Lindt Choklad

I kväll efter träningen när jag var och handlade mat så råkade jag ta vägen förbi chokladhyllan och där hittade jag nått spännande, Lindt Choklad. Mjölkchoklad med creme brulée innuti. Kan det bli bättre. Sitter och mumsar på den nu.

Vin och tapetlycka=)

I går köpte vi våra första tapeter=) Dom skall vi ha i köket, vi har fått besiktnings protokollet nu och gotlandshem tänker bara tapetsera om i hallen. Men vi skall försöka få dem att göra sovrummet också för det var mer än bara sättningssprickor på ena väggen men dom sa att sättningsspricor brukar dem inte göra nått åt så vida det inte ser för hemsk ut, men den här gick ju ut en bit på väggen så det skall vi påpeka några gånger och hoppas på resultat. Men iaf, tapeter till köket har vi och det gick på hela 176 kronor. Vi fick 40% rabatt. Det var trevligt=) Och sen berättade Jenny (Mikas gamla klasskompis) som jobbar på colorama att det går att måla om gotlandshems köksluckor, slipa lite på dem och sen måla med täckfärg. Super bra, och ännu bättre var att hon hade precis målat sina i en jättefin ljusgrå färg som hon hade massa kvar av så den kunde vi få, den skulle utgå ur sortimentet också så det gäller ju att passa på. Men vi skall åka på studiebesök till henne lite längre fram och kolla in hennes luckor. Nu längtar jag så där mycket igen. En månad kvar...

Efter tapetköp och lite marknad i går så var det förfest med mat hemma hos Jill och sedan utgång. Så i fredags var jag på bolaget för att inhandla vin till kvällen. Ett av mina favorit viner i somras på jobbet var en Pinot Gris från Hawke's Bay, Nya Zeeland från Gardo Morris (en gotländska som heter Frida Gårdö och hennes man Benjamin Morris som har en vingård). Men detta vin fins dock inte att köpa på systembolaget (som med dom flesta viner jag gillar) men jag hittade en snarlik. Också en nya zeeländsk pinot gris från hawke's bay. Den luktade lika dant fast inte så mycket som gardo morris vinet och den smakade lika dant men inte riktigt lika mycket där heller men det var ändå samma dofter och smaker så det känndes riktigt bra. Ett lyckat köp!

Så ser den ut, den jag köpte alltså, Montana Hawke's Bay Pinot Gris heter den, från 2008. Uttalas pinogri. 90 kronor.


Mellanstadiedisco musik


Daze - Superhero lover


Daze - Tamagochi


Toy-Box - Tarzan & Jane


Toy-Box - Sailorsong


Alexia - Uh lalala


Me and My - Lion Eddie (personlig favorit förut)


Paradisio - Bailando


Mr President - Cocco Jumbo


Haddaway - What is love


La Bouche - Be my lover


Culture Beat - Mr Vain


BSB - Everybody (halvdålig verision men den enda som funkade)

Spice Girls - Wannabe (ingen video)


Det får räcka för nu, är det inte härligt med lite fina minnen=)

Dagisfröken kanske?

Sista potatisdagen på ett tag nu, blir nog två dagar i slutet på nästa vecka också men det känns ändå skönt nu. Har fått lön och arbetsgivarintyg också så nu blir erbetsförmedligen glad eftersom dom gnällde på mig att jag inte var där och verrifierade mina arbetsgivarintyg så då tog dem bort min ansökan om a-kassa och arbetscoach, Annars blev det fel formellt sa dem. Tack tack, så nu får jag göra om det igen, jippie!

Men jag fick en ny jobb-idé idag, för jag var med Petra och hemtade hennes barn på dagis. Från det att jag kom in genom dörren så tog det ca 3 sekunder innan två små tjejer hade annfallit mig och överöste mig med frågor om vad jag hette och vart jag bodde och vad jag gjorde där, sen slöt det med att jag fick klä på dem sina galonbyxor o regnjackor. Vilken uppmärksamhet och uppskattning jag kände att jag fick, det va skitroligt. Sen gick vi ut till de andra barnen som var ute och då kom nästan alla fram och skulle berätta olika saker. När en frågat vad jag hette så viste alla det så då ropade dem till och med på mig. Sen skulle vi gå därifrån med petras barn och hennes dotter wilma som aldrig har träffat mig skulle hålla hand. Så helt plötsligt känns det som att det skulle vara jätte roligt att jobba som dagisfröken, det var ju bara det där med utbildning. Man måste ha det va? Och det känns som att det är en lååång utbildning. Det känner jag inte att jag behöver. Jag vill bara jobba, inte plugga.

baked potatoe

Har just käkat jättegod bakad potatis, hjärtformad dessutom så det blev en romantisk middag. Har plockat med mig dem hem som en liten bonus från jobbet =) O mika gjorde kräftröra och rökt kalkon röra. nam nam. Innan dess var det hästkunskap och innan dess potatis. på hästkunskapen lärde jag mig att fölungar skall äta bajs....för att få en tarmflora i magen.

Nu är jag trött, mätt och har ont i ryggen så jag skall placera mig på spikmattan ett tag.

Natti natt.

Still alive..

Jorå jag lever, dock drömmer jag typ om potatis hela tiden...men jag har vart ledig i går och i dag men i morgon är det påt igen,blä!!! Men jag får tänka på pengarna.

Ikväll skall vi (tjejgänget från HR-klassen) hem till elin och käka tacos och kolla på andra delen av komiserien och havet, se om den är lika kass som den första. Det är konstigt även fast den var skit kass så vill man ändå se fortsättningen.

Sen så tror jag att vi skall fixa lite med vårat bord också, det projektet har ju stått still nu några dagar så de kan behövas. Översidan skall slipas ned jätte mycket och bettsas igen, vart inge bra sist eftersom den tydligen var grundbehandlad med något.

JO, dessutom så minndes jag fel angående hur många flak potatis det brukar bli på en dag, det är mellan 6 och 8 stycken...

Perar=potatis på gutamål.

Tomorrow is the potatoe day, eller nått =) Klockan åtta skall jag vara på åkern, innan dess skall jag till järn ab och köpa ett par bra handskar. Tänkte sådana som det är gummi på, tror man har sådana när man håller på med el. Dom verkar bra iaf för det finns inga sömmar på dem där det kan komma in jord. Inte för att jag är rädd att bli smuttsig men efter 2 veckor så kan man har fått rätt fina valkar med jord i som inte vill gå bort och det vill jag gärna undvika, dessutom är det kallt på morgonen.



Så här såg det ut för 2 år sedan. Vi brukade fylla 2-3 sådana konteinrar varje dag...sjukt mycket potatis!!!

Globen once again=)

Yes!! nu är biljetterna till globen horse show bokade=) Nästan samma platser som förra året och samma föreställningar som förra året. Ska bli riktigt kul igen, bara att gå på mässan var ju en upplevelse i sig. Roligt roligt, två tripper till sthlm inom kort tid lär det bli, Ikea turen i slutet på oktober och globen i slutet på november. Mycket trevligt. Hoppas bara våra eventuella jobb som vi förhoppningsvis har då ger oss ledigt. Mene, det problemet tar vi då=) Och så dyrt blir det inte heller, båten kostar inte mycket, vi bor gratis och biljetterna gick på 1670 totalt. Så de är inget att bråka om.

På onsdag börjar jag plocka potatis=) Jag ser faktiskt framemot det, lite aktivering liksom. Föresten så fick jag MVG på min historia uppsatts som jag skickade in i går. Det tyckte jag var trevligt.

Det togs ju några bilder förra året i globen så här kommer en tillbakablick=)

Målet siktat=)


Lugnet innan stormen...


Första parkett, mina fina stövlar och Mikas då nyköpta boots.


Spännande hoppstil på den hästen =)


Torneamentums show, Tommy måste spexa och ramla av =)


Torneamentum igen, från vänster: Björn, Daniel, Kristian, Tommy och Mattis.


Två tjejer från American Cowgril Chicks, sjukt coola brudar! Jag fattar inte hur dom vågade göra allt dom gjorde, och fort som fan gick det också. Mycket imponerande.


Som sagt, fort gick det så det var lite svårt att få några bra bilder, men här hänger hon iaf in under hästens mage med överkroppen...


Något jag förknippar väldigt mycket med GHS, fyrspann.


Dom målade en pegasus i taket.


Torneamentum får alltid äran att figurera som stjärngossarlängst fram är Fredrik och sen Tommy tror jag och sen är det Mattis iaf.


Lysande fyrspann.



Gratisbio

Har hittat en sådan sida där man kan tjäna poäng och växla till pressentkort. Jag har kollat på några förut men den här känns helt klart bäst. Så jag gick med, även om jag inte får ihop poäng jätte snabbt så kommer jag väl lyckas någon dag och det kan det ju vara värt. Bara som en liten bonus. Man får poäng när man värvar vänner också så visst vill ni det=) Nu skall jag fortsätta kika runt på den och hoppas kamma hem lite points.

klicka här så kommer ni till sida och kan läsa lite info =)

Bilder på mig själv som jag gillar :D


Börjar med en från idag. Ny klänning dessutom=)


Jag och Julia i åminne.


Från en fest i Funäs.


Sommaren 2007.


2006 Lite fjortis stämpel på den men jag gillar den ändå.


2007 i Sälen. Trots kort hår är den fin.


Några bilder genom åren men dessa är dom som mest figurerat som profilbilder och dylikt. Nu skall jag sova för i morgon ska jag på äventyr med Åsa som är hästfysioterapeut...

Mommo 75

Tjingeling pling=)

I dag fyller min mormor 75 så ikväll skall vi fira henne. Hennes barn alltså min mamma och hennes syskon med familjer ska laga mat och ta med så att hon slipper göra något. Annars springer hon gatlopp mellan spisen och bordet hela tiden. Gott skall det bli också, jag har längtat hela veckan efter västerbottenpajen som skall vara förätt. Mums=) Sen blir det rådjurssadel med potatiskaka och till det skall Mika laga blåbärssås och mochorocho.

Så blir det iaf, skall en sväng förbi Jonna i sanda också och hämta en kjol som Frida har liggande i en garderob där.


Vill ni veta en hemlis=) hihi, jag äter glass till frukost och ser på Xena krigsprinsessan=)

BTW= By The Way

Jo, nu är stolarna beställda och vi har börjat bygga på vårat barbord. Allt är slipat och betsat nu så imorgon blir det ev ett lager bets till beroende på hur mycket det ljusnat annars lack. Det kommer bli skitfint=) Färgen heter moorish teak.

Det här är modellen vi bygger efter, fast vår borsskiva är 80 bred och 130 lång bordet på bilden är 70x70. Men annars är det samma förutom färgen då.

Den är så här sen diffar det ju lite beroende på träunderlaget.


Vad tror ni?

Hästkunskap


Japp nu är jag snart häst speciallist eller nått. Väldigt informerad om allt om hästar iaf. Jag läser hästkunskap en kurs på 150 poäng på Lövsta naturbruksgymnasium varje onsdagkväll mellan 18 och 21. Så jag kom hem för en stund sedan och har smaskat i mig lite spaghetti med köttfärssås. Nam nam. Ialla fall. kursen är jätte jätte intressant och jag är otroligt nöjd med den. Det var tredje lektionen i dag och så mycket som jag lärt mig på dem timmaran är otroligt. Jag typ suger åt mig allt. (har inte riktigt samma uppsugningsförmåga på historie lektionerna...) Men det som är så himmla bra är upplägget det är massa fakta blandat med hur många frågor och svar och diskussioner som helst. Det ploppar liksom upp nya frågor hela tiden och man tänker verkligen på helheter och likheter med olika träningssätt osv. Det är så kul att sitta och diskutera och lägga fram olika synvinklar och höra om folks erfarenheter. Sen är det ju jätte nyttigt också, hittils har vi bara pratat om skelettet och musklerna (och massa sidorspår om allt möjligt förstås) men vi skall gå igenom, avel, uppväxt, foder, träning, sjukdomar m.m. Väldigt bra kunskaper som jag tror kan göra en till en lugnare hästägare (när jag väl skaffar häst). Men alla saker man kommer på som egentligen är solklara men man har bara inte tänkt på det förut innan någon berättar det för en och hur man kan se samband och hur musklerna funkar och vad fodret har för invärkan på skelettet. Det är så himmla mycket. Och jag älskar det! Vet ni till exempel att hästar som går på väldigt kort bete kan svullna upp i muskeln som sitter mellan ganaschen och upp till första halskotan (som heter atlas) för att dom måste spänna sig så mycket för att kunna beta det korta gräset. Ser ut som att dom har påssjuka eller nått men det är helt ofarligt men det kanske inte är jätte bra att träna böjningar och finslipa på formen efter som svullnaden tar emot. Jag skulle kunna återberätta hela lektionen nästan men det blir liiite för mycket att skriva tror jag. Men bogbladet sitter inte fäst i någon muskel så om du slutmätt hästen och sen bygger ännu mer muskler på den efter det så kan det hända att den blir upp till 1 cm högre i manken för att musklerna bygger upp och bogbladet kan liksom höja sig då när musklerna ligger under. Jobbigt om man har en ponny som ligger precis på gränsen tex.
Nej nu skall jag sluta, men det är svårt. Jag är liksom så upprymd och "tänd" på det här nu så jag vill bara ha mera=)


Det här kan jag nu! Kan oxå tillägga att första halskotan heter atlas och den andra axis.
Knäskål heter patella på latin. Föstår ni, det finns hur mycket som helst allt lära sig.

The ones=)

Tror jag har hittat barstolarna som skall bli våra. De uppfyller alla kriterier vi har: stål, svart sits, stoppad sits, ryggstöd och inte svindyra.
ser ut så här:

Duger dem åt frammtida gäster?



Ni får bara skriva att dom är fina annars får ni gärna köpa finare och dyrare själva och ge till mig=)
Det vart lite läskigt när Mika sa "beställ dom"...ett litet steg för mänskligheten men ett stort steg för Malin...

Dagens teknik va?!

OOOooo vad jag hatar när tekniska saker krånglar!! det skall bara funka och gå fort enligt mig. Varför skall det ta sådan tid att ladda ner/upp saker, kan det bara inte gå fort? Det brukar ju göra det annars!! Så störande!! BLÄ!!!

Ugg och gruff

God morning=)

Ligger ännu i sängen med datorn. Det är typ min morgonrutin.

Igår var en trevlig dag, först var det lite segt på morgonen, Mika tjatade på att jag skulle stiga upp och äta frukost med honom så jag gjorde det, men det han missade var att han skulle vara med tror jag. För när jag ätit frukost långsamt och läst tidningen så satt han ännu vid sin dator...hmm. Sen ringde min pappa iaf, dom var på stan och skulle fika och hade köpt ett sett medbakformar och en stekpanna till oss. Tack tack=) Undrar om det är en pik att dom vill ha hambakat när dom kommer och hälsar på i nya lghtn. Sen fikade vi med dem också, och min moster Susanne var också med. Trevligt. Sen drog vi en sväng på stan och jag köpte faktiskt en klänning. Jag har sett den rätt många gånger men aldrig provat den så i går slog jag till=) Sen åkte vi hem till Mikas mormor och hjälpte henne med hennes tv, det var väl kanske mindre roande men det var dagens goda hjärning. Sen åkte vi hem och åt lite thé och macka, nybakade frallor med port salut och jordgubbssylt. Nam nam. Lite jäsning och datande efter det och sen åkte vi en svänf till Follingbo där två av mikas kompisar hade födelsedagsfest. tråkigt. Alldeles för stor byggdegård till alldeles för lite folk, hälften stod utanför och rökte, dom andra satt på rad inne vid ett långbord och två pers satt vid en laptop och byte musik hela tiden. tjoho. Så vi åkte därifrån igen. Då hade även Lisa och Tim anslutit så vi bytte passagerare lite, jag åkta med Lisa och Tim åkte med Mika. Sen körde Mika sönder sin bil när han skulle vara lite busig. Vissa straffar Gud direkt, haha. Det sa klonk och bang och sen låg det stora kulor och delar av något som inte längre var intakt på marken. Så vi fick bogsera hem den och nu står den här nere igen och kan inget annat. Sen åkte vi på äventyr på massa små skogsvägar som Tim kunde. Det märktes att det hade regnat kan man säga. Det var massa vattenpölar. Nästan som att åka flumride men utan att bli blöt=) Det var roligt.

Idag vet jag inte riktigt vad som händer. Frukost står först på schemat iaf. Sen gissar jag att det blir något i stil med att försöka få tag på delar till mikas bil.

Mysväder=)

Ja jissus vad det har regnat och åskat nu, regnet håller ännu i sig men åskan har försvunnit. Jag tycker sånt här väder är skit mysigt, jag blir liksom lugn i hela kroppen. Tog en jätte skön dusch nu och det va också jätte mysigt, alldeles mörkt utanför och man kan duscha riktigt varmt utan att dö av svett för att det redan är varmt. Tror att träningen kan bidra till att jag är lite extra "trött" i kroppen. Jag tjuvtränade lite i hemlighet på NC, Mikas mamma (som förresten heter Eva) skulle vakta gymmet mellan 17-19 så då passade jag på att träna lite. Först var det fya andra där också men dom gick ganska fort så sen var det bara vi två kvar. Jätte skönt och sen lååång stretch efteråt. Fick lära mig några nya också så nu är jag inne på att köpa en pilatesboll igen. Lärde mig en superbra stretch för höften också, den gjorde svinont så jag är ganska säker på att den var behövlig.

Nu är jag sugen på att äta glass och se på tv. Går det nått bra på tv nu för tiden? Nu har jag ju tid att se på tv igen så jag måste ju börja ha koll=)

Massagebollar!

Jag göra lite reklam för mina massage-bollar som jag fått av Mika. Min naprapat säljer dom och dom är asbra.
så här ser dom ut:



Man lägger dom under ryggen, eller där man har ont, ryggen och skinkorna är lättast. Sen drar man upp knäna och gungar dem sakta fram och tillbaka. Jätte skönt, och piggarna på bollarna gör att man kan komma åt triggerpunkterna som gör att muskelspänningen släpper. Man kan använda dem fast man inte har ont också, bara som skön massage i hälsosyfte. mellan 200 och 300 kronor kostar dem. Dom är 15 cm i diameter tror jag och sen fins det en stor modell också som man kan göra lite annat med. Typ knaka till lite saker, sådant som naprapaten gör. Jag tycker iaf dom är skitbra. Har dem liggande jämte sängen så jag kan använda dem när jag skall sova. Det farliga med att använda dem i sängen är att man kan somna på dem, det har jag gjort och det va inge bra, ett runt snyggt prickigt blåmärke plus att muskeln tar skada av det istället. men om man har mycket ont så blir trycket inte lika hårt om man har dem i sängen. Men jag brukar bara använda en för det känns bättre tycker jag, och det är skönt att bara ligga på dem, det hjälper det med om man hittat rätt ställe=)







Hihihi

Hittade några bilder på mig och Elin från funäs. Bilderna är tagna på skoogs restaurangen där Gustaf jobbade.









Ja, vad kan vi dra för slutsats av detta, 4 bilder och inte en enda var bra. Tror ingen lyckats fånga mig och elin tillsamans på kort där vi ser bra ut.

FarmVille

ja, nu är jag oxkså fast i spelet farmville på facebook. så nu tycker jag att alla som inte redan är med där skall gå med=) bra tidsfördriv.


Som att tugga på en plasthandske...

Det smakar bara lagning och plasthandske i heeela min mun. Det smakar ju inte direkt äckligt men det är ju inte så smarrigt heller. Rätt så långtråkigt faktiskt. Bedövningen har iaf släppt helt nu, men jag kom ju på att jag skulle passat på att pierca mig om jag velat det, i tungan, örat, ögonbrynet, en sådan där kromad finne på överläppen kanske, kunde dragit till med alla på en gång och inte känte ett dugg. Får ta det om en månad i stället nät jag skall dit igen. Jippie=)

Det vart 4 km på p18 i dag, det var skönt. Men jag blir lika skiträdd varje gång någon springer förbi mig, jag går på och lyssnar på musik och sen flåsar det förbi någon helt plötsligt. Läskigt. Synd bara att det går mot mörkare tider nu, iof är 3 km slingan upplyst men det är läskigt ändå, man ser ju inte vad som finns utanför det ljusa.

Nu skall jag värma min vetekudde och sen skall jag manipulera mika att masera mig lite. Måste ju hålla ryggen mjuk nu när den är "upplåst" så att säga.

Go natt

RSS 2.0