...


Veterangänget

Nu har vi ett veterangäng här på hotellet, dom har varit här i typ 30 års tid varje vinter. Det känns det typ som att jobba på ålderdomshem igen. Dom kommer in i matsalen med sådanadär blå tossar på fötterna och dom harklar och hostar precis som tanterna och gubbarna på Åvalle, dom här är väl lite kryare men en sak dom till dom har gemensamt är att alltid stoppa servetterna i glasen. Inte poppis hos den som måste pilla upp alla servetter ur glasen. Men annars så är dom jätte gulliga hela bunten. Mina favoriter är nog Harry och Dagmar och Karin och Cecilia. Hoppas jag och Mika blir som dom när vi blir lika gamla. Dock vill jag inte bli lika tunnhårig som Dagmar.

I morgon kommer Mikas mamma hit igen och stannar tills på Söndag tror jag. Ihelgen skall Jag och Mika även ta hand om Raggan´s (Ragnhilds) hästar för hon skall åka hem till Hedeviken en sväng. Det skall bli kul. så på torsdag morgon skall vi dit och få en liten genomgång och så skall vi ta en liten ridtur. Det ser jag fram emot. Imorgon skall vi köra Malmbäckstugan igen, det ser jag inte fram emot men det är väl pengarna som räknas. Vi skulle jobbat där i  dag med men det kom en läglig liten snöstorm som ännu håller i sig så vi slapp jobba där=) Jag både hoppas att den inte skall vara över tills imorgon samstidigt som jag vill det, jag vill inte jobba där uppe men jag skulle tycka lite synd om Mikas mamma om hon skall köra hela vägen hit i detta vädret och i hennes lite lådbil (polo).

Nu skall jag ta och njuta lite av en god liten kaka från Göteborgskex, Remi nougat. Mmmmm

Som att gå i skolan igen

Mina kära chefer här uppr driver ju Sveriges minsta gymnasieskola inriktad på ungdomar med asberger eller liknande hjälp behov. Dom har just nu åtta elever vara sju av dem är killar. Men iaf, i dag satt en av lärarna (Pontus) och förklarade liberalism, socialism och vänster och höger åsikter m.m. för en elev i matsalen. Detta gjorde han under tiden jag dukade så jag fick en shysst update som var behövlig. Jag kommer inte ihåg speciellt mycket av det från skolan och den nivån som han förklarade på var helt i min smak sen drog han ett exempel på mig för att förklara volvos ekonomiska problem. Det gick ut på att jag skulle bränna alla mina pengar på shots brickor på Veras varje helg, 24 sex centeliters shottar skulle jag tydligen dra i mig och sen skulle jag bjuda några snygga grabbs från Völlan på shots också...det bästa var att han sa att jag skulle bjuda några fräcka killar i skinnväst och med tuppkamm från völlan på dricka, det finns en sådan kille och och det är Pontus lärar kolega Jessicas bror och han heter Clas. Hur komiskt som helst, tyckte iaf jag som är lite insatt. Pontus och Clas är nämligen raka motsatser, Clas är vad man kan kalla en skoter raggare, det är typ som en epa-raggare hemma bara att det här håller i sig lite länger upp i åldrarna. Och Pontus är killen som går om kring i kofta och scarf och lägger säkert 2 minuter på sin frisyr, han har även en jätte söt sambo och en liten dotter som heter Bella. Och Clas spenderar varje helg på Veras och super sig redlös, han bor fortfarande hemma och vad beträffar hans kvinnliga sociala umgänge så vet jag inget om det men det är dock inte stadigt. Och dom är i samma ålder. Den största skillnaden då, Clas kommer härifrån, och Pontus inte...funäs är männsligt socialt förfall.



Nu har vi föresten fått våra sambos, den ena är iaf sjukt söt och lurvig. Dom andra två är helt okej, med lite tid så kommer det nog bli jätte bra. Dock kissade en av dem på golvet förut...guess who=)

Tjött

Ja, igår 14 timmar, idag 9 über stressiga timmar och så bröjar vi jobba om 7 timmar igen och vi kom hem för en kvart sen. Pju. I dag var en sådan där dag då Ulla inte var så poppis hos mig eller Mika, det slöt till och med med att han gick hem en stund för han vart arg. Ulla har ju ingen restaurang vana så när två pers som har gått Thomas Lundgrens hårda skola kommer hit med saker som varm mat fort ut först och ingen sallad på en varm tallrik innpräntade i huvudet och hon kommer och skall stoppa mig i dörren när jag är på väg ut med 4 tallrikar för att lägga på ett salladsblad och några skivor tomat till den redan snyggt uppladga varmrätten (röding med potais och sås) så blir det ibland lite för mycket. Och jag förstår att Mika blir arg för att skall hända i sista minuten, precis när man skall börja servera kommer hon på att det skall vara inlagd gurka på oxå och då blir Mika irriterad men då påstår hon att det är hans fel som inte tänkt på det innan och hon kan faktiskt inte alltid göra allt. Men om dom redan har fått varma glacerade morötter och typ tranbär på tallriken och maten som serveras är lammstek så skulle jag iaf inte komma på att det skall vara innlagd gurka också. Men once again, har man ingen vana så är det svårt att veta att man brukar ha allt som skall vara på tallriken förberätt och på bänken/ i luckan där man lägger maten. Men man behöver ju faktiskt inte motarbeta den som försöker lära en hur det faktiskt går till när man jobbar på restaurang. Jag har sagt det förut och jag säger det igen, jag skulle så gärna vilja ta hit Thomas eller kanske Tina nu när jag tänker på det för att liksom lära henne lite, en liten putt i rätt rikting så där.

Nu skall jag sova och jag vill verkligen inte gå upp klockan halv sju i morgon för att jobba. Usch!! Men men, för omväxlingsskull så kanske vi blir rika den här månaden=) och det kunde ju vara kul.
Nighty night.

Jag är väldigt bra på att få saker=)

I dag fick jag ännu en sak från Green Gate av Ulla, en fin röd och vit prickig kanna som ser ut så här:

Very nice, anledningen att jag fick den var att det stötts bort en liten flisa från handaget på den men det syns inte så värst mycket. Men jag fattade först inte att jag fick den, för jag och Petra stod och pratade i köket varpå Ulla kommer in och flyttar kannan från ena bänken till den andra som jag lutar mig emot och säger den här kan vi inte ha här! - Nä, men jag har inte ställt den här...sa jag lite försiktigt då säger Ulla, nej jag menar inte så, du skall ta hem den. Jaha, tack så väldigt mycket. Synd bara att det inte var en av det ljusgröna kannorna istället för dom är lite finare men den här är också väldigt fin och kostar ca 400 kr i butik. Jag har fått hel dille på Green Gate nu, dom har massa fina saker och när jag och Mika får en lägenhet då vet jag vart jag skall shoppa iaf. Undrar bara vad MIka kommer tycka om det=)
Här är lite mer smått och gott jag vill ha därifrån,





Dom här kommer från ett annat märke men dom vill jag också ha=)


Den här bjuder jag på=)


Säg Muuu till livet!


och så en bild på Molly och Buster
,
Sötnosar.


Och en bild på våra fiffiga tekannsmuggar...


Och så måste vi ju ha en bild på Mika, fina lockar som nu har ersatts av en äggfrilla.



Ja, man kan köpa kärlek och respekt.

Halv fyra gick jag och lade mig i natt, eller jag hade legat i sängen tidigare men det bara kokade inom mig för jag var fortfarande arg efter dagen och Mika blev arg på mig för att jag inte kunde släppa det och han vill att jag skall smöra för AC så hon blir glad igen, men jag vill hellre försöka förklara för henne hur saker ligger till, hon är alltid så bestämmd och rent utsagt kaxig, då borde hon väl tåla lite mothugg. Jaja, jag avreagerade mig iaf på att städa lite i vårat rum, (så att det inte märks så mycket att vi bor där..)




När vi kom till jobbet i dag möttes vi av detta:

Det är små lunch lådor, ryggsäckar, tvättpåsar m.m. Och i hörnet på bilden syns en stapel med lådor, skit fina och jag fick en, och innuti den finns det tre till och dom ser ut så här:

Och jag blev skitglad när jag fick dem och nu gick jag in på hemsidan till företaget som gör dem, det heter green gate och är danskt. Anledningen att jag gick in på sidan var att jag ville ha ett pris på lådorna och det hittade jag...559 danska, det är 800 något svenska...herre gud. Ulla är verkligen innerst inne en snäll människa. Och just nu trivs jag skitbra på jobbet=)

Hon har köpt massa annat därifrån också, bland annat flera lådor, tyg, vaxduk, roomspary, te och massa koppar och tekannor, kolla själva,
 
Men det finns massa fina saker därifrån, tex mina fina skit dyra lådor som jag älskar, Tack Ulla! Nu vill jag bara få några påslakan och örngott från gripsholm som Ulla oxå köpt, och den stora fina svarta fåtöljen som jag hittade i matsalen i går...=)





AAAAAAAAAAA!!! (följt av massa fula ord)

I dag var en spännande dag. Vår hyresvärd (mikas förra chef med fru) kom hit från sveg bara för att gnälla på att vi tog för stor plats i huset och bla bla bla. Jag orkar inte dra hela storyn igen för jag blir bara lika arg varje gång. Jag har varit arg på henne ända sedan dom var här sist, jag tror det var det som fick igång min magkatarr som jag har fått drats med i några veckor nu. Tack så mycket. Hon var iaf jävligt oförskämd, tänker bara dra ett exempel. Hon babblade på om hur ledsen hon blev när hon kom hit och vi hade våra saker här (är inte det normalt att man har sina saker där man bor...?) och att vi hade flyttat om saker (vi har flyttat mikron från en annan bänk till en annan och ställt undan hennes äckliga askfat) och så ville hon inte ha det. Då sa Mika att han blev sårad när hon säger så för vi har inte ändrat något plus att han har fixat till i källaren som dom bad honom om men då säger skatan "då får du leva med att vara sårad, jag äger det här huset". Dom är inte ens här, hon har varit här sammanlagt 4 dagar, vad gör det då henne att jag har min post liggande i ett hörn på köksbordet och min dator stående på soffbordet? Vad har hon förvänat sig när det bor 2 pers i huset, att det inte skall synas. Det var även ett stort problem att vi hade våra skor på skohyllan och våra jackor på klädkrokarna...jag vet inte hur det är med andra men det är en rätt naturlig handling att jag hänger mina kläder där. Och Mika får inte ha sina 2 tröjor liggande på stolen på kontoret för då känns det konstigt för henne för det är hennes stol. Då kunde hon väl ha ställt undan den då. Jag tror att hon vill att vi skall flytta efter som Sara och Ante skall flytta hit och då vill hon ju inte att vi skall vara här och störa deras lilla familjeliv. Mika försökte säga att vi ville ha gästrummet kvar nere så kunde våra gäster bo där iaf men nej där måste sara ställa sina saker, och då tyckte vi att det går väl att ställa i restan av källaren där vi gjort iordning men neeej, det måste nog stå i rummet. Sen erbjöd även Petra att dom kunde få ställa sina saker i deras hus i byn som dom använder som lager men det gick inte heller, dom vill helst inte ha några trådar kvar till dom. Snacka om att problemet bara är att vi bor här. När Mika sa att då får vi väl flytta så sa hon direkt att ja det är nog lika bra, precis som att hon bara hade väntat på det. Vilket jag är övertygad om att hon hade. Usch va arg jag är på henne. Pluas att vi kunde ju inte planera att ta hit vänner och familj, 3 extra pers här i en vecka det ökar ju slitaget, jag tror inte att min familj skulle gå hål i deras golv på 6 dagar. Men från början när vi hämtade nyckeln från Jan så lät det helt annorlunda, då var det "ni har förfogande över källaren så där har ni ju plats för gäster och så och huset är erat just nu så gör vad ni vill, vi kommer komma upp 2 eller 3 gånger under hela vintern så då får ni flytta ner i källaren. Och nu är dom bara helt konstiga. Men jag har aldrig gillat henne, hon har alltid varit en falsk pantertant med större ego än sig själv. Men en posetiv sak dock, jag gillar Ulla bättre och bättre och det stör Ann-Christine som fasen att någon gillar henne så just nu gillar jag henne jätte mycket och stöttar allt hon gör!! Men jobbet har blivit mycket bättre nu också sen Ulla och Mika grälade härom dagen och jag fick vara förmedlare.

Nu skall jag se på NCIS och sen två och en halv män, undrar om Sara och Ante går och lägger sig tidigt, kommer dom då störas av vårat tv-tittande? Stackars dom i så fall, men vi betalar för kanalerna så dom är våra och som vi har lärt oss i dag så får man bestämma hänsynslöst över det man äger och blir någon sårad på vägen så får dom leva med det.

Hurtbulle dax

I dag har jag och Mika tagit steget mot beach 2009. Vi åkte och hyrde längdskidor för resten av säsongen och sen stapplade vi ut i spåret. Jag hade glömt hur jobbigt det var men med lite mer träning och sen så är vi nog bra. Mika var dock lite kaxig i början, han tyckte att vi skulle åka upp till Malmbäcksstugan men vi kom halvvägs upp för branten upp på fjället sen övertygade jag oss att vi skulle vända och nöja oss med att åka i spåret istället. Nervägen var väldigt rolig, det är brant och Mika skulle försöka åka ner (jag gick) så han satt på rumpan några gånger, underbart att se honom se ut som en vinglig nybörjare på ett par skidor. Moahaha Jag ramlade bara en gång men det var för att den vallan vi kletat på inte ville funka som vi ville när vi kom uppåt så då fastade jag typ i spåret istället. Även när det det lutade neråt så fastande skidorna så jag ramlade. Jag hade ju liksom fart i överkropppen men benen satt fast, ja ni fattar. Nu skall vi bara skaffa varsin magväska som vi kan ha vattenflaska och en apelsin i (alla längdåkare äter apelsin, vi brukar kalla dom för apelsinsskalare för alla dumpar skalen i spåren, så är det). Sen måste vi ha mer sportiga solglasögon, typ med blåmetallic bågar.


Min enda vurpa, innan jag kom på hur man tog sig upp igen, lättare än på carvingskidorna iaf.


Woho, nästa Magdalena Forsberg=)

kvällens SATC avsnitt

Jag tyckte att kvällens sex and the city avsnitt var väldigt bra. Det innehöll hästar och klaragörandet att tjejer med lockigt hår är vilda och roliga och tjejer med rakt hår är tråkiga och vanliga...låter bra för min del tycker jag. No offence Elin du är inte tråkig för att du har rakt hår, du har något annat genetiskt som gör dig rolig. Jag vill verkligen ha satc-boxen, jag har börjat älska den serien. Hade vi haft mer än skogs-tv när jag var liten hade jag förmodligen sett den men inte gillat den lika mycket för jag hade inte tyckt att den var lika intressant och kännt igen mig eller hur man skall säga. Så att jag såg filmen när den kom var min inkörsport till satc, nu följer jag det varje kväll men jag vill ändå ha boxen så jag kan se alla avsnitt jag inte har sett och kan se dem när jag vill!! weee. Och snart kommer den andra filmen.

Nu skall jag se på den andra serien jag följer varje kväll, N-CIS. Abby är bäst!

Dags att klippa till sig i morgon

Japp, i morgon skall jag och Mika gå och klippa oss på klippstugan i byn...scary men Sara har varit där och hennes hår ser bra ut och hon lät trelvig när jag pratade med henne. Hon snackade inte Härjedaliska i alla fall så hon kanske har flyttat hit och då finns det hopp. Jag satt och tänkte på det förut vad jag gillar med Funäs och jag kom fram till: jag gillar naturen, utsikten är underbar och det är väldigt annorlunda mot Gotland. Men sen så är det inte så mycket mer. Dom bästa dagarna jag haft här uppe är: Dagen vi var i Röros, förra gången vi åkte till Röros, när vi var här i september och vandrade på fjället,  när vi åkte härifrån i våras och när jag var här första gången förra vintern men då var ju alla ställen Mika var på paradiset=) (även åhlens garaget). Men jaja, tillbaka till klippningen, jag funderar på att klippa lugg igen en sådan jag hade 2006 som på bilderna nedanför. Vad tror ni. kan det bli bra igen?



RSS 2.0