Tandläkare och potatis =)

Jag är bedövad i hela vänstra ansiktshalvan typ, har ingen känsel från ögonbrybet, ut till örat och så ner till käken och läpparna. Nu har det dock släppt lite i tungan och glad är jag för det för jag är jätte hungrig men äta utan känsel i tungan funkar inte. Jag har alltså varit hos tandläkaren. Men inte vilken tandläkare som helst. Utan han som suttit flera dagar i stenkyrka och både ätit och druckit. Har runnit ner lite vin i den strupen kan jag lova, mest Quinta do portal faktiskt. Men nu är jag iaf 781 kronor fattigare, har en provisorisk lagning som skall göras om till en riktig om en månad och då kommer det kosta mer. Är det inte underbart så säg. Men lite cockad blev jag dock när jag fick tid direkt i dag. Första stället jag ringde till kunde inte sätta upp mig på kö ens för domhade så mycket. Men andra stället kunde jag få komma direkt. Tycker att eftersom båda tillhör folktandvården så kunde dom ju delat upp det mellan sig lite bättre. Eller?

Potatis delen dåra, hösten 2007 hjälpte jag en kille hemma att ta upp potatis, dom har gaaanska så mycket att ta upp. Man står på en vagn bakom traktorn och sorterar potatis som kommer på ett rullband. Jätte enkelt. Men jag ringde honom nyss iaf och frågade om dom ville ha hjälp i år och det ville dom. Tjoho, 7-10 dagar potatis sorterande väntar i mitten på september. Kanske inte världens glassigaste men det är pengar. och dom behöver jag ju nu när tandläkaren tar dom av mig.

Nu skall jag fortsätta äta min pasta, känns fortfarande konstigt i munnen, sen ta en promenad på p18 tänkte jag och sen läsa lite historia. Låter som en bra och ansvarfull plan tycker jag.

slapp dag

hej hopp=)

Nu sitter jag hemma i mästerby och degar. var och fikade med familjen förut sen åkte jag med dem hem. Packade ihop lite mer i rummet. Mest bara kläder faktiskt. Hittade mina föredetta favorit byxor som jag älskade förut, men nu när jag testade dem var dem inte alls lika snygga och coola längre. hmmm, konstigt det där=) Snart skall vi fika med mammas syskon som är här och planerar min mormors 75 års dag. Riktigt lyxig dag har det varit faktiskt, dom bjöd när vi fikade, sen vart det ju självklart kvällsmat och nu fika igen, gratis är gott=)

Har hittat två godkända tapeter i tråkkatalogerna, en till köket och en till hallen. Bara det svåraste kvar och dom enda fina har jag ju redan valt. Nu blir det svårt.


Nått gick fel tror jag...

Som gissat så sprang jag iväg till hemtex i går och tänkte köpa lamporna  (eftersom Mika får spela wow). men när jag kom in på hamtex så stod jag bara och tittade på dem...och gick ut utan dem. Sen skickade jag ett mess till Mika att han skulle komma och fika med mig, och det gjorde han. Sen gick vi på hemtex igen och tittade på lamporna. Men då hittade jag andra som jag fastande lite mer för tror jag. Men jag kunde inte riktigt bestämma mig ändå. Men sen hittade Mika en lampa, "precis en sådan han letat efter att ha vid datorn". Så den köpte han. Skumt va, jag tänker i hemlighet köpa lamporna men det hela slutar med att Mika köper en lampa istället...hmmm. Sen åkte vi och kollade på tapeter..dom hade över 400 pärmar. Jag har tre med mig hem, dom två gotlands hem använder sig av och så en med några fondväggs material. Det finns en skitfin lila som jag vill ha. Så himla fin. Dock kostar rullarna 795 styck...och sovrumsväggen som skall bli fond är en långsida så det lär ju behövas två eller tre rullar, fast dom var 68 cm breda så det är ju ett plus...hmm, skall bläddra lite mer i pärmarna nu, dom skall va tillbaka på måndag och då skall jag ta med mig några andra hem tänkte jag. I övrigt skall vi på kalas hoas in faster i dag och sen skall vi jobba.


Bye bye.

Hemtex kanske...=)

Nu skall jag ut på hemligt uppdrag=) Moahahaha, det är mest en personlig protest. Men jag resonerar så här, om andra får göra det dom tycker är kul så borde jag få göra det jag tycker är kul. Rättvist skall det va.

Anledningen att jag hade G i bild...


Jag har målat i paint...oerhört fint va. Men det är inte det som är tanken. Det är bara för att få utlopp för möbleringen som jag har i huvudet. Nu finns den på papper och är lättare att titta på (och ändra på). Om ni undrar vad prickarna i mitten av köket och vardagsrummet är så är det en dubbel vajer med spottar på. Den bruna vinkeln i hörnet i vardagsrummet är mikas "datahörna" som utgörs av expedit bokhylla och expedit skrivbord. Kom görna med tips och idéer =) detta är som sagt raw material så det finns ännu rum för ändringar (typ 2 lååånga månader). jo, btw, detta är absolut inte gjort i någon skala eller efter några tagna mått, bara gissningar.

Nu skall jag fortsätta att dricka söderte och kolla inredningssidor=)

Träningen är igång igen :D

Tjoho=)

Nu är jag glad och pigg. Har en massa frigjorda endorfiner efter första träningspasset på NC i kväll. Gu vad skönt det var, och inte var det så jobbigt som jag ställt in mig på heller. Måste betyda att jag är i bättre form nu än jag var sist jag började träna där =) Efter det har jag varit duktig och handlat, lagat mat och diskat. Som en riktig hemmafru. och för att toppa det skall jag strax vika tvätt också. Jag har en inbillning om att när vi får lägenheten så kommer jag bli mycket mer odningsam av mig...vad tror folk om det. Men det är ju känt fakta att det är lättare att hålla rent och snyggt om det är fint och prydligt runt om kring och från början. Som tex i rummet vi bodde i i vintras, där var det ful trä panel, kasst inlaggt golv och allmänt tråkigt, klart som fan att jag inte bryr mig om det ligger kläder på golvet och så, det blir inte ett dugg snyggare när jag tar bort dom ändå för rummet i sig är redan så fult. Men i vår lhg, där kommer (skall) allt ju vara skitfint. Ljust fint sovrum och precis så där som jag vill ha det, då kan det inte ligga massa skit och skräpa över allt. Dessutom så ser det så mycket stökigare ut när man bor på en liten yta. Jag va en sväng på hemtex i dag också och där fanns det av en händelse massa fina gardiner och påslakan och en skit snygg lamp modell också. Den utklassar nog den från CO, billigare var den också. Funderar starkt på om jag skall råka köpa två sådana i morgon. Mika kan ju gärna inte protestera efteråt...föresten så har han redan sett bild på mobilen på den och han tyckte den var fin=)

Cheva classics #1

Lite nostalgi låtar som jag minns från Jhonnys kasettband i chevan. Ju högre jag och Frida sjöng med ju mer höjde han. Undrar varför. Men häromdagen kom jag på ännu fler låtar men nu kommer jag bara på dom här. Bara jag tänker på det kan jag känna lukten i chevan och stämmningen jag hade i kroppen varje gång vi åkte i den, vi var ju nästan alltid på väg till nått roligt, men sen var ju nästan allt roligt då också. Bara en sådan simpel sak som att åka till konsum och handla var kul.





Body shop, the real deal.

Jag kom på när jag skulle tvätta mig att när jag var på BS och köpte min ansiktskräm så fick jag prov på cleanser och toner i samma serie. Så jag passade på att testa det nu när jag ändå var inne på den banan. Förlåt igen Mariell du är söt ändå, men det var sååå mycket bättre. En minut efter proceduren är man helt kladdfri i ansiktet, inte blank och den där pudriga känslan någon nämnde i kväll finns. Och det känns helt naturligt och lätt. Imorgon när jag ändå skall ner på adelsgatan för att fika så skall jag in på BS igen och köpa hela kittet. Ansiktskrämen är ändå snart slut så det blir en pressent till mig själv efter sommaren. Snällt av mig va=)



Bäst i test enligt tesfakta av mig själv :D

Stearin kanske?

Jag är fortfarande kladdig! När Mika kom hem nyss bad jag honom känna på mitt mjuka lena ansikte=) han försökte klappa mig på kinden men fastnade typ. Sen sa han, oh stearin! Ni vet när man råkat få värmeljus stearin på någon blank yta och sen får man aldrig bort den feta hinnan som blir det, så känns det. Jag kan tänka mig att det hade gnisslat som frigolit också om man kunde få det att låta när man drar fingrarna över pannan. Förlåt Mariell, men jag pallar inte med dom här grejerna. Nu skall jag tvätta mig!!


Blogginlägg=)

Tjabba!

Ikväll har vi (jag och Jill) varit och testat artistry hudvård från amway...enligt mig, bajs krämer. Dom funkar nog på vissa bevisligen eftersom det är så många i världen som anväder det menjag tyckte bara att det kändes kladdigt. är fortfarrande klibbig i ansiktet o då var det ändå över en timme sedan vi slöt. Känns som jag har ett riktigt tjockt lager solkräm i ansiktet. Ingenting för mig plus att man inte får veta vad det är i produkterna, det står typ bara "innehåller antioxidanter". Jo, men mer då? Nä, men det kan man ju inte skriva för då avslöjar man ju ingredienserna...hur kan det vara att det står på allt annat då?? Bara en undran liksom? Johanna, du som håller på med MK, får man veta vad det är i dem produkterna? fast hade jag hittat nått jag gillade så hade jag nog inte vågat köpa det ändå, tycker amway är läskigt, jag tror fortfarande att det är ett pyramidföretag.

Nu skall iaf jag och mitt kladdnylle äta popcorn och läsa veckorevyn och intouch. Det behöver jag. Vi råkade nämligen hamna på personalfest igår. Alla trodde att vi hade en bokning på 82 pers från riksteatern med det vara bara cheferna som hittat på. Men mer om det en annan dag när jag orkar tänka på alkohol igen...=)


Don´t like.

Jag fick plats i två kartonger...

Kalaset hos Mika's mormor blev inställt så jag åkte hem till la familia istället och började plocka ner mitt rum. När jag tömt bokhyllan och skrivbordet så var två kartonger fulla, en som skall på förvaring och en med saker som skall med när vi flyttar (typ alla harry potter böckerna) och sen var det typ klart. Jag trodde jag hade mycket mer skit än så, jag kastade rätt mycket också men inte överdrivet. Alla torkade rosor som jag samlat på mig genom åren fick dock sluta sina dagar nu, men det var lite kul att läsa på alla lappar jag satt på dem för att komma ihåg vem jag fått rosen av och när. Men jag sparade en, den som jag fick av Hampus på avslutningsbalen i nian. Det är en sådan som man sätter fast på klänningen och han hade en likadan på sig. Den hade jag inte hjärta att göra mig av med, så den sitter nu mera på dörren mellan två kort från balen.
Men nått väldigt underhållande jag hittade var min mobil som jag hade fram till 2006. Det fanns massa bilder och sms kvar på den, ett sms som jag fått av Maria måste jag dela med mig av: Vilket satan as han är! Skjut han i huvet med ett hagelgivär! Hur i helvete kan man göra så? Han måste ju ha en verktygslåda lös..Fy fan..jävla idiot, nolla, looser, mongo, mes, skithög m.m. Hata den jävlen! varför? Alltså jag fattar inte!! Blä blä..du får gärna ringa om du vill=) Puss. Jag tror ni förstår att hon var ganska "upprörd" när hon skrev det, jag bara älskar det, det förmedlar verkligen hennes humör där.
Tyvärr kan man inte ladda över bilder till datorn från den telefonen men jag har några på datorn hemma ändå som jag löste genom att skicka dom som mms till en telefon som inte kunde ta emot mms så man får en adress och en kod där man kan gå in och hämta dem istället, sen kan man spara dem på datorn. Nu kom jag just på att jag borde kunna skicka dom till min telefon och sen ladda över dem ju=) Men nu kom jag också på att jag har inget sim-kort i den gamla och då blir det svårt att skicka saker.

Jag har btw kommit fram till att vi skiter i Ullared (mamma sa att dom typ inte hade så mycket av det jag vill ha) Så det blir sthlm och bara Ikea istället, och bo hos Mikas polare som snackar öronen av en, men det är gratis=) Vo bodde där när vi var på globen horse show också och då hade vi seriöst skavsår i öronen när vi åkte därifrån. Men han är snäll och trevlig, men i lagoma doser helst. Oh, nu kom jag på en grej! Vi kan gå på lagerhous då=) hihi. Inte för att jag vill ha en badrums matta med Hello Kitty på eller ett storblommigt dusch draperi men dom brukar ju ha lite kul saker. och skall man ändå in till stan för att gå dit så kan man ju springa igenom restan av affärerna också. Så trevligt=)

Snart snart...

Japp, om en halvtimme ska vi kolla på den. Nyfiken.
Senare i dag skall jag till mikas mormor på kalas tror jag, men Mika skall förmodligen jobba. Själv så är jag inne på min 6:e lediga dag...men jag skall jobba i helgen iaf. Det är inte så mycket folk kvar nu på ön och dom åker tydligen inte till stenkyrka.

Förra året när vi skulle på mornmorns kalas så hade jag jobbat på en begravning innan så jag tog med mmig en blombukett därifrån som vi gav till henne. Snällt va, hon fick ju aldrig veta var dom kom i från och hon tyckte den var fin.

Ödes ironi så det bara sjunger om det!

Ni vet byrån från Ikea (som jag bara måste ha) Har dom tillverkat på pappas jobb. Kunde jag inte hittat den liiiite tidigare så kunde jag ha fått den därifrån (billigare). Men dom hade inga kvar, pappa har redan kollat. Typiskt. Men dom hade nått köksbord och soffbord kvar som vi skall kolla på i morgon. Kan ju va nått fint. Köksbordet hette "husar" och finns inte längre i sortimentet. Någon som vet hur det ser ut. Fast vi är nog ändå lite inne på ett bar bord. Finne ett som heter "Leksvik" som inte är så dyrt och som man kan få plats att sitta fyra stycken vid. Men jag hittade inga billiga barstolar...Men iaf, tillbaka till byrån nu då, Mika har beslutat att den är för dyr och att vi inte har tillräckligt med pengar (ehm, jag har mina kvar det är bara han som bränt sina). Så nu önskar jag mig den i inflyttningspressent=) Tar det helst i pengar innan så jag kan köpa den när vi är där. Är det föresten någon som har ett täckt släp. Vi skall ju trots allt ha med oss två sängar och massa annat grejs (förhoppningsvis en byrå) hem.  Tänkte låna en viss grön fård också men allt gå ju inte in där. frågan är bara när vi skall åka, innan vi fått nycklarna eller efter. Typ precis innan. Vi får dem på måndagen klockan 12 då kan man ju ha varit i väg över helgen. Skit bra. Skall kolla på den i morgon vid 11, skall memorera allt och ta bilder...om det är okej för han som ännu bor där...

Men  jo, Hemnes byrå med 6 lådor. 2295:- Tack så mycket :D

Kontrakt:D

Nu skall vi till Gotlands Hem och skriva kontrakt. Lovely=)
Sen skall jag köpa kollegieblock två stycken till "skolan"  (historia a och hästkunskap) och ett som jag kan köpa inköpslista och annat i. Jag gjorde faktiskt ett bra kap i går, köpte boken till historia kursen av en kille för 200 spänn, Ska man beställa den på nätet går det på 500 med frakt. Så det var helt klart värt det, helt oanvänd också, såg inte ens ut som han bläddrat i den.


Lägenheten!!

Jag har fått muntligt lovat av Mika att jag får inreda lägenheten som jag vill bara det inte ser ut som skarvruet eller är allt för mycket från green gate. Men nu har jag skrivit det här så nu kan ni backa upp mig om han skulle ändra sig. Jag har hans mamma som vittne oxå hon hörde det med egna öron. Vi satt nyss och tittade på planlösningen och planerade vart vi skulle ha saker. 

Så här ser den ut:

63 kvadratmeter men då är inte köket och badrummet inkluderat. Tredje våningen med balkongen åt väster. Vi skall ringa till han som bor där nu i morgon och fråga om vi kan komma och kolla. Jag vill ju se hur den ser ut så man kan ha bilden i huvudet om man hittar något fint på stan. Har redan hittat en jätte fin byrå på Ikea som jag tänker köpa. Men det passar till allt.

Eller vad tycker ni? Jag älskar den. perfekt i sovrummet. Sen hittade jag ett fint toalettbord i samma serie också, det kunde va lite kul att ha.

Dock hade det väl blivit belamrat med saker om jag känner mig själv rätt men det kan ju va fint precis när man städat=)
Jag vet massa saker jag vill ha och har så många bilder i huvudet av hur jag vill att det skall bli. Skall ta fram min bästa inredar ådra och gå lös. Jobbigt att det skall va två månader kvar tills det blir den första november. Jag kommer ju börja klättra på väggarna ju. Men det är en sådan lättnad att veta att vi fick den nu. Jag vart så glad när dom ringde i dag så jag höll på att gå upp i atomer (som någon gammal tant skulle sagt). Har kollat mailen flera gånger om dagen dom senaste två veckorna i väntan på svar. och idag äntligen!! Jippie!!! Bara grejen att det kommer att stå Mikas och Mitt namn på dörren är skitcoolt. och att kunna ta hem vänner på fika, ha fester, bjuda hem folk när man fyller år. Och mysa till det på julen. Äntligen får jag användning för alla mina julsaker=) Hjälp vad jag längtar. Förstå hur mycket pengar jag kommer behöva ha att röra mig med om några år när vi skall bygga vårat hus. Hjälp=) Jag menar, hur mycket kostar inte en billyft? Mika vill ha en sådan i sitt super garage.

Nu skall jag kolla lite till på ikea o se om jag kan hitta nått mer fint...risken finns :D

JAAAAAA!!!

Nu har vi fått lägenhet!! Inflyttnig den första november!! Innan dess blir det ullared och ikea!!! Fy fan va härligt!!!

Fyyy på mig..

jag vet att jag inte skrivit på länge nu men jag har ingen motivation. Men snart så=)

RSS 2.0