God Jul !!



Önskar God Jul med en bild tagen av Mariell, det är så praktiskt med en kompis som är fotograf. I morgon är det julafton och det skall bli både roligt och mysigt. Fira riktigt jul har jag inte gjort på två år nu så det skall bli extra mysigt. Först skall vi äta frukost här hemma hos oss med Mikas mamma, tomteröt och skinkmacka. Sen blir det traditionell jullunch hemma hos mommo men julklappar och Kalle Anka. Efter det skall vi till Mikas mamma där mikas moster med man och bran är och Mikas mormor. Jag tror det kommer bli en bra julafton, och nu är alla julklappar inslagna det är bara de hemgjorda som skall fixas iordning och det skall jag göra nu, och plocka undan paketverkstaden

21 december

Den 11:e Januari börjar jag min praktik på Järn ab Södertorg!!! Roligt!!



I helgen har jag varit hästskötare åt Jeanette på en clinic (kurs) för Bent Branderup, typ gurun inom akademsik ridkonst. Väldigt intressant och lärorikt men jag är glad att jag läste så mycket innan jag skrev uppsattsen om hyperflexion till hästkursen annars hade jag inte hängt med så bra i teorin som han började med. Men man kan väl summera det med att öppna och sluta är nyckeln till allt och i ridhuset skall vi lära hästen att läsa och då börjar man inte med bokstaven B.


Nu har jag käkat lunch och kollar på Ophra, typiskt hemmafru tv-program. Klockan fyra kommer Jonna och Frida förbi på lite fika och skitsnack, Frida pluggar ju i skellefteå så henne har jag inte träffat sen i sommras. Och i kväll skall vi till Susanne för hon fyller år. Hoppas det slutat snöa till dess.

Önskelista!

1, Micro
2, Massa massa  pengar iform av presentkort på ex, Ica Maxi och Bensin.
3, Pilatesboll 55-65 cm.
4, Yogamatta.
5, OBH Nordica Chili brödrost, eller vilken brödrost som helst.

The End tror jag =)

Och så det som jag sagt till er personligen.

Jaha ja

Jasså, skulle man skriva nått här ibland också... =)

Vad händer då, inte mycket. Nu har det slutat snö utanför fönstret. Det är bra för då blir det lite lättare att åka till slite ikväll, på kalas till Koffe. I går kokade jag knäck, gott gott, några hade jag apelsinsest i och det blev skit gott, så det kan jag varmt rekomendera. I dag hade jag tänkt göra en dörrkrans men jag tror jag väljer en dag med inte lika mycket snö i luften istället...

I morgon skall jag på möte på arbetsförmedligen och Jobb garantin för ungdomar. Då jävlar skall dom ge mig praktik!! jag har hur många argument som helst till att jag skall få det så dom har inte en chans att neka mig, jag skall göra allt!! Om jag så skall gråta och skrika. Jag skall ha praktik!! Mikas mamma sa att det var jättebra jobbat att ha fått praktik på Järn AB, hon hade haft en annan deltagar som oxå velat ha det men då hade chefen vart stenhård och sagt nej hela tiden. Men inte till mig, måste varit Bo (min morbror) som jobbat bra för mig. Det tackar jag för nu är det som sagt bara arbetsförmedlingen som skall ge med sig också.

Nu skall den där önskelistan jag pratade om för att tag sedan läggas upp här.


Helg =)

Nu är det helg, det betyder att jag får umgås med honom jag bor med, och det är ju alltid trevligt=)

Nu sitter jag med datorn framför idol och tycker att Calle skall vinna, Erik är för smal och tråkig och oatraktiv.urk!

Tidigare idag var Elin här och anställde mig som hårfrissör för att bleka hennes hår, det blev lite gult men det blir nog finnemang med lite silvershampo tror jag. Färgade vår badrumsmatta lite också men jag tvättade den förut och den såg inte så blond ut när den var färdig tvättat.

Jäkla granne!

Det har hänt något med våran granne, han (tror att det är en han) var jätte tyst förut. Har aldrig hört ett ljud därifrån men nu jäklar. I Lördags klockan nio på morgonen började han poppa loss till lite härliga 60-tals klassiker så vi kunde ligga i sängen och digga med, i går vet jag inte om han spelade musik för vi sov till 10. Men i morse! Klockan 07.00 satte han igång och efter ett tag hittade han en bra låt som han satte på repeat och höjde volymen på...tack tack. Det hördes ända in i vardagsrummet! Jag uppskattar inte att vakna till "oh carrol" "och diana". Om han sätter igång så tidigt imorgon också går jag fasen in och drar ur sladden till hans cd-spelare! Inte okej.


Hästabstinens!!

Nu börjar det bli för mycket av för lite häst för min del eller vad man skall säga. Efter globen har jag ett sådant hästsug så jag bara måste få umgås med hästar. Så nu skall jag åka hem till Mästerby och leka med jeanetts hästar. Fakir, Luxur, Cissi och Rockan =) Mysigt!! Sen skall jag göra världens finaste power point (det känns lite b med pp) om rollkur. Skall bara studera supraspinal och nucha lite till så jag vet exakt vart dom sitter, tänkte känna lite på hästarna i dag så jag kan koppla i hop bilderna med verkligheten.

Tjingeling=)

Idiotförmedligen...

Var nyss på amf igen för att kolla hur det blir med den dumma jobbgarantin om jag skulle få extra jobb, om dom kickar ut mig då eller vad som händer. men dom är ju helt korkade. Hon i receptionen kunde inte svara på frågan så hon sprang o hämtade en annan. Jag ställde min fråga och så hät gick konversationen sedan. I första hand är det ju jobb du vill ha. Jo, men inom fackhandeln o där krävs det nästan att jag har en praktik först så jag får lära mig något. Ja men det är ju jobb i första hand som gäller. Inte om det leder till att jag inte kan få någon praktik. Men praktik är inget du skall sikta på, du skall söka jobb. JO jag söker jobb men dom extra jobben jag har möjlighet att få är inom restaurang och jag vill byta bransch så om två veckors extra jobb göra att jag måste börja om från början igen med dagarna till jobbgarantin så vill jag ju inte ha jobb. Men jobbgarantin går också ut på att du skall söka jobb, det finns inget som säger att du dag ett får praktik. Nej jag vet, men det är den största chansen jag har just nu eftersom jag inte kan få praktik på annat sätt. Men om du kan få jobb varför vill du då ha praktik? För jag vill inte jobba inom restaurang, jag vill jobba inom fackhandeln. Men handelsmarknaden är svår i dag. Jo tack jag vet, det är därför jag vill ha praktik så jag kan få lite erfarenhet och öka mina chanser. Men det är ju ett jobb som är målet och får du ett så är ju målet uppnått. Nej, inte om jag inte får chans att göra det jag vill. Då är jag ledsen men jag förstår inte hur du menar men nu skall jag äta lunch så jag har inte tid längre. Sen gick hon. Lyssnade hon själv på vad hon sa undrar jag. Hon i receptionen sa att hon inte heller förstod det där riktigt och tyckte att jag kunde ringa till kundtjänst och kolla vad dom hade att säga. Så det skall jag göra nu!

RSS 2.0