Vamos a la playa, eller nåt.

I morgon är vi lediga igen, så det är stranden som gäller då med, men någon strand på den norra delan av ön. Stränderna där är mer skimm-vänliga och nu börjar Mika få lite abstinens efter sin lilla bräda. Men Elin och Mariell skulle hänga på så det blir nog nice. Jag skall åka och handla mackor och matsäcks material i morgon när jag vaknat. En riktigt god strand matasäck för en heldag. Sen på kvällen skall jag och Mika på Cirkus. Har inte varit på den på några år nu så jag tycker det är dags. Måste ju se om dom kommit med nått nytt. Clownerna är iaf det tråkigaste.

Ikväll vart det lite att göra på jobbet faktiskt, hade 11 bokade men vi slöt på 29 stycken. Helt okej. I dag lyckades jag iaf med ett av mina klassiska misstag, det var ju det där med kassan. Jag är expert på att slå in fel och sen när jag skall göra återköp så gör jag fel på återköpet också. Så Natalie fick fixa till det. jag vet iaf alltid vad jag har gjort för fel, i dag bongade jag in två bord på ett bord, tyckte att notan för tre pers varav ett barn vart lite hög när den kom ut på 2400, men det var ju för att jag hade lagt på mat och dricka från ett annat bord där dom var sju pers...inte så snällt kanske. Men det löste sig fint ändå.

Nu lite skönhetssömn=)

22.00

Japp, klockan är 22.00 en lördag och jag har redan slutat=) Jag älskar mitt jobb. Det är typ det första bra jobbet jag har. Det är så skönt att jobba där, dom dagar jag har jobbat har jag inte tittat på klockan under service en enda gång, allt bara rullar på. Och jag ser typ fram emot att jobba. Skit skönt.

Jag tycker verkligen att alla borde åka dit och äta, sjukt god mat är det också. Fast inte aborren, den smakar jord tycker jag. Men sen har jag aldrig gillat vit fisk heller. Men vi har svärdfisk också. Den är god.

Nu skall jag se om det händer nått ikväll, man har ju ännu tid att göra saker efter jobbet, det är en ovanlig känsla.

Borta bra men hemma bäst!

Joe, idag drog jag först en sväng på stan, behövde en liten flaska hårspray att ha på jobbet. Sen när jag precis skulle åka hem så ringde Mika och tyckte att vi kunde äta lunch först (jag tror han saknade mig). Så vi gick till ringduvan. Vanligtvis brukar det vara jag som äter långsamt men idag gluffade jag i mig riktigt fort för jag såg hur mina sol-timmar tickade iväg för varje minut, men då har plötsligt han bestämt sig för att äta långsamt. Kan vi inte tima inte bättre nästa gång. Hade inte mina bilnycklar legat i hans bil så hade jag lämnat honom där. Sen kom jag iaf hem och släpade ut en solstol, dränkte jag mig i Hawaiian tropican sololja och stekte. Läste rätt mycket i spritboken också men det ända jag kommer ihåg nu är typ att aslan betyder lejon på turkiska. Ni förstår sammanhanget melan sprit och lejon va...men när jag läste det kom jag iaf på att jag vill döpa en häst till Aslan. Sen kommer jag ihåg nått om en gubbe med världens längsta namn typ och han hade gjort något men jag kommer inte ihåg namnet eller vad det var han gjorde...


Nu när jag skulle åka till mitt andra hem, det är svårt det där med hem och hem, För hemma för mig är Mästerby. Här där jag sitter nu är Mikas mammas lägenhet, men det blir ju väldans jobbigt att säga hela tiden, men det känns ändå lite fel att säga hem till det. hmmm. Iaf på vägen till stan så fick jag vända och köra en annan väg för det stod massa brandbil och ambulans och blockerade vägen, Snacka om att jag vart nyfiken på vad som hade hänt, men det stod några andra bilar framför mig så jag såg inget för utom massa blåljus och reflexvästar. Men en av mina första reaktioner var iaf att ringa till Mika och kolla att han var kvar i garaget, så att det inte var han som av någon skum anledning tagit en sväng ut på vägen mot träkumla och kvaddat av vägen. Det var det inte. Hoppas bara inte det är någon annan jag känner.

Imorgon blir det stranden=) med Elin=)

Calvados

Snabbkurs i calvados.
Calvados är äppelsprit från frankrike, närmare bestämt Normandie och området calvados som fått sitt namn av ett skepp ur den spanska kungens flotta som förliste utanför kusten 1558. Innevånaran i området skall då ha firat att dom undkom angreppet och deras äppelsprit flödade. Skappet hette El Calvador. Calvados är indelat i tre distrikt (som har egna appellationer, regler för hur man får göra). Dom är Calvados, Pays d' Auge och Domfrontais. Calvados från Pays d' Auge är den bästa, gjord på de finaste äpplena och där har man tillverkat calvados längst. Ca 20% av all calvados kommer därifrån. Sen har vi Domfrontais, där växer inte äpplena så bra så där får man ha päron i sin calvados också. Det skall va minst 30% päron i bascidern. Den calvadosen blir en snällare och mer fruktig variant. Området som då blir Calvados calvados är det största, deras regler är inte lika hårda. Men dom får också blanda päron i. Man får använda upp till en tredjedel päron och det finns 15 sorter päron som är godkända för calvados tillverkning.


Dag två, done.

I dag har vi vart och kollat på den nya restaurangen som dom bygger på östercentrum, Etage. Vi hade inget att göra innan jobbet så vi ringde Thomas och gjorde ett studiebesök. Förra veckan sa dom att dom skulle öppna i morgon men det lär inte hända, nu satsar dom på fredag istället. Men det saknas ännu golv på en stor del i matsalen, köket är halvfärdigt, elen är inte klar m.m. Skall bli spännande att se hur det blir när dom fått ordning på det. Dom har en kol ugn i köket för 70 000 och för att använda Thomas ord så hade han som byggt den nog vartit svetsare på serbokratiska arméns pansarvagnar...Iaf så skall Mika förmodligen jobba där i höst (kanske jag med kan man ju hoppas) och enligt mina förhoppningar i vinter med. (kan man skriva enligt mina förhoppingar föresten?)


 Jobbet i dag känndes bättre, lite mer koll på sakerna och bara trevliga gäster, Qim som också jobbar där va och åt med sin kille och deras förädrar, sen var Pelle, han som äger bygnaden som restaurangen ligger i också och åt. Han fyllde år så han fick en whiskey provning, då tyckte jag att dom andra i sällskapet kunde ta en rom-provning (dom gillade inte whiskey) och det tyckte dem med så där lyckades jag öka förtjänsten lite. Man får 3 glas med 2 cl i varje och sen berättar Natalie lite om dem och skillnader och så. 180 spänn tack. Vi har en whiskey, en rom och en dessertvinsprovning. Fast dessertvinerna får man prova fyra stycken för att det finns fyra olika sätt att tillverka dessertviner så då får man en av varje. Sen kan man få testa vitt och rött vin med. 

Imorgon och på torsdag är jag ledig så jag hade tänkt placera mig hemma i trädgården i en solstol och läsa en bok jag tog med från jobbet i kväll, "Allt om sprit från hela världen". 

Första kvällen avklarad.

Yes, hemma efter första kvällen på riktigt på jobbet, vi hade hela 14 gäster kvällen till ära. Imorgon vet jag att vi har 16 bokade hittils. Det började iaf med att en gammal klasskomips från gymnasiet kom dit med sin kompis familj och då gömde jag mig i baren typ. Jag kände bara att jag inte hade lust att försöka va trevlig mot dem, speciellt inte när det är första kvällen och man inte har så stor koll på nått. Det känns lite som på tivoli när man satt sit i den jätte läskiga karusellen och precis sekunderna innnan den skall starta känner man bara, "Jag vill av!!" Sen kom en av kockarna från 50 kvadrat (svindyr fin gourmet restaurang) med sällskap och då kännde jag mig ännu mer tappad bakom en vagn. Diskare känndes som ett mycket bättre alternativ än servitris just då. Sen kom den en trea och dom var jätte trevliga. Vanliga människor som vill äta mat. Då kan man säga att jag började jobba. Dom verkade iaf nöjda när dom gick och sa att dom skulle komma tillbaka minst en gång till och sen gav dom 200 spänn i dricks också. Jag kan va trevlig om jag bara vågar. Men det är svårt i början när man inte har koll på hur maten ser ut, vad som är till osv. Men om några dagar så bör jag va lite säkrare på det området.
En trevlig sak som jag glömt bort är ju att när man jobbar på riktigt restaurang så får man ju dricks, det är trevligt=)

Nu skall jag ha möte i sängen med min coach och Guru Mika, tänkte han ska få tala om för mig om jag vill läsa psykologi eller inte.

Natt natt

The real life

Nu är det slut på semestern och ekonomikrisen. Vi börjar jobba i dag, närmare exakt om en timme börjar jag. Mika började klockan 12. Köket har ju lite mer att preppa. Ekonomikrisen är iof inte över förens den 25 nästa månad tror jag men samvetet mår lite bättre när man vet att man gör något iaf. Så fram till den 25 Augusti någon gång är det jobba jobba jobba som gäller. Men vi har bra schema så jag tror jag kommer överleva den här sommaren rätt lätt. Vi var och hade vinprovning på jobbet igår, jag kände mig lite efter eftersom dom andra som var med var två sommelierer och den enas dotter som går i samma fotspår. Jag kände inte att vinet smakade vaxduk, fläder, tjära, mango, melon, viol m.m. Visst känner jag skillnad på vinerna men jag kan inte säga att jag tycker att det smakar som nått annat. Får inga förnimmelser. Dock när vi testade lite rom så var det en som luktade blött askfat, är det en bra liknelse?

jag fick brev från komvux idag, jag kom in på alla kurser jag valt, nu är bara frågan. Vill jag läsa alla? Det är Matte A, Psykologi A, Historia A på närdistans och Hästkunskap. Den enda jag är säker på just nu är hästkunskapen. Den som jag är sugen på att ta bort är psykologin men det är mest pga tiderna lektionerna är på, får massa håltimmar som är för korta för att göra nått annat men för långa för att bara sitta och glo. Sen ju fler kurser man läser ju fler böcker måste man ju köpa också och det är dyrt. Bara hästkunskaps böckerna skulle kosta runt 700 kr. Men den hade å andra sidan dom bästa tiderna, 18-21 på onsdagskvällar. Mycket bättre än typ klockan åtta på morgonen.

Nepp, dags att bege sig, på med walkingskorna och sen kör vi=)

Dagen i dag.

Yes då kör vi, idag har vi varit vid Mikas familjs sommarstuga (där vi nästan varit varje dagen de senaste dagarna) och målat. Den håller på att renoveras så dom har bland annat bytt panelen på utsidan så i dag och igår har vi målat med falu röd färg, inte faluröd utan bara en färg som heter falu röd. Stooor skillnad faktiskt. När vi målat klart åkte jag och Mika till Buttle för att hämta ett militärtält som vi skall ha på midsommarafton, men det var bara hälften av tältet som fanns i Buttle, det väsentligaste, nämligen duken fanns i Klinte. Så det blev en sväng dit med och då våldgästade vi Jonna lite också, hon spelade wow och man kunde nästan se suget i Mikas ögon när han fick se det. Men han har hittat nått annat skummit spel på facebook som han blitt beroende av nu så han håller sig till det. Sen var vi hemma en sväng hos mig också, måste ju ha sovsäck om man skall sova i tält. Börjarde fundera på när jag sov i tält senast, kan ha varit när jag och Elin sov i tält i hennes trädgård och det spöregnade hela natten och vi hade skumgummi madrasser att sova på. Dom var pissblöta, vi bytte typ kläder två gånger under natten för man blev så blöt. jag förstår inte riktigt varför vi inte gick in och sov istället...sen regnade det typ i 76 timmar oavbrutet, vi satt i husvagnen och käkade mumsmums och räknade timmar. natten i tältet var egentligen inte meningen, vi skulle sovit i husvagnen då med men Elins bror gick och lade sig där först och sen minns jag att det vart en väldigt livlig dispyt mellan Elin och hennes mamma om vem som skulle sova där. Vem som vann är nog ganska uppenbart...


Stugan, nu är den helröd igen.


Skitsöt liten Rabbis (vildkanin men på Gotland säger vi rabbis) som bor vid deras stuga, har sett den varje dag nu.

Nu så!

Nu har jag varit så där kreativ igen...vad tycker ni? Jag är nöjd i alla fall=)



00.41
Det saknas en bild, på den högra sidan vill jag ha en fin egobild på mig själv, jag funderar på att anställa Mariell en dag. Jag vet bara inte vart jag skulle vilja bli fotad, och om jag vill ha någon häst med på bilden eller inte...men det kanske den nyutbildade fotografen vet=) Vilken tur man kan ha ibland.

ÖÖÖÖÖ...

Der känns som jag tagit en paus....but who knows. Jag försöker fortfarande komma övernens med en bra design...

RSS 2.0