Hoppsan

Det gick inte, jag så att säga sket i att gå upp tidigt. Så jag får skylla mig själv igen.

mmm...

Jag har tråkigt! Mika sover, jag har smittat honom med min förkylning så han är tydligen helt slut och har ont o kroppen och sommnade på två röda när han la sig i sängen. Men eftersom jag sov till 11 i morse är det ingen idé att gå o lägga sig ännu för jag kan ändå inte sova. Så imorgon tänkte jag gå upp sammtigt som honom och sen plugga historia för hela slanten. Nu återstår bara att se om jag lyckas. Men det skulle ju var trevligt att kunna gå o lägga sig sammtidigt som honom och somna för en gångs skull så jag tror att jag faktiskt lyckas komma upp i morgon om jag har den tanken i bakhuvudet.

Näpp, nu skall jag gå och spendera lite tid i badrummet och typ noppa ögonbrynen eller nått det brukar kunna få tiden att springa iväg lite.

Natt natt

Nattinlägg...

Nu är jag trött på att framstå som lat och oansvarig så jag tänkte förklara mig en gång för alla!!

Alla tycker det är jätte kul att Mika har fått praktik som rörmokare och alla frågar hela tiden hur det går för honom osv. Jag tycker också att det är jätte bra och kul att han fått det och hoppas verkligen att han kan få lärlingplats för jag vet att han vill det och det märks att han trivs som fisken i vattnet med det. Han har fått chansen att byta branch, han hade kontakten och alla puschade honom och det blev ju lyckat. Det vill jag också göra, byta branch. Jag har också mål som jag vill uppnå och en tanke om vad jag vill göra men det jag får höra är, "har du fått nått jobb ännu då" "sök jobb på alla restauranger i stan väll" "ica kanske behöver någon" "ska man ha lägenhet och betala hyra kan man bara inte sitta hemma och glo och tro att pengarna skall komma in ändå". Jag är inte dum, jag vet att man behöver pengar och för det ett jobb. Men jag vill också ha ett jobb som jag trivs med och som jag vill göra. Jag vill inte springa arslet av mig på någon kvarters krog och sabba mig själv och mitt och Mikas förhållande för att få in pengar. Jag vill inte jobba som servitris mer, inga kvällar och helger. För om Mika nu lyckas få lärlingsplats så kommer hans arbetsdagar fortsätta att vara 07-16 måndag till fredag. Vill skall flytta till en egen lägenhet så lite nytt kommer det faktiskt bli fast vi bott tillsamans i nästan ett och ett halvt år. Då vill jag inte inleda det med att bara jobba kvällar och helger, vad fan är det för mening med det? Dessutom blir jag knäpp av att bara jobba kvällar, man sitter hela dagen och väntar på att man skall jobba så man tar sig inte för något ordentligt ändå. Jag vill ha ett dagtids jobb så man kan leva ett liv på kvällar och helger, kunna planera saker för man vet sitt schema och sluttider. Vissa kanske tycker jag är klen men då är det väl så, jag märker ju att jag mår dåligt av det då är jag ju inte så dum så jag frivilligt utsätter mig för det.

Jag vill jobba inom fackhandel, alltså specialicerade affärer där man måste kunna det man säljer och har mycket kundkontakt och får lära sig saker. Systembolaget, bokia, granngården och colorama är exempel på ställen där jag vill jobba, systembolaget är väl det stället där jag har mest kunskaper men jag vill som sagt lära mig mer och om det sen är om alkoholdrycker eller tapetklister, fågelfrön, arbetshandskar, engelska poeter eller nått spelar inte så stor roll. Mika hade inga förkunskaper  om rörmokeri innan han fick praktiken, då borde väl jag kunna lyckas också. Men tydligen inte för jag skall ta vilket jävla skitjobb som helst annars är jag bara lat och bortskämmd. Nej!! Men det är svårt att komma till skott för folks uppfattning verkar vara att jag tror att jag skall kunna klampa in på tex granngården och gå därifrån med ett jobb, så deras attityd visar liksom att dom inte tror på mig och typ tänker, visst visst du kommer snart märka att så funkar det inte. Det är ingen som säger till mig "vad kul, lycka till" eller "va bra att du vet vad du vill göra" eller "visst kommer du klara det". Det är bara massa negativt. Dom ända som puschar lite är Mikas mamma och hennes kollega men det är väl inte så konstigt eftersom det är deras jobb som arbetscocher. Nu när jag skriver det här så verkar det ju bara fånigt att bli påverkad av andra inställning men faktum är att jag blivit det. Men det är väl ganska logiskt att självförtroendet sviktar när andra visar för en att man inte kommer lyckas. Det är ändå en ganska svår sak att marknadsföra sig själv på en helt ny marknad, jag blir osäker och behöver lite stöd och uppmuntran. När jag kommer ut från mötet med Moud på Antenn så känner jag nu jävlar skall det hända saker. Men den inställningen försvinner så fort när det är över en vecka till nästa möte och man inte får några positiva ord under tiden, bara tidigare nämnda frågor och skepsis. Då blir det så att jag skiter i det för jag har ingen lust. Alla behöver lite hjälp ibland.

Nu tror jag att jag fått med allt som irriterat mig ett tag och hoppas att det blir bättre nu. Dock vill jag inte att ni skall bli överengagerade nu för det är genomskinligt. Jag vill bara att ni skall förstå mig och hur jag känner och att jag vill må bra. De kraven jag har är ändå inte så stora.


God natt!

Reflexer!!

Vad är det med folk, varför kan inte alla bara fatta att man skall använda reflexer. Snart skiter jag i att bromsa för alla snorisar och även äldre utan reflex när det är mörkt. Jag hävdar att jag inte gör nått fel då för jag ser dem inte och det är deras fel. Det finns många små-killar här i området som far omkring på cykel överallt och dom är verkligen totalt respektlösa för bilar, dom svänger ut på vägen typ när som helst fast det kommer bilar och när man får nita för dom och lägger en hand på tutan så skrattar dom bara åt det. Men snart skiter jag i dem. Jag skall köra på dem och sen skratta. Så det så!


Nu skall Mika åka och köpa choklad till mig för han lyckades muta mig med det. Mot att jag testade att skölja näsan med deras nässköljar kanna. Det var en upplevelse, dock inte så obehagligt som jag trodde. Och det verkar ha hjälpt en del. Först får man snyta sig jätte mycket för att allt vatten och upplöst snor skall komma ut sen känns det helt okej.

Han skall bara sluta spela först den grisen!

uppskattar inte att vara förkyld!

Precis så är det! Att vara förkyld är jobbigt och tråkigt. Dessutom gör det ont under min näsa för jag har snytit mig så mycket nu. Det kittlar konstant i högra näsborren och följden av det är att det rinner tårar från höger öga hela tiden också. Och så rinner det snor fast man är täppt i näsan. Det borde inte funka. Det värsta är när man vaknar på natten och är helt tät i näsan och kladdig och torr i munnen för man har andats igenom munnen istället. Usch! Men dock har jag hört att man inte kan få svininfluensan omman är förkyld av ett virus för man kan tydligen inte ha två virus sammtidigt. Någon som vet om detta stämmer för då funderar jag på att hålla kvar min förkylning ett tag framöver, så slipper man vaccinera sig och bli sjuk av det med.

Nu har jag hittat ett till beroende framkallande spel på facebook, Café World. Alltid trevligt med lite mer tidsfördriv=)

Sichuan middag

I kväll har vi varit och ätit på surfers där dom har sichuan mat, alltås mat från den provinsen i kina. Det var gott men vissa saker var väldigt starka. Vi tog sex olika plockrätter och min favorit var nog ingefärs något tofu. Den var panerad i något så den var krispig utanpå och mjuk innuti, jag har aldrig ätit tofu förut men det fick helt klart tummen upp. Nummer två bland mina favoriter blev nog "fiskdoftande kyckling" det låter kanske inte så gott men det var kyckling tillagad som de vore fisk, med den kryddningen och så. Jätte gott, såsen var smaksatt med lime och citrongräs bland annat. Till dessert åt jag champagnesorbet med jordgubbar, riktigt gott men jag fick typ hur mycket sorbet som helst så jag orkade faktiskt inte äta upp, trots att det var dessert =) Jag är fortfarande proppmätt och då var det iaf över en och en halv timme sen vi slöt äta. Täpt i näsan är jag också så jag sitter här på golvet och flåsar. Det skall bli så skönt att ha en soffa eller ett köksbord att sitta vid med datorn. Vanligtvis brukar jag ligga i sängen på mage när jag surfar men det går inte när man är mätt. Så det får bli golvet. Men snart har jag en soffa att sitta i, med ryggstöd och allt. Lyx=)

Nu skall jag kolla lite på ikeas hemsida igen, var ett tag sen sist faktiskt. Och nu har vi ändrat planerna igen så vi ska åka upp en sväng innan globen horse show iaf. Känns ganska skönt faktiskt, så man kan flytta in på riktigt med en gång. Nu längtar jag extra mycket för att det är så snart!!

Shoppat lite till =)

Idag har vi köpt bestick, gillar dem mer och mer faktiskt. ser ut så här:

Fina va =)

Påminelse=)

JO, tänkte då bara påminna när och kära om att nu är det ju bara 2 veckor kvar till att jag och Mika flyttar och det var ju det här med Hemnes byrån från Ikea...Tack så mycket=)

Roooligt!!

Idag skall jag leka med mariell och elin tror jag=) Hoppas det vi skall göra blir bra. Vädret utanför är väldigt höst så det passar bra=)

Nu frukost!

Nja...

Det gick inte sådär värst bra med min peppade plan. jag vaknade nu vid 10 och det regnar och jag har ont i halsen. Men nu skall jag iaf göra en mysfrukost med macka, juice och tea och kanske tända ljus och läsa "den döende dandyn" av mari jungstedt. Läste tre av hennes böcker i alanya så nu är jag fast=) Det blir ju extra kul när det utspelar sig på ett ställe man har koll på.

So Long.

Peppad

Just nu har jag ätit en sjukt god leverpastejmacka. Brödet hade mikas mamma köpt på brödboden och det var sjukt gott, typ så gott att jag nästan överväger att börja åka dit för att köpa det, bara det  inte är för dyrt...

Och just nu är jag väldigt peppad att ta en promenad i morgon på p18 och titta på hösten. Gå upp i lagom tid, äta frukost med det goda brödet och sen ut och gå, komma hem lägga i en ny maskin tvätt eftersom jag skall tvätta också och sen äta god lunch, typ tomatsoppa och lite av det goda brödet till=) Sen får ni gärna komma med tips på vad jag skall göra efter det.

Nyss var reklamen för det nya programmet om Ullared, jag ser fram emot det. Jag har aldrig varit där så det skall bli kul att se. Tycker jag. Lättsam underhållning. Nu funderar jag på att ta en macka till för den var så sjukt god!!



Funderar också på en ny design, en varmare, mer höstig och julig. vad tror ni?

Shoppat=)

Nu är det ju bara 2 veckor kvar tills vi får lägenheten så idag fick jag köpa lite inredningsgrejs, så jag har köpt: Två lampor till våra sängbord, 3 hängande ljuslyktor från indiska, en toalettborste och det roligaste jag sett på länge, soppåsar med lukt!! Jag valde dem rosa med rosendoft för det var den som var mest naturlig. Tänkte att det blir perfekt till soppåsar i badrummet. hihi. Dom hittade jag på rusta.


Det blev lila skärmar och jag fick dem 2 sista, annars fans det bara rosa kvar, lite synd för jag kunde tänkt mig den beige/vita också, att byta med. Men Dom lila är jättefina och jag vill ju ha lila detaljer så det är ju toppen=)


Soppåsarna, hur kul är inte det egentligen!! och sen är det ju fint med rosa soppåsar också=)

Pics


Tada! vi gör det igen, lyckas inte bra på bild tillsammans=)


Egobilder ÄR kul...så här ser jag alltså ut i håret nu. Duger det?


Meny


Hot stuff=)


Jimmy och Elin


Helt underbar bild på Elin och Jimmy. Dom ser så glada ut, efter kortet togs tryckte han ner henne under vattnet=) Gulligt.


Klippan med borgen som är det stora kännetecknet för Alanya


Jag tar kort och blir tagen på kort =)


Julia, mamma och Jimmy på Maldan.


Vy över Alanya från klippan och Maldan


En av flera...


Jag och mamma.


Jag, Elin, Jimmy, pappa och mamma.


Jag, Elin och Jimmy på Queen´s garden sista kvällen.

So long!

Tillbaka i verkligheten

Yes, i fredags kom jag hem efter en spontan resa till Alanya. Det var det som var min stora överraskning, eftersommin familj var där och viste inte om min plan. Dom såg ganska förvånade ut när dem såg oss=) fast killen på hotellet hade skvallrat för pappa att vi varit där och frågat efter dem. Det var jag, min kompis Elin och hennes pojkvän Jimmy som åkte. Mika kunde inte komma ifrån praktiken för det var nått med försäkringar och grejs, så det vart det Elin som fick ställa upp. DOM (elin har vart med totalt 4 gånger nu) har vart med där en gång förut så dom var inte så svår övertalade=) Men hela veckan har varit trevlig iaf, solat, badat, ätit och shoppat lite. Sen fick vi även uppleva det värsta regnvädret dom haft där nere på 4 år...det var lite faschinerande i början men efter en natt och en hel dag så var det inge kul längre. Det åskade så det skallrade i alla fönsterrutor och även spegeln i badrummet. På hotllet gick dom omkring och kollade alla balkongdörrar och lade handukar ner för att det inte skulle läcka in vatten och trottoaret och vägar vart förstörda av regnet...


bilder kommer nu skall jag och mika se på g-force, actionfilm med marsvin=) och nu luktar det popcorn överallt här också.


Moahahaha=)

Yes, nu har jag fått ett sms som jag väntat på så nu skall jag en sväng på stan för att fixa lite grejer som behövs, sen får jag se om det blir marknad eller en sväng hem till mästerby och även där hämta lite saker som behövs. Malin´s överrasknings service AB. hehehe.

2 år idag!!

Jaaa! Idag är det 2 år sedan Mika och jag blev tillsamans. Det var han som bestämde datumet=). Jag frågade en gång när han ansåg att vi blev ett par och då sa han den 6:e oktober för det hade han skrivit upp i kalendern på hans mobil. Jag har sett den anteckningen, det är ett hjärta. Jag har iaf köpt en flaska fake champagne, mouserande torrt vin. Lite vill jag ju fira, för förra året satt vi i ett garage hela dagen och Mika skruvade på sin bil...måttligt underhållande. Så allt kan ju bara bli bättre den här gången. Men innan skumpan så skall jag träna med Mikas mamma som vanligt på tisdagar. Beach 2010=)


Älsklingen och Harry.

Hollywoodfruar

Sitter och kollar på anna anka o co. Jag blir lätt avundsjuk på husen som agnes-nicole just har tittat på. Vilka garderober!! Helt sjukt. Klart som fan att man bli shoppingberoende om man har en sådan garderob att fylla, mina kläder skulle se fnuttiga ut och int ens fylla upp en åttondel av garderoben.


I övrigt är jag i överraskningstagen nu, hihi. Men jag tänker inte berätta vad för risken fins att någon skall bli överraskad läser detta, men jag hoppas verkligen den ena går att genomföra men oddsen verkar var på vår sida iaf=) Den andra överraskningen gäller bara att jag skall få tummen ur arslet men det tror jag nog. Tell you more när jag kan.

Nu vill jag se mer lyx-garderober.

Bild


så här ser det ut när jag gapar...lite snett och fint. och lite kanintänder på det=)

Hemmafru

Eftersom jag har blitt hemmafru och har tråkigt så kan jag ju skriva ett inlägg till.

Igår började Mika sin arbetspraktik som rörmokare, börjar sju på morgonen och kommer hem vid fem-tiden. Ingen som tar hand om mig på dagarna så jag räknar mig som hemmafru nu. Igår diskade, städade och tvättade jag och sen sprang jag en vända på stan, bland annat till arbetsförmedlingen för typ tredje dagen den här veckan. Det är ju så mysigt där. I dag på hemmafru poängen så tvättar jag. Glömde säga att jag pantade igår också. Vad skall jag göra i dag då fram till att jag ska till Tina (frissören). Och just nu någonstan långt inne i mitt huvud sa en liten röst "läsa historia" jag tror jag får lyssna på den faktiskt. Men först vill jag äta något men det går ju inte med det här bedövade ansiktet. Tjoho. Jag var ju så lat så jag inte åt något innan jag skulle till tandis. Fast jag hade ställt klockan på kvart i åtta som kom jag inte ur sängen förens halv nio och nio skulle jag va hos tandis. Det som tog lite tid var lite skördande på farmwille=) Behändigt med laptop tycker jag.

Nä, nu skall jag gå och titta lite till på mina lagade tand, det var ganska mycket blod runt omkring, när jag kollade för ca 10 minuter sen, undrar om det har hänt nått nu...

Good Morning=)

Hallelåja!

Nyss hemkommen från tandläkaren (vin-stammisen i stenkyrka) och nu är jag bedövad i halva ansiktet igen, fast i dag lyckades haninte få med ögonbrynet och örat utan det är nog bara käken och heeela tungan plus läpparna. Det ser ganska kul ut när man pratar för ansiktet hänger liksom inte med. Glad att det inte är permanent. Och på tal om permanent så skall jag till frisören senare i dag, kvart i två eller kvart över två, jag kommer inte riktigt ihåg men jag tänkte sattsa på att va där kvart i då kan det ju inte bli fel iaf. Men jag skall inte permanenta mig. men vi skall dock göra ett litet expriment, och jag hoppas det blir bra. Blir det bra får ni nog se det=)

Ikväll skall jag köra familjen till flyget också, dom åker till vårt familjeparadis Alanya. Jag är ganska så avundsjuk faktiskt. Men jag har inte råd, hyran till lägenhetn går först.

RSS 2.0