jag hade var ett par gympadojor som jag köpte på öb för typ 179 kronor och dom höll en sommar dom med, och några gympalektioner på gymnasiet också.



I går grillade vi på verandan, det vart älg som Ante hade jaktat. Ocj så hade vi potatis gratäng och pommes och bea och sallad. Riktigt mumsigt var det och det luktade sommar också när grillen var tänd. Och i morgon kommer min family, skall möblera om på 28:an i morgon så dom får plats där, det är typ den minsta stugan som finns här, men med bra utsikt och det är den som ligger närmast huset där vi bor.

Och en till rolig sak, jag och Mika har bestämmt att vi skall åka till ullared när vi kommit hem, ingen av oss har varit där vad vi kan minnas så vi måste ju kolla läget. Och bo i en sådan där liten stuga som ligger jämte skall vi också göra. Det måste ju vara det ultimata efter en vinter här upp, det finns inga affärer som säljer kläder, bara skidkläder och så dagsmars textil förstås som säljer lite tant tunikor i piffiga mönster. Men förstå , allt detta shopping begär som stängts inne (mika har det också) och sen släppas lös på ullared. Måste ju va som paradiset för en stund. Hoppas jag iaf. Längtar.

Den spännande fortsättningen...

Hur gick det i dramat med tjädern, fick han behålla livet eller blev han söndagsmiddag...

Han överlevde, dels för att den flög iväg och dels för att Ante kom på att man inte får skjuta fågel nu.

Men jag fick en bild på hans avfärd iaf.


Sträcka lite på sig först.


Och sen en boll med vingar typ.

Just nu!

Titta vad jag hittade utanför fönstret!




En Tjäder! och just nu är sara iväg och skall hämta Antes hagelbössa...stackars lilla pippifågeln...om den sitter kvar vill säga. Den har ju suttit där en kvart nu iaf.

Fortsättning Följer

The update, eller nåt.

Vi vart lediga i dag, sjukt skönt faktiskt. Behöver ladda upp lite inför påsken nu, plus att jag fått ärva Sara och Antes förkylning, dock är den inte så farlig, bara rethosta än så länge. Jag och Sara satt  iaf och kurrerade oss lite förut, drack te och såg på hem till gården. Det är faktiskt väldigt skönt med lite femenimnt sällskap igen, inte bara Mika. Än så länge går det jätte bra att bo med dem, första veckan jobbade vi typ om varandra hela tiden så vi sågs typ en timme på kvällen. Men ikväll så tänkte jag och Mika laga mat till dem också, Typ biff med pommes och bea, jag längtar efter att få äta kött, har bara käkat fisk och typ lasagne och bacon sensaste tiden känns det som.
   Sen bor vi ju sambos med två hundar just nu oxkså, Tjoffe och Lisa. Lisa kom hit igår och skall stanna två veckor...och tjoffe är ju Sara och Antes vaplsing. Han är sjukt söt men attans vad vassa tänder han har, fråga Mikas nacke=)

Så här ser han ut iaf:


Mika och Tjoffe.


Lilla Tjoffsan.


Jag tycker han liknar Ior, han ser alltid lite dyster ut för han har ögonbrynen så högt hela tiden och när han har tråkigt sitter han typ o tittar ner i golvet, precis som Ior.

I morgon är det snart!

Nu tänkte jag få tummen ur röven eller arslet ur vagnen och börja skriva lite igen. Jag har liksom varit i en svacka som började med att vi jobbade väldans mycket så jag var typ i en slags trans när vi kom hem, typ åt mat framför tven och sen direkt till sängen. Och på förmiddagen tänkte jag hela tiden, jag gör det i kväll, då skall jag lägga över bilder och skriva...jo men visst. Det kunde jag ju satt en femma redan innan på att det inte skulle hända. Men nu så. I morgon skall jag lägga över bilderna och ge er en update på vad vi har gjort. Typ jobbat...och så har ju Mikas mamma varit här. Av henne fick vi varsin voodo docka=) Berskrivningen på min lyder : Siouxsie är Goth av den gamla skolan. Hennes krafter kommer från den mörka sidan av voodoo. Hon tar inte skit från någon och är fast besluten att gå sin egen väg utan att kompromissa.
Siouxsie kämpar mot det normala och ordinära. Hon blir uttråkad av människor som är mainstream och kan bli ganska elak mot dem.
Siouxsie hjälper dig att gå din egen väg och göra livet surt för alla tråkiga mainstream människor.


Mika fick en Dark Drekken och den har den här berskrivningen: Dark Drakken är sprängfylld med svart magi. Han är väldigt kreativ när det gäller att handskas med elaka personer. Dark Drakken får deras ondskefulla tankar och negativa energi att studsa tillbaka. Av någon anledning avskyr han folk som gillar musikaler. Och detsamma gäller alla som använder mobilhölster. Dark Drakken ser till att alla som förtjänar det får smaka sin egen sura medicin.

Är det alltså våra mörka sidor?? Är Hair en musikal? för Mika älskar den...och jag gillar också musikaler men jag har inte märkt nått ännu. Och Mika ha två mobilhölster, ett i läder som man sätter i bältet (eller livrämmen som målguppen för dessa hölster skulle säga) och ett i nått annat material som han köpte på globen horse show när vi var där. Men det är dock inga hästar på...



På lördag kommer min familj och stannar en vecka, jag hoppas hinna åka med dem till Röros och så skall vi ta upp dom på fjället och så måste vi åka skidor...vi skall bara jobba lite där emellan också. Det råkar ju vara påskveckan så det är ju rätt mycket folk här u övrigt men som tur är så är det inte fullt på hotellet, i dag när jag räknade efter så var det bara 26 pers som skulle äta den 5:e, helt okej. kan ju hyra in julia som diskare då går det ännu snabbare=) Syskon måste ju kunna va bra till nått, dessutom är det bra träning om hon nu skall välja hotell och restaurang på gymnasiet som hon sa härom dagen i radio gotland. Gör hon det så blir det fyra av mommos sju barnbarn som gått HR, Johan, jag, Pontus och Julia. Lotta gick Sam och Tom går fordon, Dennis vet jag inte vad han har för planer men säkert nått där man blir smutsig och får plocka sönder saker. Blir nog kanske fordon där med. Fast det är han nästan för söt för.


Jaja, nu skall jag sova, så jag orkar ladda över bilderna från kameran i morgon, det är ju ett tungt jobb...
Nighty night.

RSS 2.0