The Banger Sisters

Såg någon mer än jag filmen på fyran nyss, rocksystrar heter den på svenska. jag tyckte den var skitbra. Riktigt  riktigt bra, och rolig var den också. Med Goldie Hawn och Susan Sarendon.

35 tusen (så som sunes pappa säger det)

I dag var killen från OK  på hotellet och demonstrerade en dammsugare. Han jobbar tydligen extra som dammsugare försäljare. Dammsugaren skulle iaf vara the king of kings, pro aqua hette den och gissa vad den kostade...35 000!! En dammsugare som är dyrare än min bil ju!! Dom köpte ingen heller trots att han visade allt den kunde och det tog bara 3 timmar. Den kunde få bort alla fläckar på mattan med bara vatten och om man vill så kunde man hälla olika oljor i vattnet så luktar det gott också. Sen kunde den tydligen fungara som en vanlig dammsugare också, man måste bara tömma vattenbehållaren efteråt och spola ur slanngen då och då. Då känns det smidigare med en vanlig dammsugare och skippa heltäckningsmattan. Dessutom finns det dammsugare med samma funktion på tvshop mycket billigare och där kan man få en liten likadan omman beställer snabbt=)

I går hade vi gotlännings rekord på Malmbäcksstugan, åtta stycken hade det varit där när dagen var slut. Med mig och Mika inräknat. I dag kom vi bara upp i fyra inkl. mig och Mika. Vi funderar på att erbjuda alla gutar gotlands rabatt, 10% på allt kanske. Men jag orkar inte räkna bort 10% på priset dessutomkommer jag nog inte i håg hur man gör...eller är det då man tar summan gånger 0, någonting i det hät fallet borde det ju bli 90 eftersom när jag räknar bort skatten på lönen så räknar man ju summan gånger 0,65...eller?

Alanya feeling

Nu har jag käkat keldas färdiga tomatsoppa på tetra. Den var riktigt god faktiskt, i med lite riven ost bara så känndes det nästan som i Turkiet. Så jag stängde av ljudet på tv:n och satt på lite musik från Queen´s Garden och njöt av soppan och sen kollade jag på alla mina bilder från Alanya. Nu längtar jag dit som tusan. Jag försöker övertala Mika att vi skall åka dit i höst. Jag har nog nästan lyckats tror jag. Sen försöker jag övertala honom att vi skall åka till Teneriffe också, till Puerto de la cruz. I höst kan han i alla fall inte skylla på att han skall motorrenovera vilen eller nått. Då tar jag med mig Mariell istället och drar till Alanya=)

Några fina bilder från mitt lilla paradis:


Elin, jag och Julia. 2006


Jag och Elin på Queen´s Garden 2006.


Kolla Julia vad liten hon var=) 2006


2007 är hon inte lika liten längre. Är det nu jag skall börja känna mig gamal. Jag känner mig fortfarande som 18 ungefär.


Jag älskar den här bilden, bara för att den är så ful. Alla ser helkonstiga ut. Hela den dagen var rätt konstig, men ändå rolig.


Jag, Mariell och Elin på Queen´s Garden. 2007.


Borgens ena sida taget från vattnet (på en båt). 2007.


Mariell, jag, Elin och Jimmy på QG. Så mycket popcorn som vi käkade där har jag nog aldrif förut ätit.


Stranden!! Tänk va skönt det hade varit att ligga där just nu istället. Eller vara med Elin och Jimmy i Thailand skulle inte heller vara så fel. Fast nu kommer dom snart hem.

Jooo

Jag vet inte riktigt vad jag skall skriva om i dag. Jobbet blir bara massa klagande och det har jag ingen lust med. Och fritiden här uppe är inte så speciellt spännande. Det går typ ut på att Mika spelar wow och jag sitter och loggar in och ut på facebook och sappar på tv:n. Ibland förstår jag inte hur man kan ha så många kanaler och det finns inte ett skit att titta på, på någon av dem. I dag så jag ett program på discovery travel & living som handlade om en familj som hade köpt en kyrka på Irland som dom skulle göra om till hus. Det vart assnyggt men jag tror det skulle kännas lite creepy att bo i en gamal kyrka. Jag och Mika har bestämmt att vi ska bygga vårat eget hus i framtiden. Vi har redan gjort ritningar på hur vi skulle villja ha det. Vi skall bara bli rika först. Sen skall vi ha både stall och verkstad (med smörjgrop) och så tycker Mika att vi skall ha ett ridhus också men det tycker jag är lite för mycket iaf i början. Vi vet bara inte vart vi skall bygga det ännu. Någonstan utanför stan men max två mil utanför och jag vill helst att det skall vara på den södra sidan för det är där jag känner mig mest hemma.



Nu har vi btw en gotlänning som bor på hotellet och hans föräldrar kommer från Mästerby. Coolt va. Och nu har dom sommarhus i Gnisvärd.

size zero

Nu mellan tio och elva så har det gått ett program på trean som hette sanningen bakom size zero. Någon som såg det? Jag gjorde det i alla fall. Såhär lyder programbeskrivningen:

Brittisk dokumentär från 2006. För att undersöka farorna med dagens besatthet av bantning, underkastar sig Louise Redknapp ett experiment för att gå ner till storlek 32. I processen får vi veta vad som krävs och vilka hälsorisker det innebär. Experimentet börjar med en tur till "Bootcamp Barry", Hollywoods militärinspirerade diet- och fitnessguru. Louise påbörjar ett plågsamt diet- och träningsprogram, som noggrant följs upp av en nutritionist som belyser farorna och bieffekterna med den strikta dieten. Här får vi se intervjuer med olika människor som blivit påverkade av smaltrenden, och programmet avslöjar de riskabla effekter som extrem bantning har på kroppen.

Och så här ser före och efter bilderna ut:



Kolla in ansiktet, det får mig att tänka på Nicole Ricchi. Vem vill se ut så, insjunkna kinder och ögonbrynes området hänger typ ner och öronen ser mycket större ut. Det ser bara konstigt ut, hela kroppen ser konstig ut. Sen har dom väl fixat bilderna lite så att den friska bilden ser ännu fräschare ut, typ hudfärgen tänker jag på då. Men man såg ju i programmet hur dieten förändade hennes utseénde. I början såg hon så där glad och trevlig ut så man känner att det där måste vara en snäll och trevlig människa. Men i slutet av månaden (hon höll ju på med dieten i en månad) så såg hon bara trött och förvirrad ut. Som om någon hade punkterat henne eller nåt. Nej usch. Varför tycker folk att det är snyggt att se sjuk ut. Jag känner mig inte speciellt atarktiv när jag är förkyld och har feber och hjärnan känns som ärtsoppa.
I programmet besökte hon även ett behandlingshem för ungdomar med ätstörningar och en av tjejerna där sa en väldigt bra sak "om modeskaparna slutade göra så små kläder så skulle inte modellerna behöva vara så små." Det är ju klart som korvspad! Sen sa dom en del skrämmande saker också, det var en 12 årig tjej där som hade vartit anorektisk i ett halvår hon hade tillochmed slutat dricka vatten. En annan vägrade använda tandkräm för hon ansåg att något som smakade gott måste innehålla kalorier och det ville hon inte få i sig. Hjälp. Och en tanke till, vem vill krama ett skelett, det är ju inge mysigt.


Nicole när hon var som smalast, stackars människa. Hade det varit min kompis hade jag börjat tvångsmata henne för länge sedan. Glasögonen gör ju bara att det ser ännu märkligare ut.

Nicole när hon inte svältit sig. Alla ser väl att det är mycket snyggare att se ut såhär än som "mumien återkomsten".

Dagens fundering

Rödvin. När man har huvudvärk (oftast spänningshuvudvärk) så skall man ju äta värktabletter med acetylsalicylsyra för att det är blodförtunnande så att blodet kommer igenom på de spända ställena och värken försvinner. Rödvin innehåller också asetylsalicylsyra men mig veteligen så får man oftas huvudvärk av rödvin. (har självklart inte testat själv, jag är ju bara 21 och har hela livet framför mig) (mina föräldrar läser bloggen)....Så en sak jag inte förstår då är, om man dricker rödvin och får ont i huvudet och sedan tar en magnecyl för att värken skall försvinna så borde man egentligen inte behöva det. Syran i rödvinet borde ju redan fixat biffen. Jag började bara fundera på det förut.


Pics

Jag hittade några bilder från när jag och Mika bodde hemma i min familjs hus i två veckor när dom var i Turkiet.


Statskillen kommer ut på landet och får klappa lamm.


Gotlandsfår/lamm


Vi rotade fram min gamla moppe och det tyckte Mika var kul.


Moppegangster jao!


Försöker spärra (eller vad det heter)


Soppatorsk. Vi tog en romantisk tur hem till mommo, halvvägs tillbaka fick vi gå hem.


Lite suddig bild på Tyson.

Feeling Good=)

Eller bättre iaf. Sitter i soffan och kollar på disney channel nu. Känner mig nästan lite laddad inför att jobba ikväll, kanske för att jag kände mig så kass i går och allt gick i slowmotion. Nu har Jan och AC åkt igen så nu kan man slappna av också. Nu skall jag fortsätta slappa och ladda upp.

Sparka gärna på den som ligger ned!

Ingen har väl missat att jag har dragit på mig en förkylning (och jag hatar den). Så i går kväll precis innan andra delen av lets dance sitter jag som vanligt i soffan och just nu snyter jag mig titt som tätt och nyser ibland. Då kommer Ann-Christine tillbaka från deras sovrum och följande diaalog utspelar sig:

AC- Malin, jag uppskattar inte när du nyser faktiskt, jag hade tänkt gå och lägga mig förut men jag vill gärna se upplösningen av lets dance. Men när det är slut så får du gärna gå ner (alltså till vårt sovrum) så vi kan vara uppe en stund till.
Jag- mmm, jag kan inte riktigt hjälpa det.
AC- Nej, men vi har inte tid att bli sjuka så det är bra om du förstår det.
Jag- mmm.

Hallå, det är en förkylning inte pesten jag lider av. Börjar hon bli förkyld kan hon få en enchinagard av mig, jag delar gärna med mig för jag är snäll.

Sen sa Jan: I morgon bitti när du vaknat kan du ju gå upp på hotellet och hämta en flaska handsprit så du kan torka av det tar i och även händerna för det är ju så det smittar mest.

Sen sa AC: Innan du tar nässpray så kan du testa att gå ut också för då sväller det ju ner av sig självt, sen skulle det ju va bra för oss alla om du höll dig utomhus.

Då blev jag arg och gick ner, grattis dom fick som dom ville. Men jag tycker inte man säger så. Jag kan ju inte hjälpa att jag blivit förkyld. I dag har jag inte sett henne ännu, hon ligger bergis ännu inne i sängen och vägrar gå upp för då kanske den förkylda äckliga Malin smittar henne med båda det ena och det andra. Märks det att jag ännu är arg eller? Nu skall jag fortsätta äta min blodgrape.

måste beklaga mig lite

Jag gillar inte att vara sjuk, när man är täppt i näsan så känns det typ som man är täppt i hela huvudet. Som att gå omkring med en guldfisk skål på huvudet. Usch. Det blev inga muffins förut. Det blev mat istället. Jan och Ann-Christine gjorde lax till både förrätt och varmrätt. Det var smarrigt. I går lagade jag och Mika mat, då blev det tacos. Avanserat och så=)

Nu vill jag att andra delen av let's dance skall börja så jag kan få sova sedan. Hoppas på ett mirakel över natten så jag vaknar utan några förkylnings symtom imorgon. Hoppas kan man ju alltid.

mera vill ha



Visst är dom fina!!! Kommer från en engelsk sida som heter Truffle Shuffle. Det fanns massa mer men deras sida verkar ha gjort ett tillfälligt avbrott så jag fick inte kolla mer...Dock var dom lite dyra, ca 500 kronor...men va fasen. Det fanns t-shirtar också, dom går på ca 300 kronor. Sen skall det ännu fraktas till Sverige. Varför kan det inte finns någon billig roliga sida i Sverige, typ en blandning mellan Go Jane och Truffle Shuffle.

Snörvel

Nu har jag tagit mitt tillfrisknande till en högre nivå, Brämhults nypressade apelsinjuice, echinagard och blodgrape. Nu jävlar. Jag tänker inte bli sjuk lagom till vecka nio, det har jag helt enkelt inte råd med. Nu ska jag baka muffins, blåbär och choklad. Inte i samma utan två olika...sen kanske det blir snor i några också men då blir dom väl bara lite segare. Nej usch va äckligt. Sen ska jag räkna ut va jag skall ta i betalt också. Hur gör man det?

C-vitamin kick

I dag vaknade jag med hela halsen och näsan full med snor. Mysigt värre. Och Mika vaknade med huvudvärk så vi låg från nio till elva och ojade oss. Så nu känns det bättre, en kopp te och en apelsin och ett glas nyponsoppa gör susen (och en c-vitamin tablett). Nu ska Mika åka upp till malmbäckstugan och våffla lite och jag skulle bakat muffins, men vi glömde köpa ägg i går så det får bli senara i dag. Senare i dag skall vi även upp på hotellet och typ skriva om Ullas meny nu till V.9 Ska bli spännande att se hur det går.

Förutom att jag ännu är lite snorig så har jag en finne under näsan, en sådan där riktigt jobbig en som gör att det spänner i hela området under näsan. Det känns som den här dagen kommer gå i näsans tecken, eller dit näsan pekar kanske=)

Jag fick föresten paket av Mariell för ett tag sedan, tack tack. och så fick jag ett vykort från Jill också på alla hjärtans dag. Tack för det med.




Det snygga paketet från Mariell, det var inslaget i en hemköps papperskasse (med insidan utåt). Estetiskt=)

Vill ha!!

Det finns en sida på nätet som heter gojane.com och dom har massa snygga kläder, tyvärr styrs den från USA så skall man beställa därifrån är det fört svindyr frakt och sen tull. Inget man är vidare sugen på faktiskt men jag har ändå några önskemål därifrån, ifall att någon känner sig rik och tänker " jag skall köpa kläder till Malin".



  




I går

I går kom Jan hit (mikas förra chef och han som äger huset vi bor i). Lisa blev jätte glad iaf och dom skall stanna här till på söndag. I dag kommer även hans fru Ann-Christine. Anledningen till att dom skall stanna så länge är att Jan har några kompisar som är här uppe på semester. Träffade en av dem i går som hade med sig sin åtta åriga dotter Amalia. Intensiv unge kan man säga, dessutom verkar hon ha utsett mig till sin nya bästis. Barn brukar vanligtvis inte tycka om eller ty sig till mig om det finns andra i närheten men den här skiljer sig från mängden. Först kom dem hit till huset i går och fikade men då smet jag och Mika i väg ner på byn för att fixa en pressent till Jans dotter Sara som fyllde 23 i går så vi mötte upp dem hemma hos Sara och Ante igen. Sen när vi skulle åka därifrån tvingade dottern oss att följa med hem till stugan dom hyr och äta, men Mika insisterade på att vi inte skulle äta men vi kunde följa med iaf (efter mycket tjajt från hennes sida). Det slöt med att vi följde med och spenderade kvällen med att underhålla henne med att spela frågesport och läsa en bok om hur man blir en prinsessa. Tillslut vid klockan tio fick vi våfflor, det jag hade väntat på hela kvällen för jag var hungrig men Mika hade ju sagt att vi inte skulle äta så jag vågade inte säga något. Halv tolv kom vi hem och då var det macka som gällde sen sängen, det är ansträngande att underhålla barn. Mika gjorde dock ett försök att knocka henne i bordet men hon fick bara en lite svullen läpp, hon slocknade alltså inte. Tyvärr. I dag ska vi käka med dem igen fast här i huset men dess för innan ska vi åka skidor med henne...Jan snodde mikas liftkort förut och drog i väg och skulle åka med sin polare medan dottern går i skidskola så när hennes skidskola är slut ska vi komma bort och och åka skidor med henne så Jan kan fortsätta leka med sin kompis fast med en öl i handen istället. Tjoho, hon skall lära mig svänga.



Nu kom Mika just och sa att jag skall baka muffins till Malmbäckstugan, han har varit där uppe och lämnat en tratt som vi hade kvar sen vi hade hand om våfflandet i helgen. Gunnel hade tydligen bakat muffins som inte såg så mycket ut för världen så han hade sagt att hon kunde få köpa av mig istället. Jaha, Malin's Muffins HB. Hur skall min logga se ut?

Te nörd

Jag har blivit en te-nörd, jag dricker te hela tiden, mina favoriter just nu är Liptons Green Tchaé Citrus och Twinings Söder Te. Men omväxling förnöjer så jag har några fler sorter. Ett grönt och ett rött från friggs, hälsosamt skall det vara. Sen har jag ett koffeinfritt från Lipton och ett grönt också från Lipton. Det var Mika som fick mig att börja dricka te fast han bara dricker Liptons English breakfast tea.



Min te samling just nu, och Mikas English Breakfast.



Fakta

  • Te är är världens mest poulära dryck.
  • Dricker du te regelbundet kan cirkulationen förbättras, kolesterolhalten reduceras och du känner dig piggare.
  • Lipton finns i över 110 länder.          

Stress och allt högre krav får folk att längta efter inre ro och harmoni. Vi behöver dra ner på tempot och ta hand om oss själva både fysiskt och psykiskt. Te är ett av de sätt som kan hjälpa oss att klara detta.

Te och hälsa
Även om te har druckits under 4 000-5 000 år, är det först under de senaste åren som forskarna på allvar har börjat undersöka vilka ämnen som finns i te. Det är något som man ännu inte undersökt fullt ut, eftersom te visat sig innehålla tusentals olika beståndsdelar. En stor grupp är de så kallade flavonoiderna som också finns i bl.a. rödvin och frukt. Flavonoider är några av de mest kraftfulla antioxidanter som finns. Det finns ett samband mellan ett högt intag av antioxidanter i kosten och en minskad risk för hjärt- och kärlsjukdomar och vissa cancertyper.
Även om te varken kan ersätta frukt eller grönsaker som också innehåller rikligt med antioxidanter, är det bra att veta att även en måttlig mängd te kan ge ett betydande bidrag med antioxidanter i kosten.


Te och antioxidanter
Antioxidanter kan ha en betydelse för hälsan eftersom de skyddar kroppen mot angrepp från s.k. "fria radikaler" som bildas när kroppen förbrukar syre. Men vi kan inte klara oss utan de fria radikalerna som ändå är livsnödvändiga. Det viktiga är att hålla dessa fria radikaler på en lämplig nivå. Det kan vi göra genom att välja livsmedel som innehåller rikligt med antioxidanter som oskadliggör de fria radikalerna. Te innehåller rikligt med flavonoider som är effektiva antioxidanter.Både svart och grönt te innehåller rikligt med flavonoider, men av olika sorter.


Te och koffein
Koffein är milt centralstimulerande och ger en uppiggande effekt. Koffein finns både i svart och grönt te, men innehållet beror på den tid som teet får dra, mängden teblad, omrörning och vattnets temperatur. Det finns två till tre gånger mer koffein i kaffe än i te.


Te och garvsyra
Det är en missuppfattning att te innehåller garvsyra. Den lite bittra smaken som man kan känna i teet kommer från de hälsosamma flavonoiderna. De mörka beläggningarna som sätter sig på temuggen är alltså inte garvsyra utan något som bildas när kalk från vattnet kommer i kontakt med flavonoiderna. Beläggningarna är helt ofarliga och kan tas bort med lite citronsaft eller salt.

Text lånad från Liptons hemsida.





BloggDog

Nu är jag rehabiliterad igen, har sovit ikapp och bara jobbat två timmar på Malmbäcksstugan i dag. Sen tog jag en tripp till solarieöarna på hotell funäsdalen. Mycket skönt, jag måste ju bli lite brun innan Elin kommer hit så jag har nog en fyra veckor på mig.


Lisa har en förkärlek för att ligga hos mig i soffan och gärna över mig eller med huvudet på tangentbordet.

Dålig update

Jag vet att jag inte skrivit så mycket nu men jag jobbar ju hela tiden, plus att jag går upp halv sju varje morgon. Jag har aldrig varit någon morgonmänniska så en vecka med tidiga morgnar gör mig lite lätt zombie-lik. I dag har jag gått in i den fasen att jag är så trött så om jag sitter still för länge så blir jag stentrött, så jag måste hålla igång hela tiden. Jobbigt. Så nu ska jag sova!! Jobba frukost och sen våffla i morgon, på söndag är det nog bara våffla och på måndag ska jag ha sovmorgon. en lång sådan!

God natt!

Dessutom är det alla hjärtans dag i morgon och jag har ingenting till Mika. Jag är en dålig flickvän.

Trött

I dag blev det 12 timmar på jobbet, nu har jag sjukt ont i fötterna och är smått stressad att somna. Jobba frukost i morgon igen, sen ska vi jobba våffelstuga och sen tillbaka till middagen och jobba igen. Pju! Hoppas inte Lisa håller mig vaken halva natten i natt oxå, jag var inte särskillt glad på henne i natt när hon ställde sig jämte min säng och sa VOFF! Högt och bestämt. Men jag hoppas hon är trött för vi tog en promenix upp på fjället i dag under dom två timmarna vi var lediga sen mötte vi Mika på skotern på tillbaka vägen så jag liftade med honom och Lisa fick springa brevid. Det tog nästan en timme innan hon andades normalt igen. Stackars tant, hon är  ju faktiskt nio år.

Lactose and chaos

Jag tror jag har blivit laktos intollerant, kan inte komma på vad annars min mage försöker säga till mig och varför den bara vill det när jag ätit något med mjölk eller grädde. Så nu dissar jag mejeri prodjukter med laktos, tack valio för att dom har allt inom mejeri utan laktos, till och med vispgrädde=)

I dag var som sagt Ulla tillbaka, det var precis som vi trodde, hon kom in i matsalen när vi satt och åt frukost och hon han knapt säga hej innan hon skulle börja bestämma. Ragnhild frågade Mika vad han skulle kunna göra till 20 pers som ville komma och äta i morgon. Då sa han att vi har inte så mycket i frysarna men biff kan dom få. Då la sig Ulla i, vi har ju massa i frysen, vi har ju kött och lammfärs. Lammfärsbiffar kan dom få. Vad hon menar med kött vet jag inte för det enda som finns i frysen är massa bär och olika grönsaksmixer och några lådor italiensk sorbé. Nu efter att diskussionen pågått hela dagen om dom ska äta biff eller färsbiff så har det blivit färsbiff trots Mikas argument att färsen borde vi använda när det är mer folk eftersom vi har mer av den och biffen nu eftersom det typ är 25 potioner...plus att han ska göra lasagne till det andra gänget på 30 pers...men men, Logik och framhållning existerar inte. En till sak som händer när Ulla är tillbaka är att det ligger saker över allt, det går inte att hålla ordning för det dyker upp saker över allt. Måttligt roande när man tror att man kommer tillbaka till det man trodde var en iordninggjord matsal men istället möts av ett kaos.

Den här veckan har vi även blivit med hund, Lisa bor hos hos ett tag. Väldigt trevligt faktiskt. hon ligger med huvudet  på datorn  just nu så jag får skriva med vänsterhanden för den andra har hon sin tass över. Mysigt.



Hästigt

Tjossan!
Nu har jag slutat jobba för dagen, eller det gjorde jag redan 20.30 men sen har jag och Ragnhild stått och snackat massa häst och jobb. Först pratade vi om vår chef Ulla, som har varit på semester nu rätt länge men hon kommer tillbaka i morgon så då är det slut på friden. Och med friden menar jag den att alla sköter sitt och allting flyter på utan problem och alla är nöjda och glada. När Ulla kommer ska hon tala om för alla vad som är rätt och fel och hon har alltid rätt även om hon har fel. Tex, man får visst bjuda på gratis sprit på ett hotell...Det gör dom alltid i Italien. Sen att Sveriges alkohollag skiljer sig en gnutta från italiens (om dom ens har en) den tänker hon inte på, för hon är världsvan och erfaren och vet alltid bäst. Hon är nog bäst på allt, hon kan laga all mat, skotta snö, designa saker och bygga är hon en hejare på också. Iaf i hennes huvud. Men anledningen till att hon är så bäst på allt är att hon ser inte helheten och har ingen bakrundsfakta. Hon bestämmer sig för en sak och sen skall det bara lösas på det sättet, vill hon ha en hylla på den väggen i den höjden så skall den vara där. Sen att vägen är omöjlig att skruva i, hyllan inte kommer palla tyngden för det hon skall ha på den eller att den är i vägen så att inte man kan fälla upp dörren helt mot väggen, det gör ingenting. Det blir lite jobbigt när hon skall lägga sig i precis allt, även sådant hon inte har någon koll på, När vi skulle beställa varor första gången var spännande, Mika hade skrivit en beställningslista och hade han bara fått prata med servera när dom ringde så hade det inte blitt några problem. men nej, Ulla skulle prata med dem även om hon inte hade någon koll på vad som behövdes så hon ändrade lite själv som hon tyckte och sen frågade hon om alla förpackningar och allt sådant, det tog nästan 40 minuter att lägga en beställning...Hade Mika som hade koll fått göra det hade allt blitt rätt, vi hade fått hem allt som behövdes i rätt mängd och inte typ struntat i fonder (vad ska man ha dom till) och köpt 24 liter mjölk och fil till ett hotell som inte har några gäster ju då. Jag är nästan nervös för hur det skall bli när hon kommer tillbaka, men jag och Ragnhild känner likadant så vi får väl gå ihop om hon blir för jävlig.

När vi slutat prata om Ulla (och upprepat vissa saker några gånger om ) så kom vi in på hästar istället. Ragnhild har just nu tre hästar till förfogande, en till mig, en till Mika och en till henne, Perfekt va=) Så nu ska vi bara hitta en bra dag att rida. Det är en islänning som är unghäst, en gammal travare och en gammal gammal travare. (gammla travare är ju typ 7 år någonting, och en unghäst i dressyren är runt 9...skumt hur man ser på det där) I alla fall, vi började prata om hur man skolar sina hästar i de olika diceplinerna, dressyr, hoppning, western etc. Det som förundrar mig mest är dressyren. Vad går dressyren ut på, du ska visa en lydig väldresserad, välbalanserad och harmonisk häst. Är det det man ser på en dressyrtävling i dag, jag tycker mest det är stissiga hästar med stora ögon och som fnyser åt allt. Sen sättet att få hästen att gå där dom vill, kandar, hjälptyglar och liknande. Varför lär man inte hästan rätt från början, det finns så många dumma regler jag fått höra på ridskolor, tex. det får aldrig finnas några lösa föremål i stallgången, typ hinkar och ryktlådor. Hästarna kan nämligen fastna i dem och få panik och slita sig...Och! vad händer om den sliter sig, i värsta fall kanske grimmskaftet eller grimman går sönder men det är ju inte jordens undergång direkt. Hur ska hästen kunna vänja sig vid någonting om man sätter den i en näst intill steril värld där allt som kanske kan vara läskigt inte existerar, klart den blir skraj första gången den råkar putta till en hink så den välter och låter om den aldrig upplevt det förut men den måste ju få en chans att vänja sig. Tänk bara på vad människobarn utsätts för när dom är små, då skulle ju folk tycka man var konstig om man låste in barnet i ett vitt rum utan några saker med ursäkten "han kan bli rädd annars". Man sabbar ju både för sig själv och hästen. Det är fortfarande en häst, det är ett flockdjur och den är van att vistas utomhus. Det finns ju vissa som inte rider ut på sina hästar för dom kan ju vricka sig då, han kan nämligen inte gå på ojämnt underlag...Nä, gissa varför, då har haft honom i en platt hage hela livet och han har gått i ett ridhus. Då har du ju själv skapat en häst som inte kan föra sig i naturen, hur snällt är det att träna bort en del av dens natur. Det är ju fortfarande en häst vi pratar om, okej den kanske var dyr, men hur kul är 200 000 som inte kan något annat än gå i ett ridhus och blir rädd för allt annat?! Jag blir så taggad av sådana här disskusioner så jag måste bara ta ett till exempel. På ridskolan lärde jag mig att när man leder hästen skall man gå vid hästens hals precis bakom huvudet och hålla i grimskaftet med båda händerna, en under "hakan" på hästen och en längre ut. På så sätt är man säker från att bli biten eller sparkad eller på sprungen. Första frågetecknet, ska man utgå från att alla hästar alltid sparkas och bits, vist skall man vara medveten om att det kan ske, men dom gör inte det utan en alnedning. Andra frågetecknet: vad sänder man för singnaler till hästen. Man går jämte den så det blir en ständig kam om vem som leder så hästen vet inte vem som bestämmer. Då får du ju en ostabilare häst på den vet inte vem som är dens ledare och då kan du inte heller begära att den skall ha uppmärksamheten på dig. När man ser det såhär så tycker jag att det verkar vara ett rätt dumt sätt att lära små tjejer leda hästar på. Istället för att lära hästen att dens plats är bakom mig som är ledare. Punkt slut!



Gogue: Används vid longering och ridning för att få hästen att länga och sänka nacken. Löper genom nack- och bettring.
Det ser väl mysigt ut eller vad tycker ni?



At work

Idag har jag jobbat först 7.00 -11.00 och sen 16.00 till nu...sitter i repan och väntar på att Ragnhild ska komma och ta nattskiftet. För min del gör det inte så jätte mycket om hon är försenad, jag har det helt okej här. En dator, en öppen brasa som sprakar lite i bakrunden och en kopp te. Jag tar gärna betalt för att jobba såhär. Attans, nu kom hon. Där rök mina pengar...jaja. Då får jag sörpla i mig mitt te och sen traska hem i mina gympaskor i de 20 centimeterna snö det kommit under kvällen. Burr!!

 


Nu har jag suttit i soffan och slökollat på The Brake Up (bra film) och nätshoppat. Yes, jag har köpt en supervetekudde, den är inte en liten för kort kudde utan det är ett bälte. Skit bra ju, då slipper man sitta och trycka sig mot soffan för att kudden ska ligga på rätt plats, bara att spänna fast den. Dessutom täcker den båda axlarna sammtidigt. Jag tror det är den ultimata vetekudden. Hoppas den är lika bra som jag tror när jag får den=)
 

Visst ser den väl rätt proffsig ut=)    

                                     
Dom hade en barn vetekudde också, jag valde mellan den och bältet. Men jag tog det mer mognare valet.



På tal om nätshoppa, vad ska jag ge Mika på alla hjärtans dag. Förra året fick jag en nalle från nallebudet på posten från honom och jag gav honom ingenting (jag trodde han tyckte sådant var töntigt). Så jag måste ju fixa nått i år. But What??

 


Of to work.

I dag har jag suttit och sett på Disney Channel hela dagen. Det har varit Hannah Montana Maraton med sing-a-long avsnitt. Efter ett tag fastar man faktiskt för det. Och Mika har spelat WOW! Vilket underbart liv vi har. Nu ska jag iaf gå och jobba! Woho, vi har en konfirmationsgrupp från Kullavik här i en vecka. Jag gillar dom, dom ger mig jobb.

I dag har jag haft ont i käken i en vecka, fast nu är det inte så farligt i käken längre (eller så har jag vant mig vid att inte gapa) nu är det mest nacken som gör att man får ont i huvudet. Men jag tog två magnecyl och la mig 20 minuter på spikmattan så nu tänker jag inte känna after och bara hoppas att allt är bra.


Tha spikmatta, Den gör lite ont i början men man vänjer sig efter ett tag.

Lets Dance

Jag tror jag funderar på att dumpa MIka och satsa på Magnus Samuelsson. Han är ju så söt. Men lilla Carl-Jan, han ser ju ut som en kissnödig liten griskulting i en Disneyfilm, en liten griskulting som är lite svag för mat.

Nu har jag fått problem, jag vill ha Morgan också. Jag tror jag får flytta in i ett kollektiv med lets dance daltagarna, Bettan är ju också så söt och rolig och så vill jag lära mig dansa av Annika som Magnus dansar med. Jag vill också vara med i lets dance. Någon gång ska jag tvinga Mika att gå på danskurs med mig, han har talang. Till skillnad från mig med dålig motorik och kass taktkänsla. Men det är ju killen som för så jag behöver ju bara hänga på =)

Hurtbulle!

Tjo, idag har jag diskat, dammsugit, tvättat och först av allt gick jag ut och gick 40 minuter, sen käkade jag havregrynsgröt till frukost. Jag har aldrig varit något stort fan av havregynsgröt men så äckligt är det inte. På med massa banan bara=) Nu kanske några tänker att varför äter jag det om jag inte tycker om det, JO! Man står sig länge på det och då slipper man äta lunch och då sparar man pengar! That´s Why. Dessutom fanns grynen kvar här i skafferiet så jag har inte betalt ett öre för dem, ännu bättre.

Nu försöker jag sparka bort Mika från datorn så vi kan gå upp till hotellet och prata medf Petra, vi ska nämligen få jobba i morgon o frammåt. ÄNTLIGEN! Vi har ju vart lediga i nästan en månad nu. By the way, Mika är inne på sitt fjärde dygn av konstant WOW (world of warcraft) spelande, Han har verkligen suttit där heeela tiden, typ tagit en paus och pratat i telefon med någon ibland. Han är snudd på värre än Jonna! Henne kan man iaf prata med undertiden det funkar inte Mika, eller man kan ju prata men han lyssnar inte men man får dock mmm och hmmm till svar.


Min konkurent just nu...

A Tribute to Elin

I dag fyller Elin 21, välkommen i klubben! och om två dagar drar hon och Jimmy till Thailand i en månad...Tänk så trevligt det kunde varit om jag och Mika var med. Men sen när dom kommit hem så ska dom komma hit!! Jag ska sola solarie innan dess annars kommer jag bli deprimerad när dom kommer hit och är jätte bruna.

Iaf, eftersom Elin är världens bästa Elin och vi är som Bill och Bull så har jag gjort ett kollage på oss!!








Hehe, jag upptäckte just värsta missen jag har gjort i kollaget, det står sempember 2007 på en bild...självklart skall det ju vara September!

Muffins!

I dag har jag bakat muffins, dom blev jätte goda!! Så ni får receptet. Jag gjorde två olika, en med choklad och banan och en med citron och jordgubb. Sen kladdade jag på lite glasyr också.

Muffins!!

 

Smeten

 

150 g smör/margarin

2 dl socker

2 ägg

1 tsk vaniljsocker

½ dl mjölk

3 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

 

Fyllning

 

Strawberry and Lemon

4 tsk citron juice

125 g frysta jordgubbar

 

Banan and Chocolate

3 msk kakao

1 banan

60 g mjölkchoklad

 

 






Top Model

Sitter och tittar på top model typ säsong 11 eller nått sådant. Och det har slått mig förut och slår mig igen att det är ingen av tjejerna som är med som klär sig normalt. Någon har typ kort kort kjol och bikini, någon annan har kjol o en hippie väst och ringbrynja, och sen några i mag tröja eller linne. Det ser liksom ut som att hälften av dem fastnat i nittiotalet. Spännande är det.


Jag har fortfarande ont i nacken och käken och nu även axeln, jag tror att det är samma muskel alltihop. men jag tror det släppt liite, eller så inbillar jag mig bara så hårt. Nu vill jag ha en stor god kanelbulle men vi har ingen sådan här. Vi har inget kakliknande. I vår när vi har en egen lägenhet hemma så ska jag alltid ha bullar hemma. Kanske inte alltid hembakade men det är tanken som räknas.

Der skulle vara kul att få ta så många olika coola bilder som dom gör i topmodel. Då skulle jag nog rama in alla och ha på en speciell vägg.

Nu vill jag ha en naprapat!!

Jag vill ha hit världens bästa naprapat Ulla. jag har fått någon spänande låsning i nacken och käken så det göt ont när jag gapar och tuggar. Jag är inne på tredje dygnet med det nu, det vill inte ge med sig, Mika har masserat, jag har masserat jag har haft mit värmehjärta mot nacken två kvällar i rad och det händer absolut ingenting! Nu är jag trött på det. Någon som har något tips. Närmaste naprapat härifrån är i Östersund och dit är det ju bara 20 mil...

En till sak jag vill göra är rida. Jag har inte sett en häst sen vi kom hit. fast vi ska faktiskt rida på islänningar någon dag. Dom är så mysiga och rida på ett fjäll med massa snö har jag aldrig gjort förut. Sen ska vi förhoppningsvis till Claes någon gång och kolla på hans shire, har vi tur kanske vi får rida den också. Det hade varit liiite coolt faktiskt. Nu fick jag en häftig tanke. Tänk en shire i ett trailmönster. Det skulle jag vilja göra, då hade sett ännu lustigare ut. Jag och mina 161 cm. haha.


En bild från 2006 tror jag. Jag tränar avsteg på prinsen. Det här är mitt speciella avsteg och det är fel.


Uppdatering 00.31 : Fortfarande sjukt ont, nu börjar det gå mig på nerverna. Seriöst. Hur överlever dom här uppe utan varken naprapat eller kiropraktor. Det finns som sagt en naprapat i Östersund men det finns inte en enda kiropraktor i hela jämtlands län. Jag har ONT!

Mysigt

Jag kom ihåg rätt. Den var lika bra den här gången. Jag vill åka till england någongång. Det verkar väldigt mysigt. Fast jag och Mika tog en väldigt mysig promenad i dag, nere på sjön. Den är faktiskt början på Ljusnan.


Funäsdalsberget sett från sjön.


Solen!


Guess who?


Bakom mina solglasögon...

The Holiday!

Bra film på trean nu. Jätte jätte bra film faktiskt. Eller den var det sist jag såg den iaf. Hoppas den är lika bra ikväll.


Farbror Fläsk

I går var det partaj, först hemma hos Gustav, Sara och Elin och sen Eriksgården. Innan dom byggde om sa Mika att Eriksgården var som en ungdomsgård fast man fick dricka alkohol där, nu har det förvandlats till en frizon för 30 taggare som åkt till fjällen med grabb eller tjej gänget. Vilket faktiskt är ganska kul för man kan lära sig många fräcka dansstilar och vill man så kan man med säkerhet få napp för kvällen. Jag fick i allafall en fin komplimang från en kille/man i baren. Han sa att jag hade otroligt fint hår! jag berättade aldrig för honom att det egentligen är lockigt. Bandet som spelade heter farbror fläsk och dom spelar covers på gammal rocklåtar, mest ACDC och GNR. Och i går föll det sig så att ett av ACDC's största fan var där, nämligen Jon som jobbat på toftagården och kongressen. Han hade spenderat kvällen på Gustafs jobb och käkat åttarätters och hält i sig två flaskor rött och sju öl. Han var bara liiite röd i ögonen när han kom. Han var helt klart den som förgyllde kvällen för min del för roligare människa att titta på finns nog inte. Han rockade gärnet och var uppe på scenen en sväng och sen krossade han väl ett antal glas och sen slöt det med att han blev utkastad när han bestämde sig för att kramas med en av  medhörningshögtalarna som stod på scenen. Det var roligt. När Jon blev utkastad dog hela stället så då köpte vi varmkorv (jag älskar när dom säljer varmkorv på uteställen när det närmar sig stängning) och åkte hem.


Jag, Elin och Sara


Jag och Mika försöker se söta ut.


Gruppbild alla Sunes Jul. Elin, Mika, Sara och Gustaf.


Gustaf is in tha mood...


Gustaf och Jon.


Jon på scenen, den här bilden är mest tillängnad Elin Bolin så hon få ser hur sin ex kollega släpper loss.


RSS 2.0