Nostalgisk

Nu har jag pratat med min "nya bästis" Johanna som Mika kallade henne. Lite roligt faktiskt, att man kan hitta människor på nätet som man är väldigt lik och liksom klickar med direkt. Samma var det med Malin som jag o Elin jobbade med i Sälen. Vi var rädda att det skulle va värsta 08:an men så var det ju inte. Vi var den perfekta trion och hade verkligen skitkul. Men iaf, vi gled in på ropingämnet nu när vi pratade eftersom hon också håller på med det och då blev jag lite nostalgisk och kollade igenom alla mian bilder från olika clinics och träningar så nu får ni med titta på dem =)


Första clinicen



Första clinicen


Blev varmt välkommen


Andra dagen och då fick Fancy följa med


O så fint....


Någon clinic senare...ser verkligen harmoniskt ut...


Det tar sig






Tommy förklara nått och jag står jämt och gäspr...är det bra?


Avstegsträning


Avsteg ala Malin


Demostration av avsteg av någon som tydligen hoppar av jämnfota, ingen aning om vem det kan vara...


Här börjar det se coolt ut ju


Träffar också.


The kalv goes down!


Ett bakslag kan drabba även den bästa..


Fin bild=)


Prisen och jag igen


Actionfyllt

nu är jag jätte sugen på att rida NU NU NU!!! Och värre kommer det bli efter helgen i globen...Jag VILL!!!

Träningsvärk

Träningsvärk i magen är verkligen ingen höjdare, den jag har i dag sitter så långt ned också så den känns hela tiden och inte bara när man skrattar eller anstränger musklerna som det är annars. Och så har jag träningsvärk i magmusklerna på sidan, dom som man tränar i en sådan där vridmaskin. Jag känner mig lite som ozzy osbourne. För ont i nacken har jag också, mitt undermedvetna börjar säga till mig nnu att jag börjar tycka det är lite jobbigt att inte ha något jobb eller inkomst. Och nu väntar jag ännu på svar från den eventuella praktikplatsen så jag är liksom i en gråzon. Det stör mig. Tydligen mer än vad jag tror. Blä.

Rise and Shine=)

Uppe med tuppen (Mika) i dag med, det är faktiskt mycket trevligare att gå upp sammtidigt som honom stället för att ligga kvar och sova. Mysigt med frukost med tända ljus och lite småprat, ett perfekt tillfälle att dricka allt mitt tea också. Köpte en ny sort i går på julmarknaden, med sambärssmak. Nam nam. Nu är det iaf snart helt ljust utanför och det ser ut att vara en blå himmel, ser ett litet puffigt moln som typ kör förbi fönstret i racerfart. Nu är det borta och jag ser inga fler. Men en spännande iaktagelse har jag gjort nu i några dagar, typ alla på balkongerna mittemot röker, just nu ser jag tre personer på varsin balkong som står och röker.

Nu tänkte jag börja fila lite på en önskelista, det skall bli så underbart att fira jul hemma i år, nu kan man liksom köra på med alla traditioner som vanligt och kanske lyckas hitta den där jul-mys känslan som inte infunnit sig dom två senaste åren. O så kul, Jag har bestämmt att vi skall äta tomtegröt till frukost på julafton=)


Tningeling=)

??

När man läser kapitlen för andra gången och upptäckar att man inte vet vad man läser om och inte har nått minne av att man läst det förut...då kan man ju börja fundera på vad jag gjorde och tänke på sist jag läste det....

Det där med o plugga...

I morgon skall jag göra historia prov på upplysningstiden och 1700-talet...vissa avsnitt är ganska så invecklade och jag kommer hela tiden på så mycket annat att tänka på när jag försöker läsa. Jag läser men hjärnan är någon annanstans, typ på matlagning eller jobb. Nu har jag iaf paus framför sos gute och i morgon skall jag gå upp sammtisigt som Mika och plugga fram till klockan 10 för du skall jag göra provet.

Dumma Dumma Arbetsförmedlingen!!!

Mitt jobbsökande går ju inte så där jätte bra, det är tydligen inte säsäong för att nyanställa nu...suck!! men då tänkte jag att jag får väl också skaffa arbetspraktik då, så igår pratade jag lite med min morbror och hans sambo och båda skulle kolla på sina jobb vad det fanns för möjligheter för mig. Och i dag fick jag mail av Bo (min morbror) som hade pratat med sin chef som tyckte jag skulle maila honom. Så det ser ju ganska ljust ut! MEN!!! Då har dumma dumma ams bestämmt att är man under 25 så får man inta ha arbetspraktik. Utan vi skall efter att vi varit arbetslösa i 90 dagar gå med i något som heter "jobbgaranti för ungdomar" vilket innebär att jag skall söka jobb i tre månader till och sen kan jag få praktik om den kan leda till något...jävla skit system!! om jag nu har en lösning själv varför kan jag då inte få genomföra den? Nä jag skall vara arbetslös i ett halvår innan det händer något...tjoho! och i den här jobbgarantin kunde man få hjälp av arbetscoach också...det ifrågasatte jag också eftersom jag redan har det men det tyckte hon att jag kunde ju testa en annan då för dom jobbar ju på olika sätt...men varför skall jag gå på mer coachning när jag vet vad jag vill och kanske har en bra inkörsport. Vad är deras problem? Vad är det för dumm jävel som bestämmt det här egentligen? Vill dom inte att ungdomar skall vara aktiva? Tydligen inte. Blä för dom!! Nu är jag arg. Skall prata med Mikas mamma i morgon och se om hon har några bra tips.

obs

ser man inte den nya designen kan man testa att trycka F5 eller på uppdaterings knappen i webbläsaren.

Hästar vs Monstertrucks?

Vet ni vad Mika sa när han kom hem i går från globen? Att Horse showen var sjukt mycket bättre än monster jamen. Haha!! Dom andra som var med skrattade åt honom när han sa att han skulle dit och se på hästar så därför var jag tvungen att fråga vilket han tyckte var bäst och då sa han ju horse showen. That's my man!!

Och nu vet jag vem jag fick dom stora vin glasen av på studenten, Josefin med familj. Det var hennes mamma som komenterade här och sa att det kan ha varit dem dom köpte för de var ganska stora. Och eftersom de var dem enda glasen jag fick så var det inte så svårt=)


I kväll skall vi äta ostkaka med jordgubbssylt=)

All by myself...

Jahapp, i dag är Mika i globen och kollar på Monster Jam med sitt jobb, han kommer hem runt tolv tiden med båten tror jag. Elin och Jimmy har iaf varit här en stund idag och vi försökte plugga historia det gick sådär...Jimmy visade en rolig sak på sin Mac och det var mycket roligare och så gjorde han chokladmousse till oss också=)

Rasultatet av pluggande...










Sen försökte vi se normala ut, vi borde ju kunna lyckas när vi ser oss samtidigt på skärmen...men...




sen sket vi i det...


Men roligt var det=)

Nu kollar jag på heartbreak hotel på fyran, riktigt bra film.


Tillfällig design=)

hade lite tråkigt i går såjag knopade ihop en enkal design som får vara tillfällig tills det blir dags för en jul-inspirerad. Nu skall jag diska och hänga in alla mina kläder i garderoberna. Tjoho=)

Fortsättning i bilder...


Morgonen efter Ikea...


Möblerna ihopsatta.


Den blivande datorhörnan...


Work in progress, första bilden på bordet oxå.


Bild tagen precis nu.


Dom sjukt söta salt och pepparkaren som Elin hittade i Turkiet och tyckte jag kunde köpa dem så slapp hon=)
Och jag älskar färgen på bordet, den blev helt perfekt!!


Här sitter jag nu, efter att ha sprunigt mellan husen och i trapporna hela dagen får man belöna sig lite med cola och OLW hjärtan.


Datorhörnan invigs flitigt här jämte mig.


Vårat glas-skåp. Det är över den korta köksbänken så det skall få vara utan luckor. Vi skulle kunna starta en bar, på glasen över böckerna står det "absolut" så det passar ju bra.

Vinglasen fick jag på min student men jag kommer inte ihåg från vem...förlåt, men den som gav mig dom får gärna ge sig till känna. Jag hade dessutom glömt bort dem så när jag hittade kartongen med dem i så blev jag glatt överraskad. Så man kan ju säga att jag fått dem två gånger nu och jag blev lika glad båda gångerna. Helt klart en bra pressent.

Home sweet home=)

Yes, nu sitter jag har i min soffa i vår lägenhet!!! har datorn på mitt nya fina laptop stöd som kostade hela 29 kronor på Ikea. Mycket skönare än att ha datorn i knät plus att den inte bli lika varm. Väl investerade 29 kronor=)

Men från och med ikväll bor vi alltså här, nu är det bara lite småplock kvar hemma hos Mikas mamma och storstädning där förstås. Men alla jävla kartonger är här nu och vi (jag) har börjat plocka upp saker. Mika fixade internet och har bärt det tyngsta så det är väl helt okej det med=) Och så åt vi mat här förut, vi beställde hit Mikas mamma med max-mat. Det är lite synd att dom inte har bytt ut vår spis ännu men det blir väl i kommande vecka hoppas jag. Vi får undvika att laga mat i ugnen för det är den som är läskigast....

The Piano<3

Jag har hittat det bästa på spotify, piano tribiutes. Jag älskar pianomusik och det finns massa album med kända låtar som spelas på piano, bland annat Britney spears, colbie caillat, ett album med rocklåtar, miley cyrus, josh groban och massa jullåtar och massa massa mer!! Underbart!!!

Undrar om det fins tribiutes på akustisk gitarr också...hmm. det får undersöks när jag gått igenom alla piano låtar. Just nu lyssnar jag på Taylor Swift.

Spotify=)

Jag fick en länk av en kompis på facebook så man kan skaffa spotify utan att betala, jag har precis instalerat det och det funkar jätte bra. http://smexdesign.se/spotify-invites/ .Den länken är det iaf, anvisnigar står där också, inge svårt alls. 

NU skall jag hoppa i duschen sen skall jag inhandla mer färg till skåpen, sista strykningen i dag. Skall även köpa ett diskställ och sen så är det  ju historia lektion också. Fullt upp alltså och jag gillar det.

Bla bla bla

Måla, måla, bygga möbler, städa o greja och så vidare....Ha det bra=)

Ikea i morgon=)

Yes i morgon åker vi till Ikea i kungens kurva och stor shoppar, det skall bli kul, jag tror jag har färdigställt shoppinglistorna nu. Har gjort dem i kategorier så det skall vara snabbt och smidigt, vi åker ju medbåten hem på kvällen ingen.

Men i kväll hörni, då skall jag få vuxenpoäng så det smäller om det, jag skall på tupperwere party. Det är coolt, äntligen har jag nått åldern då jag får vara med och ta del av tupperwere hemligheten =). Mika tyckte jag skulle gå för han behöver bra matlådor...men det kan nog bli spännande. Nu äter jag risgrynsgröt och tittar på Mika som sitter och sover i sin skrivbordsstol...är det normalt?

Pappa fyller år!

I dag har jag grundat färdigt och tvättat kyskåpet och spisfläkten. Men nu är det tårta som gäller för pappa fyller år i dag, väntar bara på att Mika skall komma ur duschen så skall vi åka, klä på sig kan han också få hinna göra=)

Bilder


Badrum med fult icke längre existerande draperi i hörnet och icke längre existerande kalkfläckar på golvet.


Från andra sidan rummet, mellan toan och väggen skall det stå en tvättmaskin som vi får köpa av  Mikas kompis för 500 kronor. Bara 2 år gammal så det räknar jag som ett kap.


Sovrummet sett från sovrumsdörren. Telejacket jämte elementet is no more...


Sovrummet från andra sidan rummet, och den dekorativa fettfläcken. Här skall det bli gråa tapeter med smala silverblänkande linjer på.


Hallen sett från sovrumsdörren.


Hallen sett från vardagsrumsdörren. Tapeten i hallen kommer vara vit med lite blänk i.


Köket sett från köksfönstren, spisen och ugnen skall bort=)


Köket sett från köksdörren, Mariell och Elin hoppas jag kommer vara återkommande dataljer i lägenheten=) Dörren Elin tittar fram igenom går till vardagsrummet.


Vardagsrummet sett från dörren från köket. I hörnet skall det bli datorhörna avskärmad med en bokhylla.


Och vardagsrummet sett från dörren in till det. Idéer om vilken färg på tapet som blir bra här?


Glömde fota innan jag började grunda men ni ser ju ändå...och grundmålning blir aldrig snyggt.


Det grisrosa skafferiet...


Så det var nog allt.

It´s a deal!!

(andra gången jag skriver det här inlägget för första gången muppade sig min dator)


Idag fick vi vår lägenhet ombesiktigad av världens bästa besiktningsman, Kjell. Han kom 10 minuter efter att vi ringde och sen bestämde han att vi skall få en ny tipptopp spis med häll istället för plattor OCH hela lägenheten omtapetserad och det skall vara klart inom tre månader. och det bestämde han typ helt själv, allt vi gjorde var att visa fettfläcken på väggen och sen frågade Mika vad man skulle göra för att få en ny spis och då sa han att vi skulle deala lite. Han kom med alla förslag och vi bara log och tackade ja. Hur lätt som helst.
Sen började jag grundmåla i skåpen. Eller först tvättade jag dem med målartvätt och då började jag undra om han haft sina köksskåp till att förvara katter i för det var massa katthår i dem...skumt. Så mellan 12 och 17 har jag lyssnat på Radio Gotland och målat. Nu är jag öm i handen. Efter målningen så var det träning och när jag kom hem hade Mika lagat spaghetti och köttfärssås, nam nam. Och  nu ikväll har vi varit borta och städat badrummet, massa kalk på väggarna och golvet, men inte nu längre=) och Mika lekte dom i reklamen för telefonjack nej tack och tog bart jacket i sovrummet och i köket eftersom det bara behöver finnas ett som standard i lägenheten. Och vi kommer ju ändå inte använda dem.

Energibomb!!

Jag har så mycket energi nu så det är helt sjukt, det känns som jag är en kalv som någon släppt på grönbete=) då lägenheten är grönbetet. Städningen där var dock att klaga på, men iof så är det två män i 45 ärs åldern som städat den och städning var kanske inte nått dom pluggade extra i skolan. Men vi skall prata med kvartersvärdarna i morgon för dom skall dit och byta låscylindern och så skall vi fråga om badkar, ny spis och påpeka alla fläckar på väggarna. Sen hoppas jag kunna börja måla i köksskåpen, det är så fult med den bruna masoniten som är nu och i skafferiet har någon målat med grisrosa färg...inte det snyggaste jag sett, men det skall det bli ändring på! Alla köksluckor är avskruvad nu iaf så efter vi pratat med gotlandshem i morgon så är det bara att sätta igång. Grundfärg och sen två lager täckfärg. Men skåpen är ju inte så stora och jag har en roller och några penslar som är rosa och 10 kronor av vad dom kostade går till bröstcancer forskningen. Så det tyckte jag var ett bra val. Sen var jag och köpte proffisionella städgrjer också men nu får vi se om det behövdes eller om vi får städfirma. Hoppas vi får en bra deal. Jag städar gärna om dom tapetserar alla rum och ger oss spis och badkar. Pappa tippade på att det skulle ta 8-10 timmar att städa, för alla dörrar inklusiver graderobsdörrarna har en konstig beläggning och alla dörr och fönster karmar är smutsiga och köksfläkten var skit sunkig. Under spisen har dom användt jätte mycket av nått medel så det började löddra när vi testade med lite vatten på det, helt kladdigt var det. Blä och så var det lite mer grejer så vi får se vad dom säger i morgon.

Nu är jag hungrig igen för min kropp har typ ätit upp all mat jätte fort efter jag ätit, kan va all energi som tar den tror jag.

I morgon!!!!

I morgon får vi nycklarna till lägenheten!!! Pappa skall komma och kolla städningen eftersom han är utbildad på det för han hade hand om den avdelningen på samhall förut. Men jag skall börja måla innuti köksskåpen, i nuläget är det brunt innuti dem. Ser fräschare ut med vitt. Tror jag skall måla i garderoberna också för dem är med bruna innuti. men jag skall fota det första jag gör i morgon iaf, för att visa och för att komma i håg. Det är ju alltid kul.

Nu skall jag fortsätta titta på änglar och demoner med Mika, jag har sett den förut men inte han. Och den är helt klart bättre första gången. Nu har jag ju koll på allt som händer så det finns ingen spänningen eller nyfikenhet kvar, lite tråkigt men den är ändå bra.


Natti natt

RSS 2.0