Titta!! ett blogginlägg =)

Ja, plötsligt händer det! Att jag skriver.

Imorgon börjar fjärde veckan på praktiken och nu börjar det gå bra, jag och datasystemet börjar förstå varandra, eller jag börjar förstå vad det försöker säga till mig och vad jag skall göra. men dom har ett nyare program som skall vara mer lättanvänt men dom har inte fått någon utbldning på det så det bara ligger där på datorerna och inte används. Och sådana program är ju inte jätte billiga heller...hmmm. Men ett missöde har jag lyckats med oxå, såklart det är ju miig vi snackar om =) Jag skulle göra låscylindrar, i dom ploppar man i massa små "stift" pinnar i olika längder och plattor. Dom ligger i en sortimentslåda och är ganska så små....Den lådan välte jag upp och ner så att allt innehåll låg utspritt på hela bordet. Sen tog det bara fyra och en halvtimme för mig att sortera det tilbaka i rätt fack igen. Det kändes som en mycket givande dag...not.

Annars rullar det på, vi sitter här på kvällaran som dom nördar vi är och wowar (spelar WoW). Min Blood Elf Paladin dingade 30 idag. Ni fattar mycket va? =) I ett års tid har jag suttit och lyssnat på Mika när han pratar detta WoW språk i sitt headset och inte fattat ett skit och bara tyckt att det låter fånigt. Och nu pratar jag så själv. Så jag försöker att inte göra det, typ när man skall "summon warhorse", alltså trycka på en knapp som gör att man får en häst att rida på. Då säger dom att dom skall "summa sin mount" eller vad dom nu skall frambringa för nått. Jag försöker att säga typ "jag skall bara ropa på min häst först". Jag kan ju inte bli helt som dom, men det finns fortfarande saker som jag inte fattar så jag är inte helt förstörd ännu.

I kväll blir det pizza och kanske tv tror jag, Mikas kusin Albin är här så just nu spelar dom gitarrhero, vi tänkte gå och bowla sen men bowlingen stänger 18 på söndagar. Trist. Handla skall vi också göra iaf, så man kan ha gott pålägg på frukostfika mackan i morgon=) Just nu så skriver jag ju härt och så sitter jag och kollar in och ut på facebook och väntar på att Johanna G skall ta och logga in!!! Jag har ju övergett min bloggbästis nu några kvällar så nu när jag bara sitter här och väntar på henne då är inte hon här....rackarns osis ju....

Johanna var är du??!! =)

Föresten så är jag sjukt trött på designen nu, måste ändra den.

Det hemska erkännandet :D

Det är så hemskt och jag skäms lite för mig själv. Men nu går det inte att hålla hemligt längre eftersom det påverkar mitt sociala liv. Jag har börjat spela WOW!!!! Usch och fy!! Men det är kul och sjukt beroendeframkallande. Jag fattar verkligen varför Mika har vart som han varit när han spelat. För jag är likadan nu. och tiden bara flyger iväg. Men lite jobbigt är det att jag falligt för det. Det trodde jag inte om mig själv. Nu får vårat kubblag heta "Våga Vägra WOW och Judas".

Och i födelsedagspresent av Mika fick jag själva wow spelet och första expansionen. Det önskade jag mig av honom. Så idag har vi suttit och spelat typ hela dagen. Usch igen, men jag kan hjälpa det =)






Mitt nya liv....

B-day

I morgon är det min födelsedag =) Det skall bli kul. Har inte firat min födelsedag hemma på 2 år så det skall bli extra trevligt. Och på lördag skall vi ha kombinerad födelsedags o inflyttningsfest. Mika fyller ju år på Måndag så vi tar allt på en gång. och Åsa som kommer hit på lördag fyller år då så hon får också vara med och fira på ett hörn. Och i morgonkväll blir det tårta med släkten hemma hos familjen. Fast det blir ingen tårta faktiskt, What? Nej, för jag vill ha saffranspannkaka i stället!! Tårta kan va gott men saffranspannkaka är himmelskt och det äter man inte allt för ofta.


Skall försöka va så där extra födelsedagssöt i morgon tror jag. En sak som jag har upptäckt på jobbet är att flera som jag känner lite halvt känner inte igen mig där. Jag tror jag är på fel plats mot vad dom är vana vid. Min gamla chef Ulf kännde inte igen mig, inte min gamla lärare heller. Lite roligt faktiskt.


MUMMS!!!!

No Shit Sherlock!

Nyss hemkommen från bio, vi va och såg Sherlock Holmes med Jonna. Hon var och såg den i går med men i vanlig Jonna anda så brukar hon gå och se samma film flera gånger och ikväll tyckte hon att vi skulle följa med. Mycket bra tänkt för filmen var jätte bra, slutet var bäst. Och åter igen är jag väldigt glad över att jag inte bor i London på 1800-talet, kom fram till det när vi såg Sweeney Todd också. Det verkade va väldigt mörkt och dystert och mycket död och läskigheter där då, inte min grej liksom. Men i dagens läge kan jag gärna tänka mig att åka dit, och gå på Madame Tussauds.


Hur var första dagen på "jobbet" då (vill kalla det jobb istället för praktik)? Wonderfull! Men det är en djungel av grejer, 35-40 000 artiklar...det är lite grejer det. Men jag har lärt mig att trycka på kläder idag iaf, man trycker på två knappar och svårare än så är det inte. Och så känndes det som att vi fikade eller åt hela tiden också. Passar mig väldigt bra =) Jag tror jag skall önska mig en pekbok med bilder på olika verktyg så jag kan börja lära mig dem iaf. Och datasystemet skall vi inte tala om, det är en svart bakgrund med massa grön text och jag har gjort massa saker i det idag, dock vet jag inte vad, eller jo, vi har beställt saker, skrivit ut lappar som man prismärker med och tagit betalt. Men jag har ingen aning om hur jag gör vad om inte någon säger vad jag skall klicka på och skriva. Jag vet vad skrivaren har för nummer men det är det enda jag är riktigt säker på också. Men snart så skall det nog gå bra...hoppas jag. Blir nog mer träning i morgon gissar jag.

Jag märker sådan skillnad på mig själv när jag får göra något istället för att bara sitta hemma och glo eller tvingar mig själv att göra saker bara för att inte sitta hemma lika mycket. Efter bara en dag så har jag hur mycket energi som helst känns det som, det skulle nog inte spela någon roll vad jag fick för skitgöra att fixa med för det gör inget. Men jag vet inte riktigt om det finns något skitgöra där, kanske i deras ögon som vart där ett tag, men inte i mina. Man måste ju lära sig om allt =) Ska man bli bäst så =)


Nä, god natt med er, imorgon är en ny spännande dag som jag ser fram emot!

To day is a good day =)

Godmorgon!

klockan är kvart över sju, jag är nydushad och sitter här med min smarriga banan, annanas och cocoos smoothie. Visst låter det fräscht som tusan =) Och snart, eller ja klockan nio skall jag infinna mig på Järnaffären. Tjoho! Jag skall äntligen få göra något och vara social igen, vistas med folk omkring mig. Nu lät det ju som att jag har lidigt av någon väldigt smittsam sjukdom...men jag tror inte arbetslöshet är någon sjukdom, bara dagens samhälle. Kul skall det bli iaf, hoppas jag =)

Vår kökslampa har något konstigt för sig, ljuskäglan på väggen liksom darrar hela tiden, det har den inte gjort förut. Är det något som spots kan få för sig att göra ibland?


Nehe, Wish me luck !
Byebye

Önskelista!


Boring

Jag har tråkigt, mitt hemmafru liv är inte alls lika glamuröst som dem på tv's. I går städade jag o skurade golven, tvättade och gjorde ett stor kok korvgryta. I dag har jag fryst in den korvgrytan, tvättat lite mer, gjort rent vår eltandborste och diskat. Nu då?! Men på måndag är det slut på det här, då skall jag lära mig allt om skruv och spik eller nåt =)

Se på Oprah Winfrey kanske...gud va tråkigt det här är!!!

Smoothie!!

Jag har gjort smoothie!! Jill gjorde det till oss hemma hos emelie igår o det va jätte smarrigt så i dag hade jag min egen smoothie premiär. Den Jill gjorde i går var med mango, banan, kiwi och vanlilj yoghurt. I min i dag hade jag, Kiwi, hallon, mango och lättvanilj yoghurt. smarrig o rosa blev den. vi har både blender o mixerstav men jag körde med staven för det bli mindre disk då =) Det känns som en helt ny värld har öppnats för mig nu. Tack Jill!!





Update: Jag va bara tvungen att testa en till, det vart apelsin, banan och yoghurt. smarrig den oxå.
Ni bör absolut testa!

Gamla glada och fina bilder =)

Jag blev lite inspirerad av Frida som la upp ett album på FB med gamla glada bilder så jag tänker göra samma sak här. Så jag har äntligen laddat över alla bilder från Mikas dator som jag inte haft och allt tack vare Frida =)


Mariell som hon såg ut då, med lååångt hår.


Mika på driving rangen.


Mariell och Tira på en skogspromenad. Juli 2008.


Elin och Jag på samma skogspromenad.


Snyggaste på länge!


Huset hemma och Julia med en boll. Sommar!!


Jag och Mika på Mango, nått personal tjofräs med Frimis.


Jag och Mika hade picknick med ost och kex. Juli 2008.


Valnötssnapps på frimis under valnötsträdet.


Frida och jag, Frida ser ut som att hon fått liiite för mycket av det i glaset.


Mariell fotar på GGN.

Tänkte avsluta med några väl valda bilder från personalfesten i sommras.


Qim, Tina och jag på första stoppet.


Andra stoppet, visby deli och mera skumpa.


Chefen nummer 1. Glasen var så vida så man blev vindögd när man skulle dricka.


Mika...


Diskaren Wille körde fridans till Lady Gaga.


Temat hela kvällen var bilder när man skakar på ansiktet och gör pruttljud, Fattar ni? Jag, chefen nummer 2 och Mika.


Fjärde och sista stoppet surfers.


Snyggast i stan!





Promenix

Kom hem för en stund sedan efter att ha vart på promenad på hällarna med Mikas mamma, mycket trevligt, in över land sken solen och himmlen var blå och utöver havet var det kolmörkt. Och nu snöar det, stora flingor som virvlar lite sakta neråt. Och vet ni, jag tog bilder förut !!


Mika och hans mamma.


Mobilkameran e inte så bra på det här med motljus, men himmlen var blå o solen sken.


Klintkanten.


Det kom en båt som körde rätt in i det mörka o försvann...


Massa fruset gräs runt ett litet vattenfall.


Några vi mötte...hehe

2010

Hallelåja, mer än en vecka sen sisst, fy fy men nu är det nytt år så då jävlar kör vi så det ryker.

Det skall bli ny design, snygg och proffisionell och roligare innehåll.

Jag ser mycket ljust på det här året, o som sagt den 11:e börjar jag på järnaffären och då skall jag sopa mattan med dem som jobbar där, hehe, nä men jag skall glänsa iaf =)

Nu e det reklam för let´s dance, ser fram emot det, helst skulle jag vilja vara med men eftersom jag inte e känd så får jag nöja mig med att sitta i soffan o titta.


So long.

RSS 2.0