På min nivå=)

I dag har vi vart och åkt skidor på Funäsdalsberget, vi börjar komma bra överrens nu jag och berget men jag tycker fortfarande sittliften suger och att det finns för några snälla backar. Men idag kom vi lite på kant med varandra igen, det var nämligen slalomtävling. Fullt av slalomåkande ungdomar med tillhörande föräldrar och annat löst folk som typ föddes på ett par skidor. Dom åker liksom som att skidorna vore en förlängning på fötterna bara. När dom åker förbi mig känner jag verkligen hur min knän drar sig emot varandra och helt plötsligt står jag och plogar ner för backen istället. Elakt av dem arr göra så faktiskt. Men jag gittade något som var på min barnsliga nivå också.


Mina nya kompisar i barnområdat=) Den oranga är ett lodjur om ni inte ser det. den heter Lill Lo och är barnområdets logga.


Kolla va, det sprutar snö om mig när jag åker=)


Den här bilden blev nästan bra, måste bara lära mig hålla in stavarna.

Men...

Jag tycker väldans mycket om honom ändå.  (typiskt tjejigt va att få dåligt samvete för att man sagt något lite bittert om sin pojkvän).


Thats my man...visst ser han vuxen ut på bilden. Fast det kan ju ha något med en "rustika" läder
fåtöljen arr göra också. Hoppas det.

Handlingsförlamad


Är det fler än jag som blitt smått handlingsförlamade efter en tid i ett förhållande. När man är singel så måste man ju klara allt själv. Speciellt som hästtjej så måste man ju vara stark och handlingskraftig. Men nu har jag börjat bli mer och mer så att jag ropar på Mika så fort det är nått. Dels för att jag vet att han gör det bättre, det går snabbare och han får göra det på sitt sätt. Även om jag skulle kunnat klara vad det nu är jag skulle göra men Mika är den lättare utvägen. Sen är det ju det där med matlagningen också. Någon som missat att Mika är kock?! Hur kul är det att laga mat till en kock. Jag vet ju vilken matkritiker han är och han är jävligt petig. JA! en sådan vill jag laga mat till. Not. Han vill att jag ska laga mat oftare men jag vågar liksom inte och när jag gör nått så stannar han liksom av med det han gör och iaktar mig istället rätt ofta får man höra "hur tänker du nu" varför gör du inte så här istället" m.m. Ville han ha någon hjälp eller inte. Sen finns det den tysta piken också, typ smakar på potatisen och sen hämtar saltet men säger ingenting. Jag tycker sådant är jobbigt för det blir liksom ett bevis på att det inte dög. Då har jag ingen lust!



En inspirationskälla kanske...? 

M & M´s Städfirma HB


I dag städar vi, nu är vi klara med övervåningen. Mika diskade och undertiden plockade jag undan på matbordet och soffbordet, torkade damm på de största öppna ytorna och dammsugade allt. Anntingen var jag snabb, han långsam eller så var det väldigt mycket disk...vill ni veta svaret. Det var mycket disk. Man blir ju så jäst när man har ätit och så brukar vi alltid se på en film eller nått til maten och då vill man ju inte gå ifrån mitt i filmen och diska. Men efter att man har tagit ett sådant här städ ryck så brukar det hålla sig i några dagar iaf. Nedervåningen är inte så svårstädad, det är ju mest bara sovrummet och en hall där Mika just nu håller på att bygga om och så badrummet förstås. Men vad skall vi göra sen då, när vi är färdiga med städandet. Gärna nått som är gratis men innehåller fika eller mat...den ekvationen går inte ihop va? Tråkigt. Nepp, nu skall jag ner och föröska klorbleka två tröjor i tvättmaskinen. Wish me luck!



Jag i städtagen på fågelboet förra året. Jag älskar varje dag jag slipper städa det där hotellet igen. Den toarengöringen är btw den bästa. Luktar godast gör den också, Citron. Jag tycker inte om dem som luktar granskog, luktar ju som man spolat ner en 60 plus man som ska på bygdegårdsdans...



När vi ändå var inne på städtemat så måste jag ju lägga in den här bilden. Den är också från fågelboet och det är M2 som skurar golvet på sitt eget sätt=) Eller rättare sagt så råkade spannet välta när hon skulle vrida ur moppen (eftersom spannet var runt). Men just när allt vatten runnit ut på golvet kom Jonde in och blev lite irriterad på att hon inte visste hur man skurade golv. Det var rätt kul för han trodde seriöst att hon hällt ut vattnet med vilja. Sen fick vi en demonstration i hur man skurar golv. Eller räätare sagt, vi fick ett tips! (internt skämt)

Afterski

I dag har vi åkt skidor på ramis med Gustaf, Sara och Saras kompis Magda. Sen hamnade vi på afterskin på Rudolf. Där jobbade Blixten och Blixten två i kassan och köket. Jag undrar om dom hade fastnat i slowmotionvinden för båda gick långsamt och hon snackade otroligt segt. Med pauser mellan varje ord och ett ehhh i de längre pauserna. Jag lyssnade knappt på vad hon sa jag tänkte bara på att det gick väldigt långsamt och vad slutsattsen av det hon sa skulle bli. Killen som jobbade i köket var också spännande, när han skulle förflytta sig var det liksom i långsamt promenad tempo. Det var liksom inte som när man jobbar i ett kök, då gör man snabba rörelser, sträcker sig för att slippa gå och man gör gärna flera saker på samma vända om man skall gå någonstans, men inte han. Han gick sakta och hämtade en sak han skulle ha, använde den och sedan gick han till samma ställe och hämtade nästa. och han försökte inte skynda sig någonstans. Dom har öppet kök bakom disken där man beställer så därför kunde jag iakta honom. Men killen som spelade (en mans after-ski bandet) var iaf bra, han sjöng bra och var rolig och snygg. Till skillnad från ett afterski-band som spelade på ABG i sälen när jag hade praktik där. Bandet hette Kent o Co men dom var bara en person. Så det var nog Kent och hans hjärnspöken. Han sjöng inge vidare heller och drog dåliga skämt, jag ska inta säga nått om att han garvade åt sina egna skämt för det gör jag med, men när inte publiken skrattade med honom så var det lite pinsamt. Afterski publig brukar vara rätt lätt underhållna och efter två öl är alla bäst på att sjunga. Det är verkligen så, första låtarna är alla lite sega men sen när dom fått i sig lite så tvekar dom inte att ställa sig upp och sjunga med och gärna dirigera sig själva (det gör att man sjunger bättre och det syns att man kan)  med yviga rörelser. Tänk på det nästa gång ni befinner er på en afterski. 


Skotertur på fjället.

I dag var det sjukt fint väder här uppe på fjället. Så vi tog skotern upp på fjället och det va så otroligt snyggt så jag bara måste visa er det. Hoppas det är sådant fint väder när min familj är här så kan vi åka upp till Malmbäcksstugan och käka våfflor och åka på sightseeing.



Coolt va, det kallas halo och det är iskristallerna i luften som reflekterar ljuset så att det blir så där.



Man känner sig rätt klumpig i hjälm när man skall ut och pulsa i snön, men jag vill vara med på bilden.



Mika leker cool, stillastående på leden...



Jag skulle också leka cool men jag lyckades inte få den att luta...den väger 303 kg.



Så jag kom på en annan skoter posé istället.



Allting är vitt, vitt, vitt!



Mika+skoter+lössnö=Lycka



Viddernas Cowboy=)



Reklambild för funäsdalen kanske?



Ännu mera fjäll.

Inte så pjåkigt va? Men det är inte alls lika vackert när det är igenmulet och typ snöar och blåser. Då är det väldigt ogästvänligt. Men när det ser ut så här kanman sitta hur länge som helst (tills man börjar frysa) och bara titta på omgivningen.

Bonde söker fru


Ja, hur många var det inte som såg "Bonde Söker Fru - Bröllopet" i går på fyran. Och hur många var det inte som efter det kännde ett stort sug efter att få gifta sig...Jag gjorde det iaf. Men jag har ju lite samma problem som Carrie i sex and the city, kan man vara tillsammans med någon som aldrig vill gifta sig? Man får väl göra sitt bästa med att tjata, manipulera och i värsta fall hota tills man får sin vilja igenom. Man kan ju inte krossa en tjejs drömmar om ett sago/disney bröllop, det borde räknas som en kriminell handling. Jag har ju nästan allt planerat i huvudet, förutom maten, den kan Mika få bestämma. istället för att berätta allt så gjorde jag ett kollage, färgtemat skulle iaf vara champagne färgat, rosa och silver.



Räkfrossa

Först vill jag bara säga att jag tycker att morgonrocken är ett plagg som passar väldigt bra att bära hela dagen. Man slipper beslutsångest om vad man skall ha på sig och det blir mindre tvätt också. Praktiskt, ekonomiskt miljötänk.

I kväll har vi varit på räkfrossa på Eriksgården med Gustaf och Sara, Elin och Linda. Det var väldigt trevligt. Men nu när jag tänker på det så låter räkfrossa inte särskilt mysigt, typ som en sjukdom man får när man dykt och blir rosa eller nåt. Any Way, det kostade 99 kronor och då ingick ett glas vin/öl eller läsk om man så önskade. Helt okej. Fast det bästa var nog chokladdrinken som fick bli min efterrätt, Varmchoklad, Xanté och grädde, mums mums. Nu är vi hemma igen och Mika har fått förenas med sitt tv-spel. Han köpe ett som heter Viking, the battle of asgard (jag hade hoppats på att han skulle köpa gitarr hero). Viking handlar om en viking (surprise) som heter skarin som springer omkring och hugger av folk på mitten och ibland snackar han med ett träd. Dessutom är han blond så man verkligen ska se att han är en viking och från norden, och han har två långa flätor i det blonda skägget också. Ibland säger en gubbe något om "Wallhalla" också och det låter jätte töntigt, jag har ju inpräntat i skallen att det heter Walhall.

Nu ska jag avsluta det här inlägget innan internet kopplar ner och jag måste göra om allt. Vårat internet är nämligen inte som det ska. Men vi hade en teliagubbe här häromdagen som skulle fixa det men han var nog ett måndags exemplas för efter att han var här har det bara blitt sämre. Nu tappar vi uppkopplingen typ två gånger i timmen, förut var det bara några gånger på kvällen efter tio...hmm.

Bloglovin

Följ min blogg med bloglovin Nu kan Elin få prenumerera på den här bloggen. Man kan trycka på länken över här eller på den rosa ikonen i menyn. Jag vill inte att det ska stå 0 prenumeranter där, det ser lite trist ut faktiskt=)

Roadtrippen söderut


I går kväll var vi i sälen och nu är vi hemma igen. Resplanen var t lite ändrad i går, vi kom inte i väg förens posten kommit, Mika väntade på ett x-box spel (till x-boxen han fick av sin underbara flickvän) som skulle komma i går. Men klockan ett åkte vi härifrån iaf, ca halv fem var vi i kläppen. Då hade vi fått stanna på vägen och lekt SOS Funäs. Ca en mil efter Särna lyckades bilden som låg framför oss köra av vägen och fastna med nosen på bilen i snön så bilen tippade över och gled på taket (och den numera mosade takboxen) några meter. Detta gjorde dem precis efter en en vänstersväng i nedförsbacke så när vi kom runt svängen så såg vi bara ett stort snömoln och två billyktor som lyste på oss. Vi stannade (det är ju självklart) och Mika ringde 112 direkt och jag kastade mig ut i diket och fram till bilen. Som tur var så låg bilen mer på ena sidan så dom kunde klättra ut på den andra sidan och vad ännu mer tur var så hade ingen av dom skadat sig. Den var en dansk familj med två barn som var typ 2 och 5. Och mamman var lätt chockad för det var hon som hade kört. Hon vägrade komma ut ur bilen hon satt bara där inne och ojade något på danska som jag inte riktigt förstod och rotade runt bland alla saker som hammnat huller om buller där inne. Men sen var det iaf så att bilen som legat framför dom var deras sällskap så efter ett tag hade dom väl undrat varför dom inte låg bakom dom längre och vänt. Dom såg rätt så överraskade ut när dom kom tillbaka och såg bilen uppochner i diket. Men vänninan i den bilen lyckades iaf få ut mamman ur bilen. Så det var ett avbrott vi inte riktigt räknat med så vi hann inte med svängen upp till sälen, så den tog vi i dag istället. Iaf, kvällen i går var allmänt trevlig, vi åt pizza istället för tacobuffé för dom andra hade också kommit fram till att det var lite för dyrt. Sen spelade vi ett roligt charad-spel och första gången vann jag och Emelie, vi var ett bra lag. Sen snackade vi lite skit och så. Jag och Mika gick och la oss typ halv tre och sommnade till ljudet av Linn som sjöng med i bland annat "I wanna Rock" och massa mer.

I morse vaknade vi av att Emelie körde dammsugare, på ett sådant där typiskt sätt som min mamma gör på typ en lördag morgon. Duns in i tröskeln upprepade gånger så man riktigt kan känna hur hon njuter av det. Dom stack vid klockan nio för dom skulle åka hem tidigare än Linn och Jocke. Då somnade vi om. Sen vaknade vi IGEN av att Linn körde dammsugare den här gången. Då gick vi upp och sen stack vi till fågelboet och käkade våffelfrukost=)  Fågelboet var sig likt, ramarna som menyerna står i var ännu trasiga, det var ännu den musiken som jag la in på mp3:n som spelades och det känndes som att det var i går vi åkte därifrån ungefär. Dock hade dom glömt marchallen vid vägen. Fy fy=) (internt skämt). Jonde bjöd faktiskt på våra våfflor, jag pratade bara med honom i telefon för han skulle i väg så han hann tyvärr inte komma upp och hälsa. Hu såå tråkigt. Men han tog sig iaf tid att ringa upp till tjejen som jobbade och säga att hon skulle bjuda oss. 

Här kommer lite bilder:



Emelie är alltid lika söt=)



Efter två år upptäckte Linn att det var väldigt roligt att titta på Jockes adamsäpple när han skrattade.



Thomas försöker göra "ploppen". Jag tycker han ser ut att va lite för slapp i kinden.



Triss i spännande miner...



Mysgos



Emelie somnade på soffan. Uttrycket "hon är iallafall söt när hon sover" stämmer inte.



Föredetta "sport tältet" som inte längre var ett tält.



Det nya fetingstora bygget på snötorget. Experium ska det heta.



Torggallerian vid sälfjällstorget. Det som bara var ett hål i marken så här års för ett år sedan.



Utanför fågelboet!



Jag och min älg. Kanske inte den bästa bilden på oss men båda ser iallafall glada ut, tycker ni inte det?

Sälen/Kläppen i dag=)

Nu har vi käkat frukost och sett på några avsnitt av "Mysteriet på Greveholm" tidernas bästa julkalender om ni frågar mig, på andra plats kommer "Sunes Jul". Den såg vi för ett tag sedan. Och när vi ha sett färdigt mysteriet så väntar "När Karusellerna Sover" också en mycket bra julkalender, jag tror nästan att jag kan alla sånger fortfarande.

Nu ska vi snart plocka i ordning och  åka till sälen och kläppen. Först ett besök på Fågelboet, undrar om Jonde jobbar? Undrar om vi får gratis våfflor då? Det fick en fjolårspersonal som var inne och fikade förra året, men och andra sidan så smörade Jonde som tusan för henna så att hon skulle komma tillbaka. Tror inte han är lika angälegen att ha tillbaka mig, jag tror han störde sig lite på att jag åkte upp hit till Funäs så fort jag kunde typ=) Efter Fågelboet så vill jag nog in på Silverkatten och kolla lite och sen måste jag nog gå in i centrumhuset bara för att känna känslan. Sen på väg till Kläppen så skall vi in på tältet och se om dom kan ha en billig tröja utan luva som jag kan ha under skidjackan. Sen ska vi hitta till stugan i kläppen som Linn och gänget bor i och sen blir det taco-buffé på nått ställe där, svindyr taco-buffé, 219 spänn. Då vill det till att den är bra då.




Fågelboet, med våffelstuga och hotell. Ser ni flaggan här på ena grindstolpen? Den flaggan är väldigt svår att sätta upp om det inte ligger en snövall under eller om den inte är så hög. Dessutom kör det bilar förbi hela tiden när man står där och gör sina akrobatiska övningar för att få dit flaggan. Sen ska den in på kvällen igen...och ut nästa morgon igen och ja ni fattar.


Canal Digital

I dag fick vi det nya kortet till boxen, no more skogstv. I kväll har jag njutit av SATC, Made, My super sweet sixteen och Navy CIS. Bara på en kväll. Underbart. Mika är också lyckliga för nu kan han se på discovery igen. Jag gillar också discovery, tex, dödlig fångst och skitiga jobb men de programen som handlar om hur man märker läskflaskor och sätter kapsyl på dem hör inte till mina favoriter. Men Mika vart tydligen väldigt faschinerad av det programmet i dag, det slöt med att klyftpotatisen (som jag faktiskt gjort) blev bränd, Entrecoten var inte färdig så jag fick köra min färig i micron dessutom var den inge god. Just du när jag var hungrig så vart jag lite irriterad men nu tycker jag mest att det var väldigt gulligt. Nu har vi käkat popcorn istället=)

Träningsprogram


Eftersom jag inte fick något gymkort i varken julklapp eller i födelsedagspresent så får jag väl träna hemma. Så jag har gjort ett träningsprogram som jag ska och måste utföra 5 dagar i veckan. Lite ledighets lyx måste man ju ha så att kroppen återhämtar sig. Jag ska börja med det i kväll och sen tar jag nog ut en ledig dag i morgon eftersom vi åker till sälen/kläppen och hälsar på då. Mika får vara den som pushar mig så jag gör det ordentligt. Tror inte jag kan lyckas få med honom att också göra det, det skulle se riktigt kul ut. Nu fick jag en bild i huvudet av mig och Mika i sådana där typiska 80-tals träningskläder där pannband är ett måste. Piffigt värre!

Så här ser iaf mitt lilla styrkepass ut:

Träningsprogram:

 

Uppmjukning

 

Rygglyft 10x3

 

Sit ups raka 10x3 sneda 10x3

 

Diagonalt utsträck 10x3

 

Benlyft 10x3

 

Utfall 10x3

 

Push ups 10x3

 

Stretch

 

 

Musik:

 

Kanye West – Love Lock Down

Britney Spears – Hot As Ice

Kat Deluna – Run The Show

Zac Efron – Bet On It

Real McCoy – Another Night

Helen Sjöholm – Gabriella’s Sång


Robinsons Passionfruit & Mandarin

Jag köpte en jätte god saft häromdagen och i kväll kom jag på värsta bästa idén med den. Blanda den med Ramlösa så blir det som läsk. Skojar inte. Den är jättegod med vanligt vatten också men det här var liksom lite extra extra sådär=)

Robinsons Passionfruit & Mandarin och Ramlösa.


Welcome!!

Omväxling förnöjer så jag har bytt bloggadress och bloggtjänt. Man har mycket större svängrum här med design och sådana saker. Dock är allt i HTML-koder så det har tagit mig nästan två dagar att få ihop designen (inräknat photoshop tid) men snart är jag en hejare på det oxå=). Men jag är riktigt nöjd nu iaf. Ser mer professionellt ut nu. Så då tänkte jag att jag kanske kommer skriva oftare för det blir roligare då om det är snyggt. Och jag har gjort allt själv! Fixat så att länkarna byter färg när man håller musen över dem^^ (testa), gjort alla bakrunder, you name it, ALLT! Jag är bara så stolt över mig själv just nu. Hoppas ni oxå tycker det är snyggt=)

Men den nya adressen ni ska lägga till i era bokmärken/favoriter är alltså http://malinannamaria.blogg.se

Adressen till gamla bloggen om det är nått ni vill kolla http://smulanm.bloggspace.se/ annars så finns det en länk till den i menyn också. 

RSS 2.0